Vihreä kirjasto

Tervetuloa yleisten kirjastojen ympäristösivuille!

Täältä löydät tietoa Yleisten kirjastojen ympäristötietoisuus 2020-luvulle -hankkeesta sekä siinä kehitettyjä ympäristötyökaluja ja koulutusmateriaaleja. Hanke ylläpitää sivuja tällä hetkellä. 

Samalla sivustosta muodostetaan alustaa, jossa jaetaan koko kirjastokentän ympäristötietoa sekä edistetään ympäristötyötä kirjastoissa. 
Otamme erittäin mielellämme kirjastoilta vastaan ympäristöaiheisia artikkeleita ja kuvia sekä materiaalia Työkalut -osioon.

Yhteystiedot

Nuoret ja ympäristötunteet -hankkeelle avattu omat sosiaalisen median tilit

​​​​​​​Syyskuun alussa käynnistyi Nuoret ja ympäristötunteet -hanke, jonka tarkoituksena on testata ja kehittää kirjastojen ympäristö- ja ilmastotoimintaa metodilla, jossa nuoret itse saavat valita heitä kiinnostavat aiheet, toimintatavat ja työmuodot. Nyt hankkeelle on avattu omat sosiaalisen median tilit TikTokiin, Instagramiin, Twitteriin ja Facebookiin. Löydät tilit nuoretjaymparistotunteet nimelllä sekä Linktr.ee:n kautta.

Nuorten ilmasto- ja luontohuippukokous 23.10.21

Nuorten ilmasto- ja luontohuippukokous järjestetään 23.10. Kokouksessa asiantuntijat, nuoret vaikuttajat ja asiasta kiinnostuneet nuoret ympäri Suomen pääsevät pohtimaan ilmastokriisiin ja luontokatoon liittyviä haasteita, oppimaan vaikuttamisesta ja toimimaan yhdessä.

Kirjailijavierailu: Kaisa Happonen ja Karri "Paleface" Miettinen & Ilmastotekokirja

​​​​​​​Perjantaina 10.9.2021 kirjailijat Kaisa Happonen ja Karri Miettinen vierailivat Vuosaaren lukiossa esittelemässä Ilmastotekokirjaansa. Vierailu oli osa Hiilineutraali Helsinki 2035 –opintokokonaisuutta ja Nuoret ja ympäristötunteet -hanketta.

Vastuullisuus Celian arjessa – kestävän kehityksen tavoitteet mukana toiminnassa

Celia on opetus- ja kulttuuriministeriön alainen erikoiskirjasto, jossa YK:n kestävän kehityksen toimintaohjelma Agenda2030 on saanut huomiota viime aikoina.

IFLA Library Map

Kirjastojen ympäristötietoisuus 2020- luvulle hanke järjesti keväällä 2021 työpajan, jossa IFLAn Kristine Paberza esitteli IFLAn Library Map of the World –sivustoa. Sivusto on foorumi, joka tarjoaa näköaloja kirjastojen SDG-tarinoihin.

Asiakasnäkökulma: Onko kirjasto ympäristötoimija?

Mitä kirjasto käyttäjilleen tarjoaa ja miten se näyttäytyy ympäristönäkökulmasta?