Vihreä kirjasto

Tervetuloa yleisten kirjastojen ympäristösivuille!

Täältä löydät tietoa Yleisten kirjastojen ympäristötietoisuus 2020-luvulle -hankkeesta sekä siinä kehitettyjä ympäristötyökaluja ja koulutusmateriaaleja. Hanke ylläpitää sivuja tällä hetkellä. 

Samalla sivustosta muodostetaan alustaa, jossa jaetaan koko kirjastokentän ympäristötietoa sekä edistetään ympäristötyötä kirjastoissa. 
Otamme erittäin mielellämme kirjastoilta vastaan ympäristöaiheisia artikkeleita ja kuvia sekä materiaalia Työkalut -osioon.

Yhteystiedot

Kirjastot ympäristötoimijoina -webinaari to 18.8.2022 klo 13–15

Tervetuloa Nuoret ja Ympäristötunteet -hankkeen järjestämään Kirjastot ympäristötoimijoina -webinaariin torstaina 18.8. klo 13–15. Webinaarissa kuullaan mitä ympäristötoimintaa on toteutettu Nuoret ja ympäristötunteet -hankkeen aikana sekä yleisemmin mitä ympäristötoimintaa kirjastoissa tehdään. Ilmoittaudu 16.8.2022 mennessä.

Kirjastojen ympäristötietoisuus 2020-luvulle hanke - Environmental awareness of public libraries to the 2020s -project

Tutustu Kirjastojen ympäristötietoisuus 2020-luvulle hankkeen (2020-2021) materiaaleihin. Learn about the materials of the Environmental awareness of public libraries to the 2020s -project.

Oppaat ja viestintämateriaalit

Kirjastojen ympäristötietoisuus 2020-luvulle hanke on valmistanut kaikille yleisille kirjastoille käytettäväksi kirjastojen hiilijalan ja -kädenjälkeen liittyviä infograafeja. Lisäksi infograafi on myös muun muassa kirjastokortin hiilikädenjäljestä sekä kirjastoon liittyvistä Agenda 2030 tavoitteista. Infograafit ovat suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Ilmastovieraat-kiertue Helmet-kirjastoissa

Ilmastovieraat-kiertue tuo pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoihin kevään aikana parikymmentä kirjailijaa, kirjoittajaa ja aktivistia. Tapaamisissa keskustellaan ilmastonmuutoksesta ja luontokadosta kirjallisuuden avulla.

Ilmastolukuhaaste 2022

Ilmastolukuhaaste on vinkkilista, joka on laadittu inspiraatioksi ilmasto- ja ympäristöaiheiseen kirjallisuuteen. Kirjavinkit ovat esimerkkejä kirjoista, joita voit lukea haasteen eri kohtiin.

Anni Kytömäki: Kirjailija ja kirjasto

Esitys on osa 18.3.2021 pidettyä ”Yhteistyössä kestävämpi tulevaisuus” -webinaaria, jonka järjesti Kirjastojen ympäristötietoisuus 2020-luvulle -hanke.