Celia-palkinto Helsingin kaupunginkirjastolle

Vuoden 2018 Celia-palkinto merkittävästä työstä lasten ja nuorten kirjastopalveluiden edistämiseksi myönnettiin Helsingin kaupunginkirjastolle. 

Celia-palkinto myönnetään vuosittain kirjastolle, joka on merkittävällä tavalla edistänyt kirjastopalveluiden saavutettavuutta. Tänä vuonna valinnassa painotettiin erityisesti lasten ja nuorten kirjastopalveluihin kohdistunutta työtä.

Celian asiantuntijoista koostuva raati kiitteli perusteluissaan voittajan laaja-alaista sekä yhteistyötä painottavaa toimintaa lasten ja nuorten kirjastopalveluiden saavutettavuuden edistämisessä. Tässä työssä näkyy erinomaisesti Helsingin kaupunginkirjaston asenne saavutettavuutta kohtaan: ”Tarinat kuuluvat kaikille, ja meidän tehtävämme kirjastossa on pitää lukemisen kynnys mahdollisimman matalana”, kuten Vänttinen kiitospuheessaan kollegoitaan siteerasi.

Nyt neljättä kertaa jaettava palkinto on suuruudeltaan 2000 euroa. Ehdotuksia palkinnon saajaksi ovat saaneet jättää kirjastoammattilaisten lisäksi myös kirjastojen käyttäjät. Ensi vuoden Celia-palkinnon saajaa voi ehdottaa loppukeväästä 2019 alkaen.

Opetus- ja kulttuuriministeriön Kirjastopäivillä jaetun palkinnon ottivat vastaan kirjastopalvelujen johtaja Katri Vänttinen, pedagoginen informaatikko Piia Bågman, pedagoginen informaatikko Outi Hokkinen ja erikoiskirjastovirkailija Iris Kärner-Kupiainen. Palkinnon luovutti Celian johtaja Marketta Ryömä.

Uutinen Celian sivuilla