Työvälineet ja valtakunnalliset ilmoitukset

Tekoäly tuli töihin! – Seminaari tekoälyn hyödyntämisestä kirjastoissa

Tekoälystä puhutaan nyt kaikkialla, mutta mitä tekoäly itse asiassa on, ja millaisia mahdollisuuksia se tarjoaa kirjastotoiminnalle? Helsingin kaupunginkirjaston valtakunnalliset kehittämispalvelut, Kansalliskirjasto ja Suomalaisen Kirjallisuuden Seura järjestävät yhteistyössä seminaarin tekoälystä ja sen hyödyntämisestä kirjastoissa. Seminaarin ohjelmassa perehdytään tekoälyn käsitteeseen ja kuullaan tekoälyn käytännön sovelluksista.

Ohjelma ja ilmoittautuminen

Pelit pyörimään kirjastojen pöydille:  Koulutus pöytäpelitoiminnasta kirjastossa

Pelit pyörimään kirjastojen pöydille:  Koulutus pöytäpelitoiminnasta kirjastossa

perjantai 10.5. Keskustakirjasto Oodi, Monitoimitila Kuutio

Tervetuloa Helsingin upeaan keskustakirjasto Oodiin oppimaan pöytäpelitoiminnasta ja sen käynnistämisestä juuri sinun kirjastossasi.

Aamupäivällä paneudumme koulutuksessa lautapelien ja iltapäivällä roolipelien maailmaan. Lopuksi pääsemme kokeilemaan pelejä ja opettelemaan pelitoiminnan vetämistä suoraan päivän asiantuntijoiden opastuksella.

Kotimaisia e-aikakauslehtiä etäkäyttöisenä yleisille kirjastoille

Yleiset kirjastot ovat jo kauan halunneet tarjota asiakkailleen etäkäyttöisiä kotimaisia e-aikakauslehtiä. Asiaa on edistetty viime vuosina mm. testaamalla LM Tietopalvelujen kanssa eMagz-palvelua ja sen etäkäyttöä. Tulokset ovat olleet rohkaisevia ja nyt on päästy kahden (Keski ja Helmet) kirjastokimpan kanssa sopimuksiin asiasta. Etäkäyttöisyys tulee tämän vuoden aikana tarjolle myös muille kirjastoille LM Tietopalveluilta.

Vastaa kirjastokentän työntekijätutkimukseen ja voita palkintoja!

Hei sinä kirjastoalan ammattilainen, vastaa kyselyyn kirjastoalan nykytilanteesta ja tulevaisuudesta!

Kysymme esimerkiksi työn vaatimuksista ja tulevaisuudessa tarvittavasta osaamisesta.

Kaikkien vastanneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan 100 € lahjakortti sekä kaksi 50 € lahjakorttia.

Toivomme, että mahdollisimman moni vastaa, koska tieto on meille elintärkeää kirjastoalan kehittämiseksi.

Vastaa kyselyyn 3.4.2019 mennessä osoitteessa:

Kirjallisuusupoke Ystävyys

Kevään korvalla kirjallisuusupoke nostaa esiin ystävyyden. Kirjastokaistan videossa Marko Gustafsson haastattelee Anja Snellmania. Snellmanin teos Kaikkien toiveiden kylä on kiehtova lukukokemus elämästä, sen heittelystä sekä ystävyyden ihmeellisestä voimasta. Kirjasammosta löytyy hyllyllinen suosikkikirjoja ystävyydestä ja Makupalat.fi:n ystävyys-linkit käyvät läpi, mitä ystävyys ihmiselle merkitsee ja miten voit olla ystävä yksinäiselle.