Ilmoitukset ja kampanjat

Kirjastojen kesän 2024 lukukampanjat perheille, lapsille ja nuorille

Seinäjoen erityistehtävä on edellisten vuosien tapaan toteuttanut valtakunnalliset kesälukukampanjat kirjastojen vapaaseen käyttöön.

Perheiden ja lasten Lukujengi ja Lukumaja -kampanjassa aiemmista kampanjoista tutut Lukujengiläiset ovat rakentaneet lukumajan, mutta eivät tiedä, mitä kirjoja siellä voisi lukea. Kampanjassa sekä lapset että aikuiset pääsevät vinkkaamaan Lukujengin ystävyksille luettavaa.

Kampanja on saatavilla kahdeksalla kielellä: suomi, ruotsi, englanti, viro, venäjä, arabia, ukraina ja pohjoissaame. Lukuvinkkejä varten on toteutettu kaksi vinkkilappupohjaa, joista toinen on lastenkirjoille ja toinen aikuistenkirjoille. Vinkkilaput on toteutettu suomeksi ja ruotsiksi, mutta materiaalipaketista löytyvät myös tekstittömät vinkkilaput, jotka sopivat kaikenikäisille ja -kielisille. 

Kirjastot voivat halutessaan jakaa lukuvinkkinsä antaneille palkinnoksi askarreltavan lukumajan. Lukumaja on kirjastojen itse tulostettava tai painatettava. Materiaalipakettiin kuuluu myös erilaisia värityskuvia ja Lukujengiläisten hahmokuvia, joita kirjastot voivat hyödyntää haluamallaan tavalla.

Tutustu kampanjaan ja materiaaleihin kampanjan nettisivuilla.

 

Nuorten Kirjastohaaste-kampanjassa suoritetaan kesän aikana vähintään kolme kirjastoon ja lukemiseen liittyvää haastetta. Haastelapun kirjastoon palauttaneiden kesken arvotaan elokuvaliput itselle ja yhdelle ystävälle omavalintaiseen elokuvateatteriin. Kampanja on saatavilla suomeksi ja ruotsiksi.

Kampanjamateriaalit ja ohjeet kirjastoille löytyvät kampanjan nettisivuilta.

 

Molempien kampanjoiden materiaalit ovat kaikkien kirjastojen vapaasti käytettävissä ja sovellettavissa. Osasta materiaaleja on saatavilla myös muokattavat Canva-pohjat, joita kirjastot voivat hyödyntää itselleen sopivalla tavalla.

Mikäli sinulla on kysyttävää kampanjoihin liittyen, ota yhteys erte.kirjasto@seinajoki.fi.

Organisaatio
Lasten ja nuorten lukemista edistävien kirjastopalvelujen valtakunnallinen erityistehtävä, Seinäjoki