Kirjastomuseolle lahjoituksia ja kotisivujen muutos

Suomen kirjastomuseo on julkaissut uutisia.

"Suomen kirjastomuseon toiminta on käynnistynyt vilkkaasti syksyllä 2017. Kiitos siitä kuuluu avustusten myöntäjille ja lahjoitusten antajille.

Lahjoitus Kirjastomuseolle Tuula H. Laaksovirralta

Suomen kirjastomuseoyhdistyksen kunniapuheenjohtaja Tuula H. Laaksovirta on Suomi 100 vuotta -vuoden kunniaksi lahjoittanut yhdistykselle 10 000 euroa. Lahjoituksen avulla Suomen kirjasto-museon perusnäyttelyä päivitetään, tehdään virtuaalinäyttelyjä (http://www.kirjastomuseo.fi) ja järjestetään tapahtumia.

Lahjoituksen ansiosta kirjastomuseo voi olla poikkeuksellisesti avoinna myös syksyllä 2017. FM, taidehistorioitsija ja kulttuurityöntekijä Pia Timberg työskentelee Suomen kirjastomuseossa joulukuun loppuun saakka.

Helena Hyllinen lahjoitti Yleiset kirjastot 200 vuotta -juhlassa käyttämänsä puvun Kirjastomuseoon syyskuussa.

Matti Pohto  ja Tätä kirjaa en lue lapselleni -näyttelyt

Matti Pohto-mininäyttely on esillä 29.9.2017 saakka Vaasan kaupunginkirjaston ala-aulassa ja kirjastomuseossa. Aineistoa näyttelyyn on saatu Ylistaron kirjastosta ja Tritoniasta. Näyttely on esillä lokakuussa Tritoniassa. Kirjastomuseo on avoinna torstaisin klo 15-19.

Tätä kirjaa en lapselleni lue! -näyttely on esillä kirjastomuseossa lokakuun loppuun saakka. Näyttely on lainassa Lastenkirjainstituutista Tampereelta.

Verkkosivujen osoitteen muutos

Vanha verkko-osoite (http://www.suomenkirjastomuseo.fi) päätyi vääriin käsiin eikä sivuston ylläpito ole enää mahdollista. Jatkossa tietoa aukioloajoista, näyttelyistä ja museon kokoelmista saa osoitteesta: http://www.kirjastomuseo.fi . Kirjastomuseo on myös Instagramissa (suomenkirjastomuseo), Twitterissa (@Kirjastomuseo) ja Facebookissa (Kirjastomuseo)."

Liitteenä Suomen kirjastomuseon jäsentiedote.