Liboppi – kirjastoammattilaisten oppimisympäristö

Liboppi on Moodle-alustalla toimiva Suomen AKE-kirjastojen yhteinen verkko-oppimisympäristö. Sitä rakennetaan parhaillaan, mutta jo nyt kursseja voi käydä oman AKE-alueen ohjeiden mukaan.

Liboppiin voi rekisteröityä kuka tahansa vapaasti, mutta koulutukset ja kurssit on suunnattu kirjastojen henkilökunnille. Tämän vuoksi koulutuksiin/kursseille pääsyyn tarvitaan kurssiavain. Kurssiavaimet saa omalta alueellista kehittämistehtävää hoitavalta kirjastolta (AKE) joko suoraan koordinaattoreilta tai alueen sähköisistä kanavista. Koulutuksiin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

AKE-toiminnassa laaditaan koulutuksia lähinnä oman alueen käyttöön. Osa kursseista on käytettävissä alueesta riippumatta.

Näin pääset Liboppi-oppimisympäristöön

• Mene osoitteeseen liboppi.fi
  • Paina kirjaudu.
  • Jos sinulla ei ole tunnuksia Liboppiin, paina ”Tee uusi tunnus tai palauta vanha”.
  • Katso avautuvalta sivulta ohjeet tunnuksen luomiseen. Tarvitset tunnuksen luomiseen sähköpostiosoitteen.
  • Ensimmäisellä kerralla kirjautuessasi avautuva esittely käy läpi Moodle-työpöydän keskeiset toiminnot.
  • Pääset katsomaan kursseja valitsemalla yläpalkista Sivuston etusivu.
  • Libopissa on sekä valtakunnallisia kursseja Yhteiset-kategoriassa, että alueellisia kursseja.
  • Oman alueen kurssit löydät valitsemalla kirjastosi AKE-alueen. Kurssin voit aloittaa klikkaamalla ”Enter this course”.