varaaminen

39 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–20.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Olen varannut kirjan, mikä olikin jo saapunut kirjastoon odottamaan. Alkaako kirjan laina-aika saapumisesta kirjastoon vai vasta sitten, kun noudan sen… 56 4.1.2023 Laina-aika alkaa lainaushetkestä, ei siitä kun kirja saapuu kirjastoon. Kun noudat kirjan itsellesi, muista myös lainata se, että saat sille laina-ajan.
Uutuuskirjat löytyvät ensin Helsingin Sanomien artikkeleista. Myöhemmin kirjakauppojen / kirjaston / kustantajien uutuuslistoilta. Silloin kirjoissa on… 79 7.10.2022 Helmet-kirjastojen uutuusluettelot löytyvät Helmet.fi:stä. Avaa Valikko-palkista Tapahtumat ja vinkit ja sen alta otsikko Uutuusluettelot. (Sivun osoite https://kirjtuo1.helmet.fi/screens/uutuudet_fin.html) Luetteloihin tulee uusia teoksia päivittäin. Kukin teos säilyy uutuusluettelossa kaksi viikkoa. Voit selata luetteloita Helmet-sivustolla tai tilata RSS-syötteenä.
Miten kirjaudun sisään ja löydän lainaamani aineiston 204 1.7.2019 Haluat varmaan nähdä lainaamasi e-kirjat ja  e-äänikirjat. Näet kaikki lainasi kirjautumalla sisään www.helmet.fi sivun oikeassa yläkulmassa olevalla kirjaudu-painikkeella. Tarvitset kirjastokorttisi numeron ja tunnuslukusi. (sama jota käytät lainatessa) Helmet-omissa tiedoissa näkyvät erikseen e-lainat. Samalla välilehdellä näkyvät myös e-varaukset. Lainaamasi aineisto saattaa löytyä myös luku- tai kuunteluohjelmastasi. Ohjeet lukemiseen ja kuunteluun löydät Helmet e-kirjastosta. https://www.helmet.fi/fi-FI/Ekirjasto/Kirjat_ja_aanikirjat/Ohjeet_ekirja_ja_aanikirjapalveluihin(25244)
E-kirjan varaaminen ja lainaaminen ulkomailla 175 18.10.2018 E-kirjoja voi varata ja lainata ulkomailla, jos sinulla on Helmet kirjastokortti mukanasi ja nettiyhteys käytettävissä. Varausilmoituksen pitäisi saavuttaa sinut yhtä hyvin kuin tavallinenkin sähköposti. Epäilen, että olet yhä varausjonossa. Jonoa ei e-kirjapuolella näe yhtä helposti kuin Helmetissä yleensä. Valtaojan kirjaa jonottaa tällä hetkellä kaksi varaajaa ja se on lainassa.
Minulle on tullut 2 kirjavarausta noudettavaksi. Olen ulkomailla, enkä pääse varauksia noutamaan 3 viikkoon. Haluaisin edelleen olla varausjonossa, joten… 404 31.1.2017 Hei, valitettavasti varauksia ei voi siirtää jonossa taaksepäin. Teen sinulle uudet varaukset, jotka tulevat sinulle myöhemmin. Oletko huomannut, että HelMetin omissa tiedoissa voit lukita varauksen tiettyyn päivään saakka? Tämä on kätevä toiminto esim. matkan aikana. Lukitus täytyy myös muistaa poistaa. Yksi vaihtoehto varattujen teosten noutoon matkan tms. aikana on pyytää ystävää tai sukulaista hakemaan varaus. Silloin tarvitaan valtakirja, jossa annetaan toiselle henkilölle valtuutus hakea varatut teokset. Hakija voi lainata varatun aineiston omalle kortilleen.
Varaisin luokalleni (3-luokka) kirjoja koulumme kirjastoon. Tein varaukset Helmetin kautta. Kirjoja ei voinut kuitenkaan lainata useampaa kappaletta kerrallaan… 366 16.11.2016 Ennen kirjastojärjestelmämme päivitystä tämän vuoden alussa, ei todellakaan voinut varata kuin yhden kappaleen per kortti. Nyt voimme helposti tehdä useampia varauksia samasta kirjasta, mutta edelleenkään emme voi taata, että kirjat saapuvat samaan aikaan. Esim. luokalle varattavat kirjat saattavat tulla jopa kuukauden välein. (Toki näin käy joskus kirja per kortti varailussa) Mukavaa olisi myös muistaa perua turhat varaukset, kun tarpeellinen määrä kirjoja on saatu. Hoidan asianne järjestelmään.
Löytyykö Kari Kaurasen kirja "motoriikan säätely ja motorinen oppiminen" esim Martinlaakson kirjastosta? 592 21.6.2016 Kirja ei kuulu Martinlaakson kokoelmiin, mutta löytyy hyllystä kolmessa muussa Helmet-kirjastossa. Voit varata kirjan ilmaiseksi haluamaasi kirjastoon. Varauksen voit tehdä itse netissä www.helmet.fi tai kirjaston asiakaspalvelussa.
Asun Espoossa ja haluaisin lainata pari kirjaa ja DVD-levy, mutta kaikki tarvittavat tuotteet ovat erilaisissa paikkoissa... Pitäkö minun käydä itse hakemassa… 518 17.6.2016 Ei tarvitse hakea itse eri paikoista. Aineistoa voi varata netistä www.helmet.fi. Yläpalkissa lukee hae aineistoa, klikkaa sitä ja tee haku sekä varaus. Voit varata haluamasi kirjat ja dvd-levyn omaan lähikirjastoosi ja noutaa ne sieltä. Palvelu on maksuton.
Olen jonottanut pitkään kirjaa "Tunne lukkosi" ja sain juuri nyt lomamatkallani tiedon, että kirja on tullut. Kirjan viimeinen varauspäivä on 30.7., mutta… 948 22.7.2015 Ikävä kyllä ei ole mahdollista pidentää noutoa odottavan aineiston aikaa, kun kyseessä on jonotettu teos. Tällä hetkellä varausjonossa mennään toukokuun lopussa varauksensa tehneiden kohdalla, joten odotusaika on noin 2 kuukautta. Koska emme pysty pidentämään kirjan noutoaikaa, kannattaa varaus poistaa ja tehdä heti uusi varaus. HelMet-palvelussa on mahdollisuus lukita varauksensa niin, etteivät ne saavu lomien aikana. Alla ohje tähän ja varauksen peruuttamiseen. "Kirjaudu Omiin tietoihisi ja napsauta linkkiä X varausta. Jos haluat muuttaa varauksen noutopaikkaa, valitse uusi noutopaikka pudotusvalikosta ja napsauta painiketta Tallenna muutokset. Huom! Älä merkitse rastia varauksen kummallakaan puolella olevaan ruutuun! Et voi muuttaa...
Haluaisin etsiä helmet.fi -palvelusta Suuri Käsityö -lehden numeroa 8/2009. Saan hakutuloksia vain haulla "suuri käsityö", ja vain Espoon ja Kauniaisten osalta… 1053 29.1.2015 Kysymänne Suuri Käsityö-lehden numeroa on tällä hetkellä (29.1.2015 klo 13:20) paikalla Tikkurilan, Kallion, Käpylän ja Puistolan kirjastoissa. Espoon ainoa numero kyseistä lehteä on Kirjasto Omenassa, mutta se on lainassa. Mikäli ette näe Helsingin ja Vantaan osalta lehtien tarkkoja tietoja, voitteko kokeilla toisella internet-selaimella, toimisiko palvelu siinä oikein? Lehden tarkalla numerolla hakua ei voi tehdä, ainoastaan lehden nimellä. Lehtien varaaminen tapahtuu seuraavasti: Voit valita varattavan lehden numeron vasta, kun olet antanut muut varaustiedot, esimerkiksi näin: Etsi haluamasi lehden tiedot ja napsauta painiketta Varaa. Syötä omat tietosi, valitse noutokirjasto ja napsauta painiketta Jatka. Nyt näytölle ilmestyy...
Miten varaus-toiminto toimii? Kun varaan kirjan joka on "saatavilla", en voi saada vapaana olevaa kappaletta vaan olen varaussijalla 8/11. Onko kappaleita vain… 1093 28.1.2015 HelMet-kirjastojen kokoelmiin kuuluu myös kirjoja, joita ei voi varata. Esimerkiksi Bestseller-kappaleita, käsikirjastokäyttöön tarkoitettuja niteitä ja pokkaritornien Special-pokkareita ei voi varata lainkaan. Tietyn teoksen varattavien kappaleiden määrän näet, kun siirryt verkkokirjastossa hakutulossivulta teostietoihin klikkaamalla teoksen nimeä. Jos nidettä ei voi varata, sen kohdalla ilmoitus-sarakkeessa lukee "EI VARATA". Joskus harvoin jokin tietty nide on hyllyssä-tilassa (eli saatavilla) eikä sen kohdalla ole ei varata -ilmoitusta, mutta sitä ei silti voi varata. Tällaisia kappaleita ovat mm. remontin vuoksi suljettuna olevien kirjastojen kirjat.
Jos varaan tietyn kirjan, joka löytyy esim. entressen kirjastosta, mutta kirjasto on jo mennyt kiinni, niin kuinka nopeasti se kirja menee varatuksi seuraavana… 636 6.11.2013 Isoissa kirjastoissa kuten Entressessä henkilökunta on paikalla jo kahdeksasta lähtien, pienemmissä kirjastoissa aukioloajat vaihtelevat. Jos kirjasto avataan aikaisin, voi tosiaan käydä niin, että kirja, jossa on varauksia, otetaan pois hyllystä jo aamulla. Tällaisessa tilanteessa asiakas voi soittaa kyseiseen kirjastoon heti aamusta ja tehdä puhelinvarauksen. Silloin kirja nostetaan syrjään esim. palvelutiskille, josta asiakas voi myöhemmin käydä noutamassa sen.
Jos on varannut aineistoa Helmetissä, mitä tarkoittaa esimerkiksi tieto "VARAUS 77 / 83 "? Voiko jotenkin arvioida milloin aineistonsa saa? 925 1.10.2012 Se tarkoittaa sitä, että kyseisestä kirjasta / elokuvasta / cd-levystä jne. on tehty kaikkiaan 83 varausta. Sinun edelläsi jonossa on vielä 76 lainaajaa. Eli olet jonossa kohdassa 77. Luku muuttuu sitä mukaa kuin varausjono etenee. Voit seurata siitä, milloin varaus tulee sinulle. Arviointi on hieman vaikeaa. Pitäisi tietää, kuinka monta kappaletta kaiken kaikkiaan kyseistä aineistoa on ja kuinka paljon on bestsellereitä (mikäli on kyse kirjasta). Jokainen lainattava kirja saattaa olla lainassa neljä viikkoa, elokuva taas viikon. Aineiston siirtymiseen lainaajalta toiselle on laskettava noin viikko. Kun ottaa huomioon kaikki nämä seikat, voi saada arvion siitä, kuinka pian saa varauksen käsiinsä.
Miten tiedän kun varaukseni on tullut noutokirjastooni? 999 28.8.2012 Kirjastokorttisi mukaan ilmoitus tulee sinulle tällä hetkellä sähköpostitse. Ilmoitus voi tulla myös postitse tai tekstiviestillä. Tekstiviesti on maksullinen, muut ilmoitustavat ovat ilmaiset. Jos osoitteesi tai sähköpostisi muuttuvat, sinun on ilmoitettava siitä kirjaston henkilökunnalle tai tehtävä muutos omiin tietoihin verkkokirjastossamme www.helmet.fi. Mikäli haluat ilmoitukset tekstiviestinä, tiedot tekstiviestien käyttöönotosta löytyvät helmetistä kohdasta ohjeita.
Voiko ja Miten 15-vuotias voi varata teoksia? 773 27.8.2012 Toki voi varata. Mene lähikirjastoon ja kerro henkilökunnalle, minkä kirjan haluat ja mihin kirjastoon haluat kirjan tulevan. Henkilökunta hoitaa varauksen. Jos haluat varata itse, tee se netin kautta täältä: http://luettelo.helmet.fi/search*fin/X. Kirjoita haluamasi kirja kohtaan teoksen nimi. Valitse yläpalkista kohta varaa, klikkaa sitä, kirjoita kirjastokortin numero ja pin-koodi, valitse noutokirjasto, klikkaa kohtaa jatka ja teos on varattu. Mikäli ohjeet tässä tuntuvat vaikeilta, pyydä kirjaston henkilökuntaa näyttämään kirjastokäynnin yhteydessä, kuinka varaus tehdään itse. Jos sinulta puuttuu pin-koodi, saat sen henkilökunnalta. Muista ottaa mukaan henkilöpaperit, esim. passi. Varauksesta tulee ilmoitus joko postitse tai...
Voinko noutaa lapseni varaamat kirjat omalla kortillani ja maksaako se? 680 12.6.2012 Kyllä voit. Ota mukaan sekä lapsen kirjastokortti että omasi. Lasten aineistosta ei peritä varausmaksua, aikuisten aineistosta peritään. Varausmaksu ei siis mene sen mukaan, onko varaaja tai lainaaja aikuinen tai lapsi, vaan sen mukaan, onko varattu aineisto lasten tai aikuisten aineistoa.
Olen kummastellut mistä mahtaa johtua varaamani aineiston matka-ajan vaihtelut. Normaalisti kirjat voi hakea noutokirjastosta 1-2 vuorokauden kuluttua siitä… 737 9.5.2012 Normaali matka-aika on 2-3 päivää. Normaalit kuljetusajat koskevat kaikkea aineistoa, myös elokuvia. Koska tätä työtä tekevät inhimilliset ihmiset (toki laitteiden avustamana), voi viivästyksiä matkan aikana tapahtua mille tahansa aineistolle. Jos viivästys on pitkä, kannattaa tehdä uusi varaus. Varattu aineisto on saattanut pahimmassa tapauksessa kadota. Tämä on kyllä varsin harvinaista. Viivästyksiä voi aiheuttaa esimerkiksi se, että elokuvaa ei löydetäkään, jolloin varaus siirretään toiselle kirjastolle. Toinen syy viivästykseen voisi olla se, että kirjastossa paikan päällä olevat asiakkaat saattavat ehtiä lainaamaan kyseisen elokuvan nopeammin kuin henkilökunta ehtii noutaa varauksen hyllystä, varauksia kun on joka tapauksessa useita...
Koitin varata netistä 2 numeroa ottobre:n lehdestä. Onko siinä jokin juttu, että saa varata / lainata vain yhden lehden kerrallaan? Tuli error että teos olisi… 1158 9.5.2012 HelMet-säännöissä (www.helmet.fi/ohjeita) sanotaan lehtien varaamisesta näin: "Toistaiseksi voit itse varata kerrallaan vain yhden numeron kutakin lehteä. Voit pyytää kirjaston henkilökuntaa tekemään varauksia useammista saman lehden numeroista."
Kysymykseni koskee Helmet-verkkopalvelua. Jos jostakin teoksesta on olemassa useita painoksia eri vuosilta, voiko jollakin varata teoksen mitä tahansa painosta… 603 14.12.2011 Hei, Helmet -verkkopalvelussa ei voi varata tietyn teoksen mitä tahansa painosta vaan haluttu painos täytyy valita erikseen. Kaunokirjallisuudessa painoksella ei välttämättä ole mitään väliä, mutta tietokirjallisuudessa uusimmissa painoksissa on usein uutta tarkistettua tietoa, jolloin painoksella on jo enemmän merkitystä.
Jos hakee kirjoja koulua varten täytyykö maksaa varausmaksu? 775 6.10.2011 Käyttösääntöjen mukaan varaaminen on maksullista 18 vuotta täyttäneiltä. Lasten- ja nuortenosaston aineistosta ei kuitenkaan peritä varausmaksua.