Tietoa palvelusta

Kysy kirjastonhoitajalta on suomalaisten kirjastojen yhteinen palvelu. Vastaamme kysymyksiisi yli 70:ssä kirjastossa. Mukana on kaupungin- ja kunnankirjastoja, erikoiskirjastoja ja tietopalveluryhmiä. Lista vastaajista löytyy sivulta Vastaajakirjastot.

Kysyminen ja vastaus

Vastaamme kysymyksiin kolmen arkipäivän kuluessa. Toimitamme vastauksen antamaasi sähköpostiosoitteeseen. Tarkistathan, että osoite on oikein kirjoitettu ja että sähköpostilaatikkosi ei ole täynnä. Mikäli et saa vastausta kolmen arkipäivän kuluessa, ota yhteys toimitukseen osoitteella toimitus@kirjastot.fi. Tarkista myös roskapostilaatikkosi, vastauksesi on voinut jäädä suodattimeen. Sähköpostiosoitettasi käytetään vain vastauksen lähettämiseen.

Kotikuntaasi kysytään siksi, että voimme ohjata kysymyksen lähimpään kirjastoosi vastattavaksi.

Jos haluat ohjata kysymyksesi erikoiskirjastolle tai erikoisvastaajaryhmälle, valitse aihe. Erikoisvastaajaryhmät luetellaan sivulla Vastaajakirjastot.

Antamamme vastaus on tietopalvelun ammattilaisen tekemä yhteenveto hänen löytämistään tiedonlähteistä. Käytät saamaasi vastausta omalla vastuullasi.

Kysymykset käsitellään luottamuksellisesti. Yhteystietojasi käytetään vain vastaamiseen. Henkilötietolain mukainen rekisteriseloste.

Arkisto käytössäsi

Kysymykset ja vastaukset pääsääntöisesti julkaistaan Kysy kirjastonhoitajalta -palvelussa. Älä kirjoita henkilötietojasi Kysymys-kenttään, kentän sisältö näkyy julkisessa arkistossa sellaisenaan. Jos haluat antaa tietoja, jotka ovat henkilökohtaisia, kirjoita ne Lisätietoja-kenttään, sen sisältöä ei julkaista.

Vastauksia on Kysy kirjastonhoitajalta -palveluun karttunut jo vuodesta 1998. Voit selailla vastauksia tai hakea niitä haulla. Myös asiasanalista on käytössäsi. Mikäli vanhemmissa vastauksissa on korjattavaa tai huomautettavaa, voit lähettää palautetta toimitukseen osoitteella toimitus@kirjastot.fi tai kommentoimalla. Otamme vastaan muutakin palautetta mielellämme.

Kysy kirjastonhoitajalta -palvelun tekniikkaa ja toimintaa ylläpitää Kirjastot.fi. Kirjastot.fi on myös vastuussa palvelun toimituspolitiikasta.

Kirjastot.fi-toimitus
Kysy kirjastonhoitajalta -palvelun vastaava suunnittelija
Nina Granlund
toimitus@kirjastot.fi