Tietyt tahot mediassa väittävät, että vertaisverkkojen käyttäminen olisi Suomessa laitonta. Tekijänoikeuslainalaista materiaalia Suomessa ei saa ladata taikka…

Kysytty
16.5.2008

Tietyt tahot mediassa väittävät, että vertaisverkkojen käyttäminen olisi Suomessa laitonta. Tekijänoikeuslainalaista materiaalia Suomessa ei saa ladata taikka jakaa, mutta entäpä, jos haluan ladata vaikkapa Ubuntu 8.04 LTS:n torrentina. Onko laillisen materiaalin hankkiminen näin laitonta?

Vastaus

Vastattu
21.5.2008
Päivitetty
21.5.2008

Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskuksen http://www.antipiracy.fi/kuluttajalle/ukk.html sivulla "usein kysytyt kysymykset" kohdassa
"Internet ja vertaisverkot" vastataan kysymykseen mitä tiedostoja vertaisverkoissa voi jakaa: "Ainoastaan niitä, joista tiedät, että oikeudenhaltijat ovat sallineet niiden jakamisen. Lisäksi voit jakaa itse tekemiäsi teoksia, jos et ole sopinut oikeuksien hallinnoinnista jonkin tahon kanssa (tekijänoikeusjärjestö, kustantaja, levy-yhtiö)."
Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskuksen sivulle voi jättää palautetta http://www.antipiracy.fi/ttvk/palaute.html joten sieltä kannattaa kysyä.

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.