Mistä on peräisin sitaatti "ei kahta sanaa"? Mikä on sen merkitys?

Kysytty
27.10.2016

Mistä on peräisin sitaatti "ei kahta sanaa"? Mikä on sen merkitys?

Vastaus

Vastattu
1.11.2016
Päivitetty
7.12.2018

Selvitystä tälle sanonnalle, josta on myös ainakin versio "ei puolta sanaa", ei löytynyt. Sen merkitys kaiketi on, että jokin asia on niin selvä, tai että on itse niin samaa mieltä keskustelukumppanin kanssa, että aiheesta ei tarvitse puhua edes kahta tai puoltakaan sanaa.

32 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
Asiasanat
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentit

"Ei kahta sanaa"-versioon voisi ajatella sellaisenkin selityksen, että asia on niin selvästi juuri tietynlainen, ettei sitä voi kuvaillakaan millään kahdella eri sanalla.

Ja toisaalta "ei kahta" tai "puolta" sanaa voisi viitata nimenomaan kuulijan mahdollisiin vastalauseisiin, lisäyksiin tai tarkennuksiin. Näin vastauksessa suurin piirtein sanottiinkin mutta ehkä hieman eri painotuksella.

Yleinen vastaus toteamukseen voisi olla "Kyllä, mutta..." voisiko viitata tähän? Eli ei kahta sanaa vaan pelkästäänt "kyllä"

Yksi niitä maailman tyhmempiä hokemia, noita hokevien pitäisi kehittää mielikuvitustaan. Niin, ok, kyllä, jos ei ole mielikuvitusta, mutta silloin voi sanoa että on samaa mieltä.
Sama on se "ynyminen", kun vaikka toimittaja kysyy jotakin, akateeminen vastaaja alkaa änistä jo ennen kysymyksen loppumista. Ennen oli sanonta, "se on hieho joka ynisee, ei ihminen". Hieho on taas poikimaton nuori lehmä, lehmä taas on... Ja älkää alkako toistelemaan tuota hieho juttua, keksikää omianne.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.