Voinko palauttaa lomien johdosta lainakirjan toisen paikkakunnan kirjastoon?

Kysytty
22.12.2011

Voinko palauttaa lomien johdosta lainakirjan toisen paikkakunnan kirjastoon?

Vastaus

Vastattu
22.12.2011
Päivitetty
22.12.2011

HelMet-kirjastojen eli Helsingin, Espoon, Vantaan tai Kauniaisten kaupunginkirjaston kirjan voi palauttaa mihin tahansa HelMet-kirjastojen toimipisteeseen. Valitettavasti pääkaupunkiseudun ulkopuolella sijaitseviin kirjastoihin HelMet-kirjastojen kirjoja ei voi palauttaa tai ainakin niistä joutuu maksamaan kalliin kuljetusmaksun, mikäli kirjasto edes sellaista palvelua tarjoaa.

Lomalta kirjat voi palauttaa HelMet-kirjastoihin lähettämällä ne postitse. Perille saapuminen on luonnollisesti silloin omalla vastuullasi. Helsingin kaupunginkirjaston postiosoite löytyy osoitteesta http://www.lib.hel.fi/fi-FI/kirjastot/.

Jos eräpäivä uhkaa mennä umpeen loman aikana, lainoja voi uusia, jos niissä ei ole varauksia tai niitä ei ole uusittu vielä kolmea kertaa. Uusiminen onnistuu osoitteesta http://www.helmet.fi. Järjestelmään kirjautumisessa tarvitaan kirjastokortin numero ja nelinumeroinen pin-koodi, ja se onnistuu mistä tahansa nettiyhteyden päästä, vaikkapa ulkomailta asti. Toinen vaihtoehto on soittaa mihin tahansa HelMet-kirjastoon puhelimella ja pyytää uusimaan lainat. Silloin riittää kirjastokortin numeron kertominen. Osoitteesta http://www.lib.hel.fi/fi-FI/kirjastot/ löytyvät toimipisteiden puhelinnumerot, kun klikkaa toimipisteen kohdalla linkkiä ”yhteystiedot”.

26 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.