Helmet-kirjasto

687 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–20.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Milloin päästään siihen että voit ladata kirjastokorttiisi rahaa nettipankin kautta ja katsoa kortin saldoa? Nyt pitää odottaa että henkilökunta on paikalla … 48 22.9.2021 Vantaan kaupungin kirjastoautomaatioyksikön tietojärjestelmäasiantuntija vastaa, että tulostusjärjestelmät ovat erilaisia eri Helmet-kaupungeissa, eivätkä ne ole osa kirjastojärjestelmää. Kirjastokorttiin ei olla näillä näkymin lisäämässä kyseistä toimintoa. Helmet-kirjasto on Espoon, Helsingin, Kauniaisten ja Vantaan yhteinen.
Voisitteko suositella romaaneja, jotka sijoittuvat maailmansotien aikaan ja kertovat yksittäisten naisten ja sotilaiden välisestä rakkaudesta? 26 22.9.2021 Hei! Kirjastome  lukupiiri on pitänyt ainakin Arvo Myllymäen osaksi tosielämän tapahtumiin perustuvasta Vihan ja rakkauden päivät. Siinä kerrotaan venäläisen sotavangin ja suomalaisen naisen tarina. Puhdas rakkausromaani tämä ei ole, sillä pääosassa tarinassa on kuitenkin pariskunnan lapsen isän ikävä ja isän etsiminen aikuisena.   Onko Kirjasampo-sivusto jo tuttu? Jos ei, kannattaa kirjoja etsiä myös sieltä. Esimerkiksi hakusanoilla sotakirjallisuus ja rakkausromaanit sain tulokseksi muun muassa Katja Ketun Kätilö-romaanin ja Louis de Berniéresin Kapteeni Corellin mandoliini. Samoilla hakusanoilla voi hakea romaaneja myös Helmet.fi:stä, Kirjasampo-sivustolla kirjoista on vain laajemmat kuvaukset.  https://www.kirjasampo.fi/fi/search/...
Pystynkö varaamaan (eli tilaamaan omaan kirjastooni) lehtiä? Tiedän, ettei tuoreinta numeroa lainata mutta entäpä vanhemmat? Omaan kirjastooni ei tule Glorian… 41 17.8.2021 Kyllä, voit varata myös lehtiä Helmet-haussa. Ohje: Etsi haluamasi lehden nimeketiedot ja napsauta painiketta Varaa. Syötä omat tietosi, valitse noutokirjasto ja napsauta painiketta Jatka. Nyt näytölle ilmestyy luettelo valitsemasi lehden numeroista. Valitse haluamasi numero ja napsauta painiketta Lähetä. Voit varata useita saman lehden numeroita peräkkäin, mutta jokainen niistä täytyy valita erikseen. Napsauta lehden nimeketiedoissa painiketta Muuta varausta ja valitse avautuvasta pudotusvalikosta vaihtoehto Tee uusi varaus.
Mitä tarkoittaa "ei lainata" aineistohaussa. Saako kirjan tilattua kirjastoon katsomista varten? 68 22.7.2021 "Ei lainata" tarkoittaa sitä, että kyseinen aineisto pidetään kirjastossa, jossa sitä voi käydä tutkimassa, lukemassa tms. Sitä ei siis lähetetä minnekään vaan se on aina paikalla. Tilaaminen kirjastosta toiseen ei ole mahdollista.
Olen varannut kirjan Iso-Omenaan. Nyt olemme maalla. Eikö toinen ihminen voi hakea tuon kirjan minulle? Miten laina hoidetaan. Minulla on helmet kortti mukana… 57 14.7.2021 Toinen henkilö voi noutaa varauksesi sinun kortillasi vain esittäen sinun fyysisen kirjastokorttisi ja yksilöidyn valtakirjan. Toista henkilö voi lainata sinulle varatun teoksen omalle kirjastokortilleen kirjaston asiakaspalvelussa. Tällöin hänellä pitää olla tiedot sinulle tulleesta varausilmoituksesta, eli varausilmoitus pitää lähettää hänelle. https://www.helmet.fi/fi-FI/Info/Usein_kysyttya/Usein_kysyttya__aineist…  
Olen tehnyt kaksi varausta, ne pitää noutaa kirjastosta 7.7 Voiko joku aikuisista lapsistani noutaa ne - valitettavasti heillä ei ole minun kirjastokorttia… 71 29.6.2021 Lapsesi voivat noutaa varauksesi lainaten ne omilla kirjastokorteillaan kirjaston asiakaspalvelussa. Tässä tilanteessa lainaajan on esitettävä kirjastosta saamasi varausilmoitus (tullut tekstiviestinä, sähköpostitse tai postitse), joten välitä varausilmoituksesi aineistoa noutavalle.
Netti@deitti kirjailija jane green. Ei löydy helmetistä. Tiedän että porin kirjaatossa on. Miksi näin? Onko mitään tsänssiä saada kirjaa stadiin? 70 24.5.2021 Ikävä kyllä kirjaa ei ole enää saatavana, joten emme voi sitä hankkia Helmet-kirjastoon. Jos joku haluaa lahjoittaa oman hyväkuntoisen kappaleensa, kysy lähikirjastostasi miten toimia! Voit saada kirjan maksullisena kaukolainana toisesta kirjastosta. https://www.helmet.fi/fi-FI/Kirjastot_ja_palvelut/Kaukopalvelu
En ole moneen vuoteen käyttänyt kirjastopalveluita ja nyt kun yritin kirjautua Helmet.fi-palveluun kortillani ja PIN-koodillani, niin se ei onnistunut… 49 21.4.2021 Asiakasrekisteristämme poistetaan tiedot, jos korttia ei käytetä kolmeen vuoteen eikä sillä ole maksuja tai palauttamattomia lainoja. Uuden kortin saa rekisteröitymällä ennakkoon osoitteessa https://luettelo.helmet.fi/selfreg*fin~S9 ja käymällä kirjastossa ja esittämällä kuvallisen henkilöllisyystodistuksen, jossa on myös henkilötunnus. Vanhaa korttia ei oteta enää käyttöön.  
Voiko jostain palvelusta pästä lukemaan Le Monde lehden näköisversiota? 38 23.3.2021 Kävin läpi Helmet-kirjaston e-lehtipalvelut, mutta valitettavasti Le Mondea ei niistä löytynyt (23.3.2021). Uudessa OverDriven lehtipalvelussa löytyi 283 ranskankielistä lehteä ja PressReaderissa 599. Toivottavasti näistä löytyy jotain kiinnostavaa!
Minun nimelläni on koululuokan kirjastokortti, mutta en enää työskentele kyseisen luokanopettajana tai opettajana ollenkaan, kuinka luokankirjastokortin… 110 17.3.2021 Koulun kirjastokortti on ns. laitoskirjastokortti, joka on Helmet-kirjastossa voimassa vuoden kerrallaan - mm. juuri sen vuoksi, koska vastuuhenkilöt voivat vaihtua. Luokan kortin vastuuhenkilö voidaan vaihtaa missä tahansa Helmet-kirjastossa. Riittää, että uusi vastuuhenkilö hoitaa asian. Uuden vastuuhenkilön kannattaa ottaa mukaansa kuvallinen henkilötodistus sekä oma Helmet-kirjastokorttinsa. Luokan kirjastokortti linkitetään vastuuhenkilön tietoihin, mikä käy nopeimmin linkittämällä luokan kortti ja vastuuhenkilön kirjastokortti toisiinsa.   
Naxos Music Library näyttää muuttaneen kirjautumissivuaan. Tähän astihan palveluun on päässyt kirjastokortin numerolla mutta nyt pitäisi ilmeisesti olla myös… 66 25.2.2021 Naxos spoken word library tosiaan kysyy tunnistuskoodia. Voi olla, että sama oli hetki sitten tilanne vielä muissakin Naxos palveluissa. Nyt näyttävät älleen pyytävän kirjastokortin numeroa. Kirjastokortin numerolla pääsee edelleen normaalisti sisään.
Olen varannut e-kirjan ja se näkyy Helmetissä kohdassa 'E-lainat' ja ko. kirjan kohdalla lukee lainan päättymisaika. Rivillä voi sitten myös valita 'Poista… 65 2.11.2020 Helmetissä omissa tiedoissa näkyvät e-lainat ovat OverDrive-palvelun. Kuvassa ylempänä on esimerkki lainassa olevassa aineistosta ja alemmassa olevassa ollaan vielä jonossa. Molemmissa näkyy siis eräpäivä, mutta ainoastaan ylempi on jo lainattu. Pääset lukemaan sinulle lainattua e-kirjaa joko läppärin selaimella osoitteessa https://helmet.overdrive.com/ tai asentamalla Libby-sovelluksen mobiililaitteeseesi. Lisäohjeita e-aineistosta löydät tältä Helmet-sivulta.
Osaan valmistaa simaa ja Louhisaaren juomaa. Kiinnostaisi tehdä muitakin juomia itse kotona (ei drinkkejä). Osaatteko suositella jotain tälläistä kirjaa, kun… 66 30.10.2020 Kokeile näillä hakusanoilla joko yhdessä tai erikseen: juomat, mehut, smoothiet, tee. Huomaa, että tee on yksikkömuodossa. Jos käytät pelkästään hakusanaa juomat, etkä halua teoksia esim. viineistä, voit suodattaa hakua seuraavasti: Käytä Tarkennettua hakua, kirjoita ensimmäiseen hakukenttään aiheeksi juomat, sitten valitse hakuoperaattori EI ja kirjoita tähän kenttään alkoholijuomat. Kun käytän pelkästään sanaa smoothiet, saan 76 hakutulosta, joista yksi on teos Smoothiet: hedelmäsmoothiet, vihannessmoothiet, jäkiruokasmoothiet, mehut / Carla Bardi. Tässä esimerkki Helmet-hausta: https://haku.helmet.fi/iii/encore/search/C__Ssmoothiet__Orightresult__U…
Onko kirjastossa kävijöille maskisuositus? 105 29.10.2020 Kyllä on. https://www.helmet.fi/fi-FI/Tapahtumat_ja_vinkit/Uutispalat/Helsinki_Es…  
Mitä appeja on lehtien lukemiseen? Rbdigital on lopettanut näköjään toimintansa ja oli mobiilina ja koneella muutenkin aivan sysipaska. Haluaisin lukea… 76 8.10.2020 Helmet-kirjastolla on kolme e-lehtipalvelua, joita voit käyttää kotoa käsin. E-magz -palvelussa on 63 kotimaista aikakauslehteä, ja sitä käytetään yleisimmillä nettiselaimilla. PressReader -palvelussa on ulkomaisia aikakaus- ja sanomalehtiä. Sitä on mahdollista käyttää joko selaimella tai samannimisellä sovelluksella. Flipster tuli RBDigital-lehtipalvelu tilalle. Se sisältää muun muassa kymmeniä englanninkielisiä aikakauslehtiä. Sitä voi käyttää selaimella tai sovelluksella. Ohjeet e-lehtien käyttöön löydät tästä linkistä https://www.helmet.fi/fi-FI/Ekirjasto/Lehdet/Ohjeet_elehtien_etakayttoon(25238) The Economist -lehteä ei valitettavasti tällä hetkellä ole Helmetin e-lehtipalveluissa, mutta National Geographic ja National Geographic...
Miten saisin Suuri Käsityö -lehden 4/1995 lainaan? 102 18.9.2020 Kirjaudu ensin Helmet-sivustolle kirjastokorttisi numerolla ja tunnusluvullasi. Etsi sitten Suuri käsityölehti:Vantaa tietue. Klikkaa tietueen vieressä olevaa varaa-painiketta. Valitse haluamasi nide (vetovalikko on hyvin tasaisen harmaa, mutta tartu tummemman harmaaseen kuutioon ja vedä sitä ylös tai alas) Klikkaa niteen vieressä vasemmalla olevaa pampulaa.  Tarkista varauksen noutopaikka ja paina lähetä painiketta. Varaus lähtee Tikkurilaan.
Minulla on varauksia Itäkeskuksen kirjastoon ja haluaisin siirtää ne kirjastoautolle. Voin vaihtaa Helmet-palvelussa kyllä kirjastoauton noutopaikaksi, mutten… 117 3.9.2020 Jos haluat noutaa teoksen kirjastoautosta, valitse pudotusvalikosta kirjastoauto ja kirjoita pysäkin nimi noutopaikka-pudotusvalikon alapuolella olevaan kenttään.
Laitoin keväällä pyynnön yhden kirjan tilaamisesta, Jane Johnson, The Sea Gate. Helmetissä näkyy tuo nimike ja olen siihen tehnyt myös varauksen ajat sitten… 88 3.9.2020 Helsingin kaupunginkirjaston hankinnasta kerrotaan, että kirjan ilmestymisajankohdasta on kahdenlaista tietoa, toisen mukaan kirjan pitäisi ilmestyä syyskuussa, toisen mukaan marraskuussa 2020. Koronapandemia aiheuttaa myös toimitusvaikeuksia, joten on vaikea sanoa milloin kirja olisi saatavilla kirjastossa. Yleensä kevään ja kesän aikana tilatut kirjat saadaan loppuvuoden kuluessa.
Haluaisin lainata e-kirjana Everybody writes. Sitä ei kuitenkaan ole niissä kirjastoissa saatavilla, joihin minulla on kirjastokortti. Onko mitään keinoa minun… 95 21.8.2020 Kirjastokortteja ei saa etänä, vaan niitä varten täytyy mennä paikan päälle. Tunnistaminen tehdään kuvallisesta henkilöllisyystodistuksesta. Ammattikorkeakoulujen kirjastoihinkin saavat kaikki kortin, mutta se vaatii paikalla käymistä. Helmet-kirjastolle voi jättää hankintaehdotuksia.  
Voiko kirjastokortti vanhentua. En pääse varaamaan kirjoja vanhalla kirjastokortillani. 246 21.8.2020 Kyllä voi. GDPR-asetus vaatii, että henkilötietoja säilytetään vain niin kauan, kun se on käyttöä varten tarpeen. Helmet-kirjastossa asiakkaiden tiedot poistetaan, jollei korttia ole käytetty kolmeen vuoteen.