Helmet-kirjasto

681 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–20.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Netti@deitti kirjailija jane green. Ei löydy helmetistä. Tiedän että porin kirjaatossa on. Miksi näin? Onko mitään tsänssiä saada kirjaa stadiin? 49 24.5.2021 Ikävä kyllä kirjaa ei ole enää saatavana, joten emme voi sitä hankkia Helmet-kirjastoon. Jos joku haluaa lahjoittaa oman hyväkuntoisen kappaleensa, kysy lähikirjastostasi miten toimia! Voit saada kirjan maksullisena kaukolainana toisesta kirjastosta. https://www.helmet.fi/fi-FI/Kirjastot_ja_palvelut/Kaukopalvelu
En ole moneen vuoteen käyttänyt kirjastopalveluita ja nyt kun yritin kirjautua Helmet.fi-palveluun kortillani ja PIN-koodillani, niin se ei onnistunut… 38 21.4.2021 Asiakasrekisteristämme poistetaan tiedot, jos korttia ei käytetä kolmeen vuoteen eikä sillä ole maksuja tai palauttamattomia lainoja. Uuden kortin saa rekisteröitymällä ennakkoon osoitteessa https://luettelo.helmet.fi/selfreg*fin~S9 ja käymällä kirjastossa ja esittämällä kuvallisen henkilöllisyystodistuksen, jossa on myös henkilötunnus. Vanhaa korttia ei oteta enää käyttöön.  
Voiko jostain palvelusta pästä lukemaan Le Monde lehden näköisversiota? 29 23.3.2021 Kävin läpi Helmet-kirjaston e-lehtipalvelut, mutta valitettavasti Le Mondea ei niistä löytynyt (23.3.2021). Uudessa OverDriven lehtipalvelussa löytyi 283 ranskankielistä lehteä ja PressReaderissa 599. Toivottavasti näistä löytyy jotain kiinnostavaa!
Minun nimelläni on koululuokan kirjastokortti, mutta en enää työskentele kyseisen luokanopettajana tai opettajana ollenkaan, kuinka luokankirjastokortin… 89 17.3.2021 Koulun kirjastokortti on ns. laitoskirjastokortti, joka on Helmet-kirjastossa voimassa vuoden kerrallaan - mm. juuri sen vuoksi, koska vastuuhenkilöt voivat vaihtua. Luokan kortin vastuuhenkilö voidaan vaihtaa missä tahansa Helmet-kirjastossa. Riittää, että uusi vastuuhenkilö hoitaa asian. Uuden vastuuhenkilön kannattaa ottaa mukaansa kuvallinen henkilötodistus sekä oma Helmet-kirjastokorttinsa. Luokan kirjastokortti linkitetään vastuuhenkilön tietoihin, mikä käy nopeimmin linkittämällä luokan kortti ja vastuuhenkilön kirjastokortti toisiinsa.   
Naxos Music Library näyttää muuttaneen kirjautumissivuaan. Tähän astihan palveluun on päässyt kirjastokortin numerolla mutta nyt pitäisi ilmeisesti olla myös… 53 25.2.2021 Naxos spoken word library tosiaan kysyy tunnistuskoodia. Voi olla, että sama oli hetki sitten tilanne vielä muissakin Naxos palveluissa. Nyt näyttävät älleen pyytävän kirjastokortin numeroa. Kirjastokortin numerolla pääsee edelleen normaalisti sisään.
Olen varannut e-kirjan ja se näkyy Helmetissä kohdassa 'E-lainat' ja ko. kirjan kohdalla lukee lainan päättymisaika. Rivillä voi sitten myös valita 'Poista… 52 2.11.2020 Helmetissä omissa tiedoissa näkyvät e-lainat ovat OverDrive-palvelun. Kuvassa ylempänä on esimerkki lainassa olevassa aineistosta ja alemmassa olevassa ollaan vielä jonossa. Molemmissa näkyy siis eräpäivä, mutta ainoastaan ylempi on jo lainattu. Pääset lukemaan sinulle lainattua e-kirjaa joko läppärin selaimella osoitteessa https://helmet.overdrive.com/ tai asentamalla Libby-sovelluksen mobiililaitteeseesi. Lisäohjeita e-aineistosta löydät tältä Helmet-sivulta.
Osaan valmistaa simaa ja Louhisaaren juomaa. Kiinnostaisi tehdä muitakin juomia itse kotona (ei drinkkejä). Osaatteko suositella jotain tälläistä kirjaa, kun… 51 30.10.2020 Kokeile näillä hakusanoilla joko yhdessä tai erikseen: juomat, mehut, smoothiet, tee. Huomaa, että tee on yksikkömuodossa. Jos käytät pelkästään hakusanaa juomat, etkä halua teoksia esim. viineistä, voit suodattaa hakua seuraavasti: Käytä Tarkennettua hakua, kirjoita ensimmäiseen hakukenttään aiheeksi juomat, sitten valitse hakuoperaattori EI ja kirjoita tähän kenttään alkoholijuomat. Kun käytän pelkästään sanaa smoothiet, saan 76 hakutulosta, joista yksi on teos Smoothiet: hedelmäsmoothiet, vihannessmoothiet, jäkiruokasmoothiet, mehut / Carla Bardi. Tässä esimerkki Helmet-hausta: https://haku.helmet.fi/iii/encore/search/C__Ssmoothiet__Orightresult__U…
Onko kirjastossa kävijöille maskisuositus? 92 29.10.2020 Kyllä on. https://www.helmet.fi/fi-FI/Tapahtumat_ja_vinkit/Uutispalat/Helsinki_Es…  
Mitä appeja on lehtien lukemiseen? Rbdigital on lopettanut näköjään toimintansa ja oli mobiilina ja koneella muutenkin aivan sysipaska. Haluaisin lukea… 57 8.10.2020 Helmet-kirjastolla on kolme e-lehtipalvelua, joita voit käyttää kotoa käsin. E-magz -palvelussa on 63 kotimaista aikakauslehteä, ja sitä käytetään yleisimmillä nettiselaimilla. PressReader -palvelussa on ulkomaisia aikakaus- ja sanomalehtiä. Sitä on mahdollista käyttää joko selaimella tai samannimisellä sovelluksella. Flipster tuli RBDigital-lehtipalvelu tilalle. Se sisältää muun muassa kymmeniä englanninkielisiä aikakauslehtiä. Sitä voi käyttää selaimella tai sovelluksella. Ohjeet e-lehtien käyttöön löydät tästä linkistä https://www.helmet.fi/fi-FI/Ekirjasto/Lehdet/Ohjeet_elehtien_etakayttoon(25238) The Economist -lehteä ei valitettavasti tällä hetkellä ole Helmetin e-lehtipalveluissa, mutta National Geographic ja National Geographic...
Miten saisin Suuri Käsityö -lehden 4/1995 lainaan? 87 18.9.2020 Kirjaudu ensin Helmet-sivustolle kirjastokorttisi numerolla ja tunnusluvullasi. Etsi sitten Suuri käsityölehti:Vantaa tietue. Klikkaa tietueen vieressä olevaa varaa-painiketta. Valitse haluamasi nide (vetovalikko on hyvin tasaisen harmaa, mutta tartu tummemman harmaaseen kuutioon ja vedä sitä ylös tai alas) Klikkaa niteen vieressä vasemmalla olevaa pampulaa.  Tarkista varauksen noutopaikka ja paina lähetä painiketta. Varaus lähtee Tikkurilaan.
Minulla on varauksia Itäkeskuksen kirjastoon ja haluaisin siirtää ne kirjastoautolle. Voin vaihtaa Helmet-palvelussa kyllä kirjastoauton noutopaikaksi, mutten… 106 3.9.2020 Jos haluat noutaa teoksen kirjastoautosta, valitse pudotusvalikosta kirjastoauto ja kirjoita pysäkin nimi noutopaikka-pudotusvalikon alapuolella olevaan kenttään.
Laitoin keväällä pyynnön yhden kirjan tilaamisesta, Jane Johnson, The Sea Gate. Helmetissä näkyy tuo nimike ja olen siihen tehnyt myös varauksen ajat sitten… 77 3.9.2020 Helsingin kaupunginkirjaston hankinnasta kerrotaan, että kirjan ilmestymisajankohdasta on kahdenlaista tietoa, toisen mukaan kirjan pitäisi ilmestyä syyskuussa, toisen mukaan marraskuussa 2020. Koronapandemia aiheuttaa myös toimitusvaikeuksia, joten on vaikea sanoa milloin kirja olisi saatavilla kirjastossa. Yleensä kevään ja kesän aikana tilatut kirjat saadaan loppuvuoden kuluessa.
Haluaisin lainata e-kirjana Everybody writes. Sitä ei kuitenkaan ole niissä kirjastoissa saatavilla, joihin minulla on kirjastokortti. Onko mitään keinoa minun… 81 21.8.2020 Kirjastokortteja ei saa etänä, vaan niitä varten täytyy mennä paikan päälle. Tunnistaminen tehdään kuvallisesta henkilöllisyystodistuksesta. Ammattikorkeakoulujen kirjastoihinkin saavat kaikki kortin, mutta se vaatii paikalla käymistä. Helmet-kirjastolle voi jättää hankintaehdotuksia.  
Voiko kirjastokortti vanhentua. En pääse varaamaan kirjoja vanhalla kirjastokortillani. 164 21.8.2020 Kyllä voi. GDPR-asetus vaatii, että henkilötietoja säilytetään vain niin kauan, kun se on käyttöä varten tarpeen. Helmet-kirjastossa asiakkaiden tiedot poistetaan, jollei korttia ole käytetty kolmeen vuoteen. 
Oliko Helmetissä ennen lukijoiden arvioita kirjoista? Vai muistanko väärin? 52 17.8.2020 Helmetissä on lukijoiden arvioita. Helmet-haussa on käytössä lisäosa ChiliFresh, jonka kautta voi arvioida lukemiaan teoksia joko antamalla tähtiä tai tähtien lisäksi myös kirjoittamalla arvioinnin. ChiliFresh yhdistää useiden kirjastojen asiakkaiden arvosteluita.  Arvostelut näkyvät kirjan tiedoissa sijaintien jälkeen. Esim. tässä Harry Potter -kirjassa on useita arviointeja. Ohjeet toiminnon käyttöön.
Mitä kautta voin tehdä ennakkovarauksen kirjaan (eli ilmoittautua varausjonoon jo etukäteen) joka on ilmestymässä 9/2020? 50 3.8.2020 Varauksen voi tehdä heti, kun aineisto löytyy tilaus Helmet-hausta. Suuret ennakkotilaukset suomenkielisistä teoksista tehdään yleensä touko-kesäkuussa syksyllä ilmestyvästä aineistosta ja marras-joulukuussa seuraavan vuoden keväällä ilmestyvistä.
Kirjan palautus myöhästyi. Sivuillani näkyy, että maksu 1,80. En onnistu pääsemään järjestelmään jossa maksetaan. Toisaalla sivuni näyttää maksut 0,00 74 1.8.2020 Sinun täytyy ensin uusia tai palauttaa myöhästynyt laina. Sen jälkeen pystyt maksamaan myöhästymismaksun. Voit uusia lainan helmet.fi-sivuilla omissa tiedoissa, Taskukirjasto-sovelluksessa lainojen kohdalta sekä soittamalla tai käymällä kirjastossa.
Haluaisin kirjastokortin mutta en pääse itse henkilökohtaisesti tuomaan tulostamaani ja täyttämääni hakemusta. Onnistuuko että joku tuo minun henkilötodistus… 88 30.7.2020 Kirjastokortin saaminen vaatii henkilökohtaisen käynnin kirjastoon. Jos et pääse kirjastoon, voit ottaa yhteyttä Kotikirjasto-palveluun. Kotikirjasto on palvelu kaikille vantaalaisille, jotka eivät pääse itse kirjastoon korkean iän, sairauden tai vamman vuoksi. Lisätietoja palvelusta saat täältä: https://www.helmet.fi/fi-FI/Kirjastot_ja_palvelut/Kotipalvelu/Kotikirjasto(34287)
Miten Helmetin varausjärjestelmä valitsee kirjaston, josta kirja toimitetaan lähikirjastooni? Ottaako järjestelmä huomioon, että onko kirja esim saman kunnan… 99 10.7.2020 Jos varauksen noutopaikka on Espoossa, kirjastojärjestelmä katsoo ensin Espoon kirjastojen tilanteen, aloittaen noutokirjastosta. Jos noutokirjastossa ei ole vapaita kappaleita, katsotaan ensin isompien kirjastojen tilanne ennen pienempiin siirtymistä. Jos Espoossa ei ole vapaita kappaleita, siirrytään Vantaan isompiin kirjastoihin, jonka jälkeen Vantaan pienemmät ja Kauniainen. Mikäli näissäkään ei ole vapaita kappaleita, katsotaan Helsingin tilanne jälleen isoimmista alkaen. Helsingissä ensisijaisesti Helsingin kappaleet ja sitten muut Helmet-alueen kaupungit. Kauniaisista noudettaessa ensin oma kokoelma ja sitten Espoo ja Vantaa ennen Helsinkiä; Vantaalla ensin Vantaa, sitten Espoo ja Kauniainen ja viimeisenä Helsinki. Suljetuiksi...
Miten lainatut kirjat voi palauttaa jos itse ei pääse kirjastoon? 50 12.5.2020 Ensimmäiseksi kannattaa tarkistaa Helmetin omissa tiedoissa kirjojen eräpäivät. Niitä siirrettiin kesäkuulle ja osa jopa heinäkuulle, joten mitään kiirettä palauttamiselle ei ole. Mikäli palauttaminen ei eräpäivien lähetessäkään vielä onnistu, kannattaa yrittää uusia lainat. Jos se ei onnistu, ota yhteyttä kirjastoosi niin katsotaan tilanne.