kirjastot

2750 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–20.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Tuleeko Helsingissä kirjastoon lehti nimeltä the Hollywood Reporter? 21 17.2.2020 The Hollywood Reporter -lehti ei tule mihinkään pääkaupunkiseudun yleiseen kirjastoon (Helmet-kirjastoon) eikä myöskään mihinkään tiedekirjastoon.
Etsin kirjaa Finland's Holocaust. Silences of history. Toim Simo Muir ja Hana Worthen. Se löytyy kahdesta Helka-kirjastosta ja Helsingin kaupunginkirjastosta … 21 17.2.2020 Frank-monihaulla löytyvät kyllä viitetiedot siitä, että Simo Muirin ja  Hana Worthenin teos Finland's Holocaust : silences of history (2013) kuuluu mm. Vaski- , Helle- ja Helmet-kirjastojen kokoelmiin. Tämän lisäksi teos löytyy joidenkin yliopistokirjastojen kokoelmista. Kohdista haku sivun oikeasta laidasta "Kaikkiin kirjastoihin", niin löydät kaikki ne kirjastot, joiden kokoelmissa etsimäsi teos on. https://monihaku.kirjastot.fi/fi/  
Kirjastokirjojen arviointi oli jossain vaiheessa mahdollista. Eikö toimintaa enää ole vai miten se on tehtävä? Luin juuri Raisa Omaheimon kirjan Sydän, ja… 38 13.2.2020 Mikäli tarkoitat kirjojen arviointia Helmetissä, se tapahtuu vaikkapa näin. Kirjaudu kirjastokortilla ja pin-koodilla Helmetiin ja etsi teos, jonka haluat arvioida. Teoksen tiedoissa on sininen linkki Kirjoita ensimmäinen arviointi. Klikkaamalla linkkiä aukeaa Arviointi-lomake. Kun arviointisi on tarkistettu, se ilmestyy Helmetiin. Voit myös etsiä ensin arvioitavan teoksen Helmetistä, klikata sitten Kirjoita ensimmäinen arviointi -linkkiä ja kirjautua vasta sitten korttisi numerolla ja pin-koodilla kirjoittamaan arvion. https://www.helmet.fi/fi-FI
Kallion kirjaston skanneri ei toimi sanoivat ettei toimi missään Helsingissä,koske toimii 56 12.2.2020 Helsingin kaupunginkirjaston skannereiden kanssa oli tosiaan ongelmia, mutta nyt niiden pitäisi taas toimia. 
Onko saatavissa Viiru & Pesonen keksintöpeli? 12 10.2.2020 Viiru & Pesonen keksintöpeliä ei valitettavasti ole lainattavissa kirjastoissa, ei siis myöskään verkkokirjastoalueesi kirjastoista. https://finna.fi/
Miten tuo Oodin Kansallisteatterin lippujen lainaus toimii? 23 10.2.2020 Pääsylippua ei voi varata. Lippu lainataan Oodin 1. kerroksen kirjastotiskiltä ja lippu palautetaan samaan paikkaan. Lipun saatavuustiedot voi tarkistaa Helmet-haulla hakusanalla kausikortti.  Lisää aiheesta voit lukea täältä: https://www.helmet.fi/fi-FI/Kirjastot_ja_palvelut/Keskustakirjasto_Oodi/Juttuja_kirjastosta/Lainaa_Oodista_paasylippu_Kansallisteatt(207794)
Onko Myyrmäen kirjastossa Fokus. kurs5 kirjaa lainattavana? 17 8.2.2020 Fokus. Kurs 5 (tekijät Anna Blom, Mikaela Friis, Sari Kaunisto, Marko Paasonen, Anssi Salonen, Otava, 2017) ei ole tällä hetkellä lainattavissa missään Helmet-kirjastossa, ei siis myöskään Myyrmäen kirjastossa. Teosta on Helmet-kirjastojen kokoelmissa seitsemän kappaletta ja 8.2.20 teoksesta on 24 varausta. https://www.helmet.fi/fi-FI
Onko mitään helppoa keinoa hakea määrättyä e-kirjaa kirjastojen kokoelmista niin ettei tarvitsisi käydä jokaisen keskuskirjaston sivuilla tekemässä hakua. 41 5.2.2020 1. Mene aluekirjastojen monihakuun: https://monihaku.kirjastot.fi/fi/ 2. Valitse kaikki tai haluamasi kirjastot. 3. Valitse Aineistolajiksi E-kirja. 4. Tee haku kirjan nimellä, tekijällä tai tunnisteella.
Miten saa aktivoitua lainaushistorian ja muistilistan? 34 3.2.2020 Kaikkia Helmet-järjestelmän toimintoja koskevat ohjeet löytyvät Helmet-haun etusivun ( https://haku.helmet.fi/iii/encore/?lang=fin ) linkistä "Ohjeita". Lainaushistoriasta siellä kerrotaan näin: "Järjestelmä ei tallenna lainaushistoriaasi automaattisesti, vaan voit itse aloittaa ja lopettaa lainaushistorian tallentamisen milloin tahansa. Muut lainaajat ja kirjaston henkilökunta eivät voi tarkastella lainaushistoriaasi eivätkä muuttaa sitä. Aloita ja lopeta lainaushistorian tallentaminen Omien tietojesi linkistä Lainaushistoria. Voit myös poistaa valitsemiasi lainoja lainaushistoriastasi tai tyhjentää lainaushistoriasi kerralla. Lainaushistoriaasi kertyvät vain ne lainat, jotka olet tehnyt aloitettuasi lainaushistoriasi tallentamisen....
Onnistuuko 8 mm videonauhojen digitointi Kuusaan tai Kouvolan kirjastossa? Jos niin pitääkö ottaa kamera, muistitikku, DVD mukaan? 22 3.2.2020 Ei valitettavasti voi meidän laitteilla digitalisoida.
Terve! Kuk voin lue kirja sinun kirjasto eli saisinko hän ostaa. Kirja - Automaatiojärjestelmien hydrauliikka ja pneumatiikka / Toimi Keinänen, Pentti… 46 31.1.2020 Valitettavasti ei. Emme myy vähän käytettyjä kirjoja, koska niille voi äkkiä löytyäkin kysyntää. Tätä kirjaa voi ostaa enää satunnaisesti antikvariaateista, joten se kannattaa säilyttää kirjaston kokoelmissa kaikkien luettavana. Kirjasta on saatavana myös e-kirja versio. https://haku.helmet.fi/iii/encore/search/C__Rb1723303__S%20Automaatioj%C3%A4rjestelmien%20hydrauliikka%20ja%20pneumatiikka__Orightresult__U__X7?lang=fin&suite=cobalt#resultRecord-b1723303 Voit varata kirjan lähikirjastoosi ilmaiseksi.
Minulla on kirjastokortti, jonka olen ottanut vastaan 15.7.2011. Yritin kirjautua sillä Helmet'iin mutta se ei onnistunut kuten ei myöskään uuden salasanan… 35 31.1.2020 Jos kirjastokortti on ollut käyttämättä yli kolme vuotta eikä sillä ole selvittämättömiä asioita (esim. maksamattomia maksuja), niin asiakastiedot poistetaan rekisteristä. Olet nyt ennakkorekisteröitynyt ja sen yhteydessä sait numerosarjan, jonka avulla tiedot löytyvät kirjaston asiakasrekisteristä. Seuraavaksi sinun pitäisi mennä johonkin Helmet-kirjastoon saamasi numerosarjan ja voimassa olevan kuvallisen henkilöllisyystodistuksen kanssa, että saisit uuden kirjastokortin.
Koska uusi ad astra-elokuva tulee DVD-versiona kirjastoon? Nyt on yksi BR-levy, mutta minullakin ole BR-laitetta. 31 30.1.2020 Elokuvaa on toistaiseksi hankittu tosiaan vain blu ray -versiona (12 kappaletta, mutta eivät ole vielä lainattavissa), mutta välitin toiveesi  DVD:stä eteenpäin. Toivon mukaan se saadaan hankituksi. Elokuvan voi lainata ja varata, kun se näkyy Helmet-sivustolla.
Kysyisin, löytyykö arkistostanne Sanoma-lehtiä vuosilta 1945-1948? 28 29.1.2020 Kansalliskirjaston Digitaaliset aineistot -sivuston kautta löytyi tuolta ajalta yksi artikkeli Gunnar Grönbergistä. Se on Sisämaa-Laatokka-lehdestä 13.8.1948. Se liittyy kuitenkin hänen vankilasta pakoonsa. Artikkeli on luettavissa alla olevasta linkistä: https://digi.kansalliskirjasto.fi/sanomalehti/binding/1744900?term=Gunnar%20Gr%C3%B6nberg&page=3 Kaikkia artikkeleita ei kuitenkaan voi vapaasti lukea vaan ainoastaan vapaakappalekirjastoissa, joita ovat Kansalliskirjasto Helsingissä, Turun yliopiston kirjasto, Jyväskylän yliopiston kirjasto, Åbo Akademin kirjasto, Oulun yliopiston kirjasto ja Itä-Suomen yliopiston kirjasto. Pietarsaaren kirjastossa on mikrofilmeillä Pietarsaaren Sanomien ja Jakobstad Tidningin vanhempia...
Hyvä kirjastonhoitaja, kysyisin kokemuksia kirjastosta lainattavista polkupyöristä. Onko homma toiminut ja minkälaisia käytäntöjä teillä on: voiko pyörän… 47 28.1.2020 Ylöjärven kirjastosta kerrottiin, että heille lainattavat polkupyörät ovat vasta tulossa. Eli vielä ei ole antaa tietoa kokemuksista.
Onko VHS-kasetin digititoinnissa joku nopeampi tapa vai jos on 3 tunnin VHS, niin pitää olla 3 tuntia paikalla? 45 28.1.2020 Turun pääkirjastosta kerrottiin, että digitointi toimii reaaliajassa, eli sitä ei valitettavasti voi nopeuttaa.
Jos ostan kirjan, niin onko se mahdollista tuoda teille päällystettäväksi ja lisättäväksi valikoimaanne siten, että käyttäisin itse ensin kirjaa kevään ajan ja… 66 28.1.2020 Tällaista palvelua ei kirjastoissamme valitettavasti ole.
Kausikortteja on Helmet alueella lainattavissa kolmeen paikkaan. Onko näin? 30 28.1.2020 Kausikortteja on Helmet alueella kolmeen kohteeseen. Tapiolan sinfoniettan konsertteihin, Torpan poikien ja Westend indianssien matseihin. (Löytyvät haulla "Kausikortti esine") https://haku.helmet.fi/iii/encore/search/C__Skausikortti%20esine%20PQ%3D%3D__Orightresult__U?lang=fin&suite=cobalt Vastaanotto on ollut innostunutta eli kortit ovat yleensä aina lainassa ja asiakkaat kyselevät niitä kovasti. Useampi orkesteri, teatteri ja joukkue voisi tietysti innostua vielä tarjoamaan omia kausikorttejaan. Espoossa tosin on vaihtoehto kausikorttien lainaamiselle. Se on kaikukortti. "Kaikukortilla voi hankkia maksuttomia pääsylippuja esimerkiksi festivaaleille, teatteriin tai konsertteihin. Kaikukortti on henkilökohtainen eikä se maksa...
Olin lukinnut useamman varauksen pidemmän loman ajaksi, ja nyt vapautettuani ne jonkin aikaa sitten, ei niissä ole tapahtunut mitään muutosta… 45 22.1.2020 Näin niukoilla tiedoilla kysymykseen on valitettavasti mahdotonta vastata. Jos kerrot kirjastokorttisi numeron ja sen, mistä varauksista on kyse, asiaa voidaan ruveta tutkimaan ja selvittämään, millainen minkäkin varauksen tilanne on.
Montako kirjaa voin lukita helmet:ssä? Entä kuinka kauan voin pitää jotain kirjaa lukittuna? Jos varaus etenee jonossa, vaikka kirja on lukittuna, niin jos… 37 22.1.2020 Tässä aluksi varausten lukitsemisohje Helmetin ohjesivulta: "Jos haluat estää varaustasi saapumasta noudettavaksi esim. lomasi aikana, voit lukita varauksen. Merkitse rasti varauksen oikealla puolella olevaan Lukitse-ruutuun ja napsauta painiketta Tallenna muutokset. Järjestelmä antaa ilmoituksen: "Alla olevat varaukset poistetaan tai muutetaan. Jatkatko?" Vastaa "Kyllä". Kun haluat purkaa lukituksen, poista rasti Lukitse-ruudusta, napsauta painiketta Tallenna muutokset ja vastaa varmistuskysymykseen "Kyllä". Järjestelmän asettaman rajoituksen vuoksi yli 255 vuorokautta vanhoja varauksia ei voi lukita. Käytä lukitusta vain varausten tilapäiseen jäädyttämiseen. Teostietojen pitkäaikaiseen säilyttämiseen käytä Muistilistat-toimintoa."...