Mikä ero on Yleisten kirjastojen konsortiolla ja FinElib-konsortiolla?

Kysytty
20.1.2019

Hei,
opiskelijana ihmettelen, mikä ero on Yleisten kirjastojen konsortiolla ja FinElib-konsortiolla. Molemmat hankkivat elektronisia aineistoja keskitetysti jäsenorganisaatioilleen ja eikös yleiset kirjastot ole yksi FinElibin jäsen? Niin ainakin kerrotaan FinElibin sivuilla.

Vastaus

Vastattu
21.1.2019
Päivitetty
21.1.2019

Konsortioilla on erilaiset painopisteet. Yleisten kirjastojen konsortio (https://www.kirjastot.fi/konsortio) keskittyy nimen mukaisesti jäsentensä eli yleisten kirjastojen tarpeisiin. Asiakkaille luultavasti tärkein asia ovat e-kirjat, mutta konsortio voi periaatteessa tehdä muutakin yhteistyötä.

Vastaavasti FinELib (https://www.kiwi.fi/display/finelib/Tervetuloa) painottuu enemmän tieteellisten aineistojen hankintaan ja ottaa jäsenikseen myös tieteellisiä kirjastoja. Sen huomaa hyvin silmäilemällä sen jäsenille tarjoamien aineistojen luetteloa osoitteessa https://www.kiwi.fi/pages/viewpage.action?pageId=43451158. Monilla yleisillä kirjastoilla ei ole tarvetta erikoistuneisiin tieteellisiin tietokantoihin ja e-kirjapalveluihin, jolloin hyöty siihen kuulumisesta jäisi pienemmäksi. Molemmat konsortiot tekevät kyllä keskenään yhteistyötä.

2 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.