sähkökirjat

350 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–20.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Onko totta ettei kobon kautta voi lainata suomenkielisiä kirjoja lainkaan? Löydän kirjoja overdrivesta vain englanniksi, ruotsiksi tai venäjäksi? Vai enkö vain… 48 16.8.2021 Helmet-kirjastoilla on kolme e-kirjapalvelua. Kotimaiset (suomenkieliset) e-kirjat ovat Ellibsissä (https://www.ellibslibrary.com/collection), ruotsinkieliset Bibliossa (https://helmet.elib.se/) ja vieraskieliset Overdrivessa (https://helmet.overdrive.com/). Lisätietoja Helmet-kirjastojen e-kirjapalveluista löytyy täältä: https://www.helmet.fi/fi-FI/Ekirjasto/Kirjat_ja_aanikirjat/Ohjeet_ekirj….
Onko tietoa kauanko Satakirjastot e-aineistojen nettiyhteys on poissa toiminnasta? 35 4.8.2021 Soitin Ulvilan kirjastoon, joka on osa Satakirjastojen kimppaa ja kysyin asiaa. Vika oli ollut viime viikonloppuna harmillinen, mutta onneksi lyhyt. Nyt Ellibsin pitäisi taas toimia. Jos e-aineistoihin ei vieläkään pääse, voit soittaa lähimpään Satakirjastoon. Tässä Ulvilan numero 02-6774 681
Mistä ja miten löydän lainaamani ja kesken jääneen kirjan. Eikö ole sivua, jossa omalla kortila ja pin-koodilla voi nähdä, jatkaa kuuntelua ja palauttaa… 56 29.7.2021 Kirjastot hankkivat e-kirjoja kolmen eri välittäjän kautta, Ellibsin, Biblion ja Overdriven. E-kirjan lainaus ja palautus tapahtuvat välittäjän palvelussa.  Nämä palvelut sisältävät myös ns. Oman kirjahyllyn, josta näet lainaamasi ja varaamasi kirjat, ja pystyt jatkamaan myös kesken jääneen teoksen lukemista. Esimerkiksi Ellibsin palvelussa, ellibslibrary.com, löytyy Oma kirjahylly- toiminto vasemmasta yläkulmasta. Kirjautuminen vaatii kirjastokortin ja pin-koodin. Lainaamasi kirjaa ei välttämättä tarvitse palauttaa, vaan teos ns. palautuu automaattisesti laina-ajan umpeutuessa.  
Olen kirjautunut ellibsiin puhelimellani ja olen päässyt siirtymään ellibsiin automaattisesti. Nyt puhelin kyselee kirjautumistietoja, mutta olen unohtanut pin… 38 6.7.2021 Hei Ellibsillä on "Pyydä uusi salasana"-toiminto, jonka kautta voit saada uuden salasanan sähköpostiisi. Jos tämä ei jostain syystä onnistu, kehotan ottamaan yhteyttä Ellibsiin.
Olen kirjoittanut kirjan "Jumalan Poika-idioottimainen juttu-muistinmenetys" 190 sivua/60.000 sanaa ja etsin kirjalle kustannusta/omakustanne? Onko teillä… 80 4.6.2021 Valitettavasti en ole kustannusalan asiantuntija. Omakustannetta julkaistaessa erilaisen julkaisupalveluiden vertaaminen jää omakustanteen tekijän harteille. Työkokemukseni perusteella voin kuitenkin sanoa, että esimerkiksi BoD-kustantamon tai Mediapinnan kautta julkaistut kirjat ja e-aineistot tavoittavat kirjastot hyvin. Löytyisikö asiantuntemusta lukijoidemme joukosta?  
Löytyyköhän Esa Anttalan sotakirjoja e-kirjoina? Pojalle kyselen. 29 15.5.2021 Valitettavasti Keski-kirjastoissa ei ole Esa Anttalan kirjoja e-kirjoina.    
Tarvitsen lukemisesteideni vuoksi Antti S. Mattilan kirjan Ajattele toisin. Olen Celian asiakas, mutta heillä ei ollut sitä. Löytyisikö se jostain äänikirjana… 48 14.5.2021 Kirjastojen kokoelmissa Mattilan teosta ei ole e-kirjana tai äänikirjana. Maksullisista palveluista se löytyy: Elisa Kirja https://kirja.elisa.fi/aanikirja/ratkaisu-ajattele-toisin sekä Nextory https://www.nextory.fi/kirja/ratkaisu-ajattele-toisin-10577611/  
Miten saan Overdrive-palvelussa näkyviin painetun kirjan sivunumeron? Minulla on Overdriven kautta lainassa Bessel van der Kolkin The Body Keeps The Score ja… 43 6.5.2021 OverDriven kirja on epub-tiedosto, jonka sivunumerointi vaihtelee esim. käytetyn tekstikoon mukaan, jos sitä on ilmoitettu ollenkaan. Monessa OverDriven kirjassa on käytössä vain prosenttimäärä luetusta määrästä. Painetun kirjan sivunumerointia siitä ei löydy. Painetun kirjankin sivunumerointi vaihtelee painosten välillä, joten viitteissä tavallisesti ilmoitetaan myös mistä painoksesta tieto on otettu.
Valitsin ja lainasin kirjan. Lopetin kuuntelun, miten löydän ja jatkan kuuntelua kun kirja jäi kesken 33 5.5.2021 Lainattu teos löytyy e-kirjapalvelusta. Kirjaudu e-kirjapalveluun kirjastokortillasi sekä siihen liitetyllä tunnusluvulla, ja tämän jälkeen lainat löytyvät "Oma kirjahylly" -otsikon takaa. Jos lataat palvelun sovelluksen, niin lainat löytyvät myös sieltä ja lukutapaa voi vaihtaa selaimesta sovellukseen. Vaski-kirjastojen e-palvelut löytyvät verkkokirjastosta e-aineistosivulta (https://vaski.finna.fi/Content/eaineistot). Tässä vielä linkki kirjaston kuvallisiin käyttöohjeisiin: https://vaski.finna.fi/Content/eohje
Palautuvatko ellibs-lainat automaattisesti eräpäivänä? 48 3.5.2021 Sähköiset aineistot palautuvat itsestään kiertoon laina-ajan päätyttyä. Aineistoista ei myöskään koidu mitään sakkoja. Näin ollen sinun ei välttämättä tarvitse palauttaa lainaa. Voit kuitenkin myös palauttaa aineiston ennen laina-ajan päättymistä, jolloin seuraava jonossa pääsee lukemaan aineistoa nopeammin. Tämä onnistuu helposti kirjautumalla palveluun, ja käyttämällä palautustoimintoa joko Omassa Kirjahyllyssä tai aineiston lukuohjelmassa. https://www.ellibslibrary.com/fi/instructions/7
Miten luen täältä kirjoja kun ei mahda toimia? Kirjasampo 82 28.4.2021 Kirjasampo on kaunokirjallisuuden sisältöjä avaava verkkopalvelu eli sieltä löytyy vain kuvailua kirjoista (asiasanoja, lyhennelmiä ja osasta arvioita) sekä lisäksi kirjailijatietoa. Verkosta löytyy kaunokirjallisuutta vapaasti luettavaksi pääosin vanhempia klassikkoja esimerkiksi Project Gutenbergista, http://www.gutenberg.org/browse/languages/fi ja Elisan Ilmaiset klassikot, https://kirja.elisa.fi/kirjat/ekirjat/ilmaiset-klassikot?language=fin&p…. Lisää Project Gutenbergista, https://www.kirjasampo.fi/fi/project-gutenberg-vanhojen-kirjojen-digita… Ilmaisia äänikirjoja ja e-kirjoja löydät koottuna Makupalat.fi:stä, https://www.makupalat.fi/fi/k/449/hae?category=123415&sort=title&order=…  suomenkielinen kaunokirjallisuus ...
Olisin halunnut varata äänikirjoina muutaman kirjan vaskikirjastosta mutta se ei onnistunut kun minulla kortti Ouluun ja Keravalle. Miten toimin? 41 19.4.2021 Tällä hetkellä kirjastoilla on omat e-kirjakokoelmansa samalla tavalla kuin fyysisetkin kokoelmat eli niiden lainaamiseen/varaamiseen tarvitaan sen kyseisen kirjaston kortti. Kortin saa kyllä muuallekin kuin oman kunnan kirjastoon, mutta vaatinee paikan päällä käyntiä. Vaihtoehtoisesti voit tietysti ehdottaa haluamasi aineiston hankintaa omaan kirjastoosi.
Voiko ulkomailla asuva lainata e-kirjoja Suomen kirjastosta? 67 13.4.2021 E-kirjojen lukemiseen tarvitaan kirjastokortti, ja sen  voi saada vain, jos on osoite Suomessa. Joten valitettavasti ulkomailla asuvan ei ole mahdollista käyttää kirjastojen e-kirjapalveluja.  Kirjastojen e-aineisto on myös kirjasto- tai kirjastokimppakohtaista, joten tietyn kirjaston e-kirjoja pääsee lukemaan vain sen alueen kirjastokortilla. Jonkin verran on olemassa myös rajoituksetta luettavia e-kirjaklassikoita verkossa. Alla linkki kirjastot.fi-sivulle: https://www.kirjastot.fi/uutiset/uutiset/rajoituksetta-luettavia-e-kirj…
Voiko eKirjaston kirjoja lainata Kobo Clara -laitteella? Laitteella avataan OverDrive-tili, jolla on pääsy ainakin Helsingin kaupunginkirjastoon. 140 25.3.2021 Hei, eKirjasto on palvelu, joka kokoaa yhteen näkymään yleisten kirjastojen tarjoamat e-aineistot, yhden palvelun kautta haettavaksi. Kobo on yhteensopiva kirjastojen tarjoamien aineistojen kanssa ja Overdriven aineistot voit tosiaan lainata suoraan laitteelle.
Mistä voi tarkistaa tekemäni varauksen e-kirjastoon? 40 22.3.2021 Hei, E-kirjoihin ja äänikirjoihin liittyvät varaukset tehdään aina palvelun välittäjän palvelussa. Näitä palveluja Suomen yleisissä kirjastoissa ovat Ellibs, Biblio ja Overdrive. Esimerkiksi Ellibs-palveluun tekemäsi varaukset näet kirjautumalla palveluun, https://www.ellibslibrary.com/, ja valitsemalla täällä Oma kirjahylly -toiminto. Omassa kirjahyllyssä näet sekä palveluun tekemäsi lainat, että varaukset.   
Äänikirjojen kuunteluohjelma? Itsellä on useampi äänikirjojen kuunteluohjelma, esim Adlibriksen ja kirjastojen ohjelmat. Näiden ongelma on, että ne on sidottu… 59 22.3.2021 Kaupallisten palvelujen (esim. Bookbeat, Storytel ym.) äänikirjoja voi kuunnella vain heidän omilla sovelluksillaan. Adobe Digital Editions (ADE) voi olla osittain sellainen palvelu, jolla voi kuunnella eri palveluntarjoajilta hankittuja kirjoja, mutta siihenkään ei välttämättä saa ladattua ihan kaikkea sisältöä. ADEa voi käyttää tietokoneella, tableteilla tai mobiililaitteilla. Ohjelman asentaminen ja käyttö on ilmaista.  
Heissan! Kesken Ilona Andrewsin kirjasarjan lukemisen, huomasin lisenssinne seuraavaan sarja kirjaan vanhentuneen. Kuinka te uusitte noita lisenssejä, millä… 67 18.3.2021 Wildfire-kirjaan on ostettu uusi lisenssi tällä viikolla, joten kirja on taas varattavissa. Osa Overdriven kirjoista on hankittu kokoelmaan pysyvästi ja osa määräaikaisesti. Määräaikaisia lainausoikeuksia pyritään uusimaan, jos kirjoihin on varausjonoa tai niillä on muuten kysyntää.  Overdriven tilaukset tehdään yleensä kerran kuussa, joten pieniä katkoksia saattaa käyttöoikeuksiin tulla.
Miten saan kirjastokorttini numeron selville? Kirjastokorttini on "jossain" kotona ja käytin sitä viimeksi vuonna 2015, olen 10vko työkomennuksella ulkomailla… 91 16.3.2021 Kirjastokortin numeroa ei voi lähettää sähköpostitse.  Ilman kirjastokorttia sähköoisenä on luettavissa jonkin verran vanhempaa kirjallisuutta: https://ekirjasto.kirjastot.fi/digikokoelma https://www.helmet.fi/fi-FI
Lukisin e-kirjoja ellibs sovelluksella tabletilla. 27 12.3.2021 Ellibsin sovellus on suunniteltu kosketusnäyttöä silmällä pitäen, eli tässä tapauksessa voisi olla paras käyttää Ellibsiä lukuohjelman, kuten Adobe Digital Editionsin kanssa. Kuvallinen ohjeistus ohjelman lataamiseen löytyy esimerkiksi suoraan Ellibsin sivuilta: https://www.ellibslibrary.com/fi/vaski/instructions/6 (kohta 6). Tällöin Ellibsiin kirjaudutaan sovelluksen sijaan laitteen selaimessa (esimerkiksi verkkokirjaston e-aineistosivun linkistä: https://vaski.finna.fi/Content/eaineistot) ja teos avataan 'Lataa koneellesi' -linkistä, joka vie lukuohjelmaan. Tämä osio Ellibsin ohjeissa saattaa myös auttaa selainluvun osalta: "Jos luet kirjaa tietokoneella, pääset siirtymään kirjassa napsauttamalla hiirtä sivun vasemmassa ja oikeassa...
Osaisitteko sanoa, löytyisiköhän jostain e-kirjastosta Yasmina Rezan kirjaa A spanish play? 40 11.3.2021 Ranskalaisen kirjailijan Yasmina Rezan näytelmää  A Spanish Play (Une pièce espagnole) ei ole saatavilla kotimaisten e-kirjastojen valikoimissa  https://ekirjasto.kirjastot.fi/?kirjasto=kaikki  Ranskankielinen Une pièce espagnole näyttäisi maksua vastaan löytyvän e-kirjana ranskalaisen Numilog-palveluntarjoajan sivuilta.  https://www.numilog.com/Yasmina-Reza/45379.Auteur Englanninkielisenä e-kirjana emme onnistuneet kyseistä tekstiä löytämään.  https://en.wikipedia.org/wiki/Yasmina_Reza