Otsikko
Moikka! Olen yrittänyt löytää lapsuuteni satukirjaa. Kirjassa oli muistaakseni 24 satua, sitä luettiin aina joulun alla, mutta tarinat eivät varsinaisesti…

Kysytty

Moikka! Olen yrittänyt löytää lapsuuteni satukirjaa. Kirjassa oli muistaakseni 24 satua, sitä luettiin aina joulun alla, mutta tarinat eivät varsinaisesti kaikki liittyneet jouluun (yksi tarina kertoi kilimanjarolle kiipeävästä muurahaisesta, yksi vanhasta mukavasta kuusta, yksi tähtitytöstä jonka valo oli sammumassa...). Kirja on todennäköisesti noin 20 vuotta vanha, olisiko kansi ollut sininen. Tarinoissa taisi olla kaikissa joku ”opetus tai syvempi merkitys”. Millään hakusanoilla googlailu ei ole toistaiseksi tuottanut tulosta, mutta olisi ihana jos kirja löytyisi!! :)

Vastaus

Vastattu

Kirja on nimeltään "Tulevaisuuden maa" (Lasten Keskus, 1999). Se sisältää eri tekijöiden kirjoittamia tarinoita ja toimii kuin joulukalenteri siten, että jokaiselle päivälle 1.12.-6.1. on oma tarinansa. Lisäksi kirjan alussa on johdantotarina ja lopussa päätöskertomus. Kirja on syntynyt pohjoismaisena yhteistyönä. Tarinoiden kirjoittajat ja kuvittajat ovat Suomesta, Ruotsista, Norjasta, Tanskasta ja Islannista.

Joulukuun 1. päivän tarina on nimeltään "Kilimandjaro". Siinä termiitit lähtevät vaellukselle. Joulukuun 17. päivän tarina on nimeltään "Vanha mukava kuu". Johdantotarinassa "Tarinoita Jubarille" tähtilapsi Jubar sairastuu ja tarvitsee lääkkeeksi tarinoita, jotka tuovat iloa, uskoa, toivoa ja rakkautta. Näitä ja Kertomusten Kertomusta hänelle lähtevät etsimään tähtilapset Stella ja Astrus. Heidän löytämänsä tarinat on kiinnitetty tähän kirjaan.

 

 

 

 

3 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentit

Mahtavaa, kiitos tuhannesti!

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.