Minulla on paljon suomenkielistä kaunokirjallisuutta, sekä vanhaa että uutta. Kirjat ovat hyväkuntoisia. Haluaisin lahjoittaa osan pois jollekin kirjastolle…

Kysytty
23.10.2012

Minulla on paljon suomenkielistä kaunokirjallisuutta, sekä vanhaa että uutta. Kirjat ovat hyväkuntoisia. Haluaisin lahjoittaa osan pois jollekin kirjastolle lähiaikoina käytyäni ne ensin läpi. Miten toimin?

Vastaus

Vastattu
24.10.2012
Päivitetty
27.7.2018

Helsingin kaupunginkirjasto ottaa lahjoituksia vastaan, mutta valitettavasti kaikkia kirjoja ei voida ottaa vaan ainoastaan niitä, joille on kysyntää tai tarvetta. Jos kirjat ovat kysyttyjä uutuuksia, ne melko varmasti otetaan vastaan. Vanhojen kirjojen osalta linja on tiukempi, sillä vanhoilla kirjoilla on huonommin kysyntää. Harvinaisemmista vanhoista kirjoista voi olla kiinnostunut Pasilan kirjastossa sijaitseva HelMet-kirjavarasto.

Periaatteessa lahjoituksia voi tarjota mihin tahansa Helsingin kaupunginkirjaston toimipisteeseen. Isoissa kirjastoissa on kuitenkin laajimmat kokoelmat, ja niihin saatetaan ottaa helpommin harvinaisempia ja vähemmän kysyttyjä kirjoja. Isoja kirjastoja kokoelmiltaan ovat esimerkiksi Pasilan pääkirjasto, Itäkeskuksen kirjasto, Töölön kirjasto, Rikhardinkadun kirjasto ja Kallion kirjasto. Useissa kirjastoissa on myös kierrätyskärry tai -laatikko, johon voi tuoda omia kirjoja kierrätettäviksi muille lukijoille, jos haluaa päästä kirjoista eroon mutta jos ne eivät kelpaa kirjaston kokoelmiin.

Lahjoituksista kannattaa siis kysyä jostakin Helsingin kaupunginkirjaston toimipisteestä. Jos kirjoista on olemassa jonkinlainen lista, sen perusteella kirjastossa osataan luultavasti jo sanoa, kiinnostavatko kirjat kirjastoa.

3 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.