Haluaisin lahjoittaa kymmeniä hyväkuntoisia kirjoja, sekä romaaneja että tietokirjoja.

Kysytty
26.9.2018

Minulla on kymmeniä hyväkuntoisia kirjoja, sekä romaaneja että tietokirjoja. Kirjat ovat 5 - 20 vuotta vanhoja ja hyväkuntoisia. Haluaisin lahjoittaa ne pois. Mitä väyliä minulla on käytettävissä?

Vastaus

Vastattu
27.9.2018
Päivitetty
27.9.2018

Kirjastot ottavat vastaan hyväkuntoisia kirjalahjoituksia. Kannattaa kysyä aluksi omasta kirjastosta, olisiko heidän kokoelmissaan tarvetta lahjoitettaville kirjoille. Hyvä käytäntö on myös tehdä lista lahjoitettavista kirjoista ja antaa se kirjastolle etukäteen tarkistettavaksi, jolloin voidaan katsoa, halutaanko mitään kirjoista kokoelmiin.

Kunkin kirjaston henkilökunta arvioi lahjoitukset ja päättää otetaanko lahjoitukset kokoelmiin vai ei. Lahjakirjoihin sovelletaan kirjaston yleisiä kirjavalintaperiaatteita ja lahjoitukset valikoidaan sen mukaan, millaista materiaalia kokoelmista puuttuu. Kirjasto pidättää oikeuden olla liittämättä lahjoituksia kokoelmiinsa.

Joissakin kirjastoissa on myös kirjankierrätyspiste tai -kärry, johon voi tuoda pienen määrän kirjoja. Tarkista omasta kirjastostasi, onko sellainen siellä ja mitkä ovat säännöt.

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.