Löytyykö jotain luetteloa/tietokantaa/nettisivua, josta voisi seurata (melko ajantasaisesti) mitä nykykaunokirjallisuutta ilmestyy Venäjällä ja Baltian maissa …

Kysytty
6.9.2007

Löytyykö jotain luetteloa/tietokantaa/nettisivua, josta voisi seurata (melko ajantasaisesti) mitä nykykaunokirjallisuutta ilmestyy Venäjällä ja Baltian maissa (aikamääreellä n. 10 v sitten - nykyhetki). Tämän sivuston vastaupankissa oli yksi linkki Hgin kaup.kston sivuille, mutta se linkki poistettu näköjään käytöstä. Kielinä luonn. suomi ja mahd. myös viro.

Vastaus

Vastattu
7.9.2007
Päivitetty
7.9.2007

Venäläistä kaunokirjallisuutta suomeksi löydät Joensuun seutukirjaston aineistorekisteristä Jokusesta, http://jokunen.jns.fi/fin?formid=find2&ulang=fin ,kun teet haun, jossa kirjoitat luokaksi 84.71 ja rajaat aineistolajiksi "kirja" ja kieleksi "suomi" sekä teet vuosirajauksen.

Balttilaista kaunokirjallisuutta suomeksi voit hakea muuten samoilla ehdoilla, mutta luokka on 84.23 virolaisella ja 84.78 muulla balttilaisella kirjallisuudella.

Helsingin kaupunginkirjaston hakusivu on: http://www.helmet.fi/ , jossa on käytetty erilaista luokitusta, joten on käytettävä sanahakua tietojen löytymiseksi. Hakusanoiksi s:venäjä and s:kaunokirjallisuus ja muut rajaukset niin teokset löytyvät.

Ruslanian sivulla http://www.ruslania.com/language-4/context-33.html on aiheluetteloita, jossa on myös esitelty venäläistä käännöskirjallisuutta suomeksi, ks. http://www.ruslania.com/language-4/entity-1/context-97/category-230.html .

Helsingissä on myös Baltia-kirjasto http://www.tuglas.fi/kirjasto/, jonka kokoelmat ovat Helsingin yliopiston aineistotietokannassa Helkassa: http://www.helsinki.fi/helka/ . Siellä voi esim. komentohaulla kirjoittamalla hakusanoiksi: viro and kaunokirjallisuus ja rajaamalla kielen ja ajan, saada esille viitteitä virolaisista suomeksi käänetyistä kirjoista.

3 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.