Saako mistään neuvostokirjailijoiden suomeksi julkaistujen kirjojen luetteloa?

Kysytty
12.2.2008

Saako mistään neuvostokirjailijoiden suomeksi julkaistujen kirjojen luetteloa?

Vastaus

Vastattu
13.2.2008
Päivitetty
15.2.2008

Kysy kirjastonhoitajalta -palvelussa on vastattu samantapaiseen kysymykseen: http://www.kirjastot.fi/tietopalvelu/arkisto.aspx

Venäläistä kaunokirjallisuutta suomeksi löydät Joensuun seutukirjaston aineistorekisteristä Jokusesta, http://jokunen.jns.fi/fin?formid=find2&ulang=fin ,kun teet haun, jossa kirjoitat luokaksi 84.71 ja rajaat aineistolajiksi "kirja" ja kieleksi "suomi" . Näin saat yli 900 kirjaa hakutulokseksi. Seutukirjaston rekisterissä kaunokirjallisuuden luokka on alkukielen luokka.

Pääkaupunkiseudun aineistorekisterissä Helmetissä kaunokirjallisuudessa on käytetty sitä luokkaa, jolle kirja on käännetty. Nykyisessä Helmetin versiossa sinun täytyy mennä tarkennettuun hakuun ja kirjoittaa hakusanoiksi 'venäjä kaunokirjallisuus' ja valita aineistolajiksi "kirja" ja kieleksi "suomi": http://www.helmet.fi/ . Saat hakutulokseksi yli 200 kirjaa.

Ruslanian sivulla http://www.ruslania.com/language-4/context-33.html on aiheluetteloita, jossa on myös esitelty venäläistä käännöskirjallisuutta suomeksi, ks. http://www.ruslania.com/language-4/entity-1/context-97/category-230.ht... .

Tietoa neuvostovenäläisistä kirjailijoista löytyy kirjoista
Andrejev Juri: 11 neuvostovenäläistä kirjailijaa, Weiling & Göös 1988, jossa on lopussa luettelo kirjailijoiden teosten ja kirjoitusten suomennoksista.
Lisäksi löytyy runoudesta Peuranen Erkki: Neuvostorunoutta ja runoilijoita WSOY 1979.
Suomeksi on käännetty myös Zelinski, Korneli: Neuvostokirjallisuus, mutta tässä ei ollut
erillistä luetteloa. Ruotsinkielisessä Nag Martin, Sovjetlitteraturen 1917-1965. 1967, oli myös lista kirjailijoista ja heidän teoksistaan.
Englannin kielellä löytyi esim. Hayward Max Writers in Russia 1917-1978 tai Hingley, Ronald, Russian writers and the Soviet Society 1917-1978.

1 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.