Kuinka monta kirjastonhoitajan vakanssia on pääkaupunkiseudulla? Helsinki, Vantaa, Espoo, Kirkkonummi, Kauniainen, kaikki kirjastot mukaanluettuna. Puhutaan…

Kysytty
30.8.2006

Kuinka monta kirjastonhoitajan vakanssia on pääkaupunkiseudulla? Helsinki, Vantaa, Espoo, Kirkkonummi, Kauniainen, kaikki kirjastot mukaanluettuna.
Puhutaan niin paljon kirjastonhoitajien eläköitymisestä ja mahdollisesta työntekijäpulasta. Koulutetaanhan heitä jo aika vauhdilla lisää. Onko pulahuhuilla perää? Kannattaako alalle kouluttautua työnsaannin toivossa ?

Vastaus

Vastattu
31.8.2006
Päivitetty
1.9.2006

Pääkaupunkiseudun kirjastoissa (Espoo, Helsinki, Kauniainen, Vantaa) on yhteensä n. 900 ihmistä töissä. Tämä on koko henkilökunnan määrä, jota arvelin teidän tarkoittaneen. Pelkästään kirjastonhoitajan virkoja ei liene puoltakaan tästä määrästä. Kirkkonummen osalta meillä ei ole tietoja, tiedot saa seuraavien yhteystietojen avulla: Pääkirjasto
Kirkkotori 1, 02400 Kirkkonummi
Puh. (09) 2967 2467, (09) 29671*
Faksi (09) 2967 2520
Sähköpostiosoite: kirjasto@kirkkonummi.fi
Kirjastoalan työllisyysnäkymät ovat kaiketi osittain mielipidekysymys, johon on vaikea ottaa kantaa. Pääkaupunkiseudulla avoimena oleviin virkoihin ja toimiin on yleensä ollut enemmän kuin yksi hakija viime aikoina, mutta pienemmillä paikkakunnilla hakijoiden määrä ei välttämättä ole ollut yhtä runsasta.
Kirjastoalaa voi seurata mm. Kirjastot.fi-palvelun kautta osoitteessa http://www.kirjastot.fi Kirjastoalan ammattikalenteri (Avoimet työpaikat, koulutus, tapahtumat,uutiset) löytyvät osoitteen http://www.kirjastot.fi/fi-FI/ammattikalenteri/ kautta.

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.