Kansakoulussa 60-luvulla laulettiin laulua: "On maisista sittenkin tää synnyinmaa kaikkein rakkahin; vie minne tiesi sen tuttu liesi..." Minulla on muistikuva,…

Kysytty
26.2.2013

Kansakoulussa 60-luvulla laulettiin laulua: "On maisista sittenkin tää synnyinmaa kaikkein rakkahin; vie minne tiesi sen tuttu liesi..."
Minulla on muistikuva, että laulussa oli neljä säkeistöä ja itse muistan vain niistä kolme. Mutta jos on olemassa kaikki neljä säkeistö, haluaisin kaikki säkeistöt. Tulee nostalgisai muistoja, kun silloin elämä oil paljon yksinkertaisepaa.

Vastaus

Vastattu
26.2.2013
Päivitetty
26.2.2013

Kyseessä on C. Hansenin laulu Synnyinmaan laulu, jonka on suomeksi mukaillut Maija Konttinen. Laulu kokonaisuudessaan löytyy Karjalaisten laululippaasta (Karjalan Liitto, 1981) ja nuottien kera Wilho Siukosen teoksesta Laulukirja: koulun ja kodin lauluja (Otava, 1972).

9 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
Asiasanat
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä kysymyksesi täältä.

Kommentit

Sävel taitaa oikeasti olla kansansävelmä: se esiintyy nimellä Laling levyllä Rosekolla: Vokal folkemusikk fra seterlivet (2014 Norsk Folkemusikksamling, Oslo, Norway). Levy sisältää äänitteitä vuosilta 1952 - 1975. Kyseisen raidan numero 4 laulaa vuonna 1956 Setesdalin Grendissä Ingebjørg Rostveit, kotoisin Aust-Agderin Tovdalista.

4. säkeistö:

Ma lemmin kieltä ja kansaa sen,
ja heikot voimani uhraten,
teen työtä siellä ma intomiellä
ja riemuiten.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Mikä on tuttu lemmikkieläin, joka syö hiiriä?