Rovaniemi

Viimeisimmät vastaukset

360 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–20.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Tiedustelen, onko jostakin nähtävissä, mitä kirjoja kirkes.finna-kirjastossa on lainattavissa. Käytän Järvenpään kirjastoa. 34 11.2.2021 Osoitteesta https://kirkes.finna.fi/ pääset tekemään hakuja sekä varaamaan aineistoja. Varaamiseen tarvitset tunnusluvun, jonka saat kirjastostasi. Tunnusluku / PIN-koodi on kirjastokorttiin liitetty nelinumeroinen luku. Verkkokirjastoon kirjautumiseen vaaditaan käyttäjätunnus, joka on kirjastokortin numero, sekä tunnusluku. Tunnuslukua / PIN-koodia tarvitaan myös sähköisten aineistojen käyttöön ja osalla lainausautomaateista. Tunnusluvun / PIN-koodin saa kirjastosta näyttämällä kuvallista henkilöllisyystodistusta. Alle 15-vuotiaan kirjastokortin voi liittää takaajan tietoihin verkkokirjastossa. Kortin liittämiseen tarvitaan lapsen kortin tunnusluku / PIN-koodi.
Lainaavatko lapset ja nuoret ns. klassisia tyttö- ja poikakirjoja, kuten Anna- ja Runotyttö-sarjoja tai Jack Londonia? Osaisitteko mainita joitain edelleen… 57 11.2.2021 Kyllä mainitsemiasi nuorten sarjoja edelleen lainataan. Lisäksi Enid Blytonin Viisikko-sarja, Karolyn Keenen Neiti Etsivä-sarja sekä Louisa M. Alcottin kirjat kiertävät vielä kohtalaisesti. Samoin pojat lukevat myös 3 etsivää-sarjaa, jota aluksi markkinoitiin Alfred Hitchcockin nimellä, mutta sarjalla todellisuudessa on eri kirjoittajia.
Mikä on tämän sivun idea?? 75 8.2.2021 Tällä sivulla voit esittää kysymyksiä kirjallisuudesta ja muistakin sinua askarruttavista aiheista. Kirjastoammattilaiset vastaavat kysymyksiin ja/tai ohjaavat sinut aiheen mukaiselle asiantuntijalle.
Haluaisin tietää lumiukoista. Erityisesti lumiukkojen yhteydestä jouluun ja joulupukkiin (joulupukin kerrotaan olevan tekemisissä joulun salaisten olentojen,… 19 4.2.2021 Tällä "Kysy kirjastonhoitajalta"-sivustolla on aiemminkin kysytty lumiukoista. Tästä linkistä pääset lukemaan ko. vastauksen: https://www.kirjastot.fi/kysy/nykyaan-lumiukkoja-tehdaan-vain-huviksi
Onko mahdollita osta Heikki Hietaman kirja Sitä juhannusta ei tullut. Se on minun isän kotipaikasta kirjoitettu. Hellin Taponen on ollut mukana sitä… 28 4.2.2021 Hei Kirja on ostettavissa useista Suomen antikvariaateista. Esimerkiksi näistä: https://www.antikvaari.fi/naytatuote.asp?id=447785 https://esbok.eu/tuote/sita-juhannusta-ei-tullut-heikki-hietamies/ https://www.antikka.net/naytatuote.asp?id=386282
Vanha mainos jossa todetaan "tytöthän on kuin kaksi marjaa". Naisääni vastaa "eiku mä oon Mirja" tjsp...Mikä mainos ja miltä ajalta? 39 29.1.2021 Hei Mainos on Tupla suklaapatukka-mainos 1970- tai 1980-luvuilta.
Minulla ei ole vielä kirjastokorttia. Miten pystyn lainaamaan? 28 29.1.2021 Hei Kirjastokortin saat lähimmästä kirjastosta. Varaudu todistamaan henkilöllisyytesi. Mikäli olet lapsi, tarvitset huoltajan suostumuksen.
Etsin kirjaa joka on julkaistu lyhyenä versiona Valitut Palat Kirjavaliossa 1980-1990 luvulla. Kertoo kahdesta koirasta jotka ovat karanneet laboratoriosta ja… 42 11.1.2021 Hei Kyseessä lienee Richard Adamsin Ruttokoirat. Kirjastot.fi:Frank-monihaku-sivuston kautta näet lähimmän kirjaston, jossa se on saatavana. (Ruttokoirat / Richard Adams ; nimiöaukeaman kuv. A. Wainwright ; suom. Kristiina Rikman ; runot suom. Panu Pekkanen.)  
Milloin Rovaniemellä on esitetty joulunäytelmää Sininen hetki? Mikä oli teoksen juoni pääpiirteittäin? Kuka ohjasi ja käsikirjoitti? Nähtiinkö esitystä muualla… 45 18.12.2020 Musiikkinäytelmää Sininen hetki esitettiin Rovaniemen kaupunginteatterissa joulukausina vuosina 1997 – 1998. Musiikkinäytelmän ensi-ilta oli 5.12.1997. Musiikkinäytelmän on kirjoittanut Asko Martinheimo, säveltänyt Jukka Siikavire ja sanoitukset on tehnyt Pauli Hanhiniemi. Ohjauksesta vastasi Ilkka Laasonen ja koreografian teki Ari Numminen. Rovaniemen pääkirjaston Lappi-osastolta löytyy musiikkinäytelmän käsikirjoitus (52 lehteä) ja se on lainattavissa. Lappi-osaston leikekokoelmasta löytyy myös useampia artikkeleita , joissa kerrotaan musiikkinäytelmän valmistelusta. Paljon on kirjoitettu myös esityksen koreografiasta. Kaiken kaikkiaan esitys oli hyvin suosittu, ja sen tähden tekstiselosteet oli tehty useilla eri kielillä. Näytelmä ei...
Mitä tapahtui Rovaniemellä 10.8.1990? Mistä esimerkiksi Lapin kansa tuolloin uutisoi? 52 9.12.2020 10.8.1990 Lapin kansan artikkelissa ”Ei jokea edemmäksi kalaan” Jyri Tyynelä kertoi ”Napapiirin perhokalastajat ry” toiminnasta ja kalastuksesta Rovaniemen alueella. ”Kalervo Järvensuun teki nuorten kirjan palomiesten työstä”: artikkeli kertoi rovaniemeläisen palomiehen kirjasta ”Tulta päin paloautoja ja pelastajia” Artikkelissa ”Sympaatti tuo Rovaniemelle kuorovieraan Keniasta”  lehti uutisoi kansainvälisen lapsi-ja nuorisokuorotapahtuman kaupungissa. Kaikista artikkeleista voi saada kopiot Rovaniemen kaupungin kirjastosta.
Vanha kuvakirja hakusessa. Minulla on sellainen mielikuva, että tämä voisi olla Babette Colen teos, tai ainakin samantyylinen. Kirjassa oli paljon lasta… 52 7.12.2020 Kyseessä taitaa olla Babette Colen kirja Tohtori Koira.
Kuinka mikrofilmattua lehteä voi lukea? Mielessäni on vaasa-lehti vuodelta 1955. Sitä näytti olevan Seinäjoen kirjastossa mikrofilmattuna. 38 11.11.2020 Sanomalehtien mikrofilmejä voi tilata kaukolainaiksi. Montako mikrofilmirullaa tarvitsee tilata riippuu siitä etsiikö yksittäistä lehden numeroa vai haluaako kerralla koko vuoden numerot luettavaksi. Kaukopalvelu on maksullista, Rovaniemellä kaukolainamaksu kotimaasta on 10e.  Kaukolainatilauksen voit tehdä kirjastossa tai voit täyttää kirjaston sivuilla lomakkeen: https://www.rovaniemi.fi/Palvelut/Kaukopalvelu/Kaukopalvelupyynto-asiak… Kaukolainan saapumisesta ilmoitetaan teksitiviestillä tai sähköpostilla.  Rovaniemen pääkirjastossa on mikrofilmien lukulaitteita, joita voi varata suoraan Varaamon kautta https://varaamo.lapinkirjasto.fi/ tai kirjaston vahtimestarilta. Vahtimestari myös opastaa lukulaitteen käytössä.
Onko elokuvia katukatti bob 33 9.11.2020 Kirjastot.fi ja siellä Frank monihaku antoi tulokseksi mm. Piki-kirjastot, joista kyseinen elokuva löytyy useista toimipisteistä. Saadaksesi DVD:n kaukolainaksi, ota yhteyttä omaan kirjastoosi. https://monihaku.kirjastot.fi/ https://piki.verkkokirjasto.fi/
Kukahan tuossa Apetit-Rakkaudesta ruokaan 2020 mainoksessa laulaa tuon kappaleen "sydämeni tänne jää"? 259 28.10.2020 Olin yhteydessä Apetit Kuluttajapalveluun mainoksen tiimoilta. He vastasivat, että mainoksessa esiintyvä laulaja haluaa pysyä tuntemattomana.   
Onko tämä jonkun runosta? Siskolleni tätä rallateltiin 50 vuotta sitten ja hänestä tulikin Tillu. "pikku tiina tillukka on ilman toista kenkää voi voi etsimään… 50 17.9.2020 Kyseinen loru löytyy kokoelmasta Hanhiemon iloinen lipas, johon Kirsi Kunnas on riimitellyt suomeksi englantilaisia lastenkamarirunoja. Alunperin kokoelma ilmestyi vuonna 1954, jonka jälkeen siitä on otettu lukuisia uusia painoksia,     
Miten vaarnaruuvi ja pinnapultti eroavat? 62 15.9.2020 Kirjallisuudessa erilaisia pultteja kutsutaan yleensä ruuveiksi. Ruuvien avulla kiinnitetään työkappaleita toisiinsa. Merkityksellistä näissä liitoksissa on se, että ne ovat avattavia. Sekä pinnapultti että vaarnaruuvi ovat erikoisruuveja. Kummassakaan ruuvimuodossa ei ole kantaa, ja sekä pinnapultti että vaarnaruuvi ovat kierteytetyt molemmista päistään. Vaarnaruuvissa kuitenkin toiseen kiinnitettävään kappaleeseen tuleva pää on teroitettu, tai viistetty, jotta se estäisi pinnapulttia paremmin sivusuuntaista liikettä. Friedrich Bendixin Metallialan perustyöt (WSOY 1974) -oppikirjassa kerrotaan vaarnaruuvista seuraavasti sivulla 105: "Vaarnaruuveissa on kierreosa kummassakin päässä ja näiden välillä kierteetön osa. Alempi kierrepää (...
Löytyykö Rovaniemen kirjastolta tiloja missä yksityishenkilö voisi työskennellä, kun kotona ei aina voi tehdä etätyötä. Tai osaatteko neuvoa missä mahdollisesti olisi… 48 11.9.2020 Rovaniemen pääkirjastossa on varattavia kokoustiloja. Varauksia voi tehdä omilla tunnuksilla (kirjastokortin numero ja pin-koodi) varaamon kautta osoitteessa https://varaamo.lapinkirjasto.fi/search?date=2020-09-11&purpose=work-alone-or-in-pairs&unit=av5yzpiibbiq Lisäksi kirjastoissa on mahdollista työskennellä esim. lukutiloissa. Kirjaston henkilökunnalta voi kysyä paikan päällä lisää.
Mikä on vanha kirvesmiehen työkalupakin nimi? Muistelen sen olevan Kaarnikka tai sen suuntainen. 62 20.8.2020 Vastaus löytyy Kotimaisten kielten keskuksen sanakirjoista. Suomen murteiden sanakirjan mukaan vanha nimitys on korpelo.  
Luin joskus 1970 luvulla kirjan Robert Scottin matkasta etelanavalle 1912, joka paattyi retkikunnan tuhoon. Muistan etta kirja naytti hyvin vanhalta kansikuvan… 35 18.8.2020 Kyseessä on nuorten seikkailukirjallisuuden karavaani-sarjan teos: Scott, Robert. Kapteeni Scottin viimeinen matka: otteita päiväkirjasta : Helsinki,1958. Kirja on lyhennelmä Scottin etelänavan päiväkirjasta ja tarkoitettu nuorille lukijoille. Teos löytyy muun muassa Rovaniemen kaupunginkirjaston Lappi-osaston kokoelmasta.
Luin lapsena kirjan joka sijoittui muinaiseen Suomeen, heimoyhteisöön, pakanuuden aikaan. Kirjan alkupuolella vihollinen tuhoaa Joukolan talon ja kirjan… 79 14.7.2020 Kirja voisi olla J.K. Kulomaan Nuori heimopäällikkö: seikkailukertomus heimosotien ajoilta. Kirjan ensimmäinen painos on vuodelta 1935. Kirjan tiedot Kirjasammossa: https://www.kirjasampo.fi/fi/kulsa/saha3%253Aubf857bd2-5f67-4c4c-81cc-5ec44b7f0f08