Tietoa palvelusta

Kysy kirjastonhoitajalta! Kysy kirjastonhoitajalta etsii lempisatukirjaasi, tietoa aiheesta, lukusuosituksia, lapsuutesi lempilorua. Vastaamme kysymykseesi kolmessa työpäivässä. Kysy kirjastonhoitajalta on Suomen kirjastojen yhteinen tietopalvelu, mukana vastaamassa on yli 90 kirjastoa. Lähetä kysymyksesi lomakkeella meille, saat vastauksen sähköpostiosoitteeseesi.
https://www.kirjastot.fi/kysy
 

Kysy kirjastonhoitajalta -palvelussa on vastattu kysymyksiin yli kaksikymmentä vuotta. Voit tutkailla myös, mitä muut ovat kysyneet vuosien saatossa. Julkaistuja vastauksia löytyy yli 40 000, aiheesta jos toisestakin. Voit selailla uusia, luetuimpia sekä kommentoituja vastauksia. Voit myös hakea ja selata sanalistaa aiheista, joita kysymyksiä on tullut.
https://www.kirjastot.fi/kysy/vastaukset
https://www.kirjastot.fi/kysy/haku
https://www.kirjastot.fi/kysy/asiasanat
Lisätietoa hausta.

Tutustu palveluumme. Saat siitä hyödyn ja hyvän tiedon lisäksi miellyttävää ajanvietettä ja käyttöaineistoa vaikkapa kotitietokilpailuun!​

Kysyminen ja vastaus

Kysy kirjastonhoitajalta on suomalaisten kirjastojen yhteinen palvelu. Mukana on kaupungin- ja kunnankirjastoja, erikoiskirjastoja ja tietopalveluryhmiä. Lista vastaajista löytyy sivulta Vastaajakirjastot.

Toimitamme vastauksen antamaasi sähköpostiosoitteeseen. Tarkistathan, että osoite on oikein kirjoitettu ja että sähköpostilaatikkosi ei ole täynnä. Mikäli et saa vastausta kolmen arkipäivän kuluessa, ota yhteys toimitukseen osoitteella toimitus@kirjastot.fi. Tarkista myös roskapostilaatikkosi, vastauksesi on voinut jäädä suodattimeen. Sähköpostiosoitettasi käytetään vain vastauksen lähettämiseen.

Kotikuntaasi kysytään siksi, että voimme ohjata kysymyksen lähimpään kirjastoosi vastattavaksi.

Jos haluat ohjata kysymyksesi erikoiskirjastolle tai erikoisvastaajaryhmälle, valitse aihe. Erikoisvastaajaryhmät luetellaan sivulla Vastaajakirjastot.

Kirjastojen tietopalvelun ydintehtävä on löytää sopivia tiedonlähteitä tiedonhakijalle. Antamamme vastaus on tietopalvelun ammattilaisen tekemä yhteenveto hänen löytämistään tiedonlähteistä. Kysy kirjastonhoitajalta -palvelun tehtävä ei ole kirjoittaa ja julkaista syventäviä tutkimuksia erikoisaiheista. Käytät saamaasi vastausta omalla vastuullasi.

Kysymykset käsitellään luottamuksellisesti. Yhteystietojasi käytetään vain vastaamiseen. Henkilötietolain mukainen rekisteriseloste.

Arkisto käytössäsi

Kysymykset ja vastaukset pääsääntöisesti julkaistaan Kysy kirjastonhoitajalta -palvelussa. Älä kirjoita henkilötietojasi Kysymys-kenttään, kentän sisältö näkyy julkisessa arkistossa sellaisenaan. Jos haluat antaa tietoja, jotka ovat henkilökohtaisia, kirjoita ne Lisätietoja-kenttään, sen sisältöä ei julkaista.

Jokainen vastaaja saa päättää itse, julkaiseeko kysymyksen ja vastauksensa. Ohjeenamme on julkaista tietopalveluvastaukset, joista on hyötyä muille tiedonhakijoille. Emme julkaise mielipidekirjoituksia.

Vastauksia on Kysy kirjastonhoitajalta -palveluun karttunut jo vuodesta 1999. Voit selailla vastauksia tai hakea niitä haulla. Myös asiasanalista on käytössäsi. Mikäli vanhemmissa vastauksissa on korjattavaa tai huomautettavaa, voit lähettää palautetta toimitukseen osoitteella toimitus@kirjastot.fi tai kommentoimalla. Otamme vastaan muutakin palautetta mielellämme.

Kysy kirjastonhoitajalta -palvelun tekniikkaa ja toimintaa ylläpitää Kirjastot.fi. Kirjastot.fi on myös vastuussa palvelun toimituspolitiikasta.

Kysy kirjastonhoitajalta -pähkinänkuoressa (powerpoint)
Miten käytän - lisätietoa vastausten hausta

Kirjastot

Kysy kirjastonhoitajalta -palveluun otetaan mukaan uusia vastaajakirjastoja. Ota yhteys toimitukseen, jos haluat osallistua vastaamiseen.

Kirjastot.fi-toimitus
Kysy kirjastonhoitajalta -palvelun vastaava suunnittelija
Nina Granlund
toimitus@kirjastot.fi