Jos ulkomailta haluaa käyttää kirjaston palveluja e-kirjan lataamiseksi, niin millainen tietoyhteys (kapasiteetti) täytyy olla ja millainen vastaanottava e…

Kysytty
25.10.2010

Hei! Jos ulkomailta haluaa käyttää kirjaston palveluja e-kirjan lataamiseksi, niin millainen tietoyhteys (kapasiteetti) täytyy olla ja millainen vastaanottava e-lukulaite sopii teidän tekniikkaan.

Vastaus

Vastattu
27.10.2010
Päivitetty
27.10.2010

HelMet-kirjastojen e-kirjojen lataamiseksi riittää ihan tavallinen nettiyhteys, joskin hyvin hitailla yhteyksillä siinä saattaa mennä pitkään. Lataamisen kesto riippuu myös kirjan laajuudesta ja sen graafisesta sisällöstä kuten kuvista, joten pienet ja vähän kuvia sisältävät kirjat tulevat nopeammin kuin laajat ja paljon kuvia sisältävät. Ulkomailta lataaminen saattaa kestää yleisesti ottaen pidempään kuin Suomesta.

Yhteyden tarkkaa nopeutta tärkeämpää on, että tietokoneelle on asennettu Adobe Digital Editions -ohjelma, sillä sitä tarvitaan e-kirjojen lukemiseen. Ohjelman voi ladata osoitteesta http://www.adobe.com/products/digitaleditions/. Ohjeita kirjan lainaamisesta löytyy osoitteesta http://www.lib.hel.fi/fi-FI/e-kirjanlukijat/.

Sähköisen kirjan lukulaitteista on kirjastossa vielä aika vähän kokemuksia, mutta ainakin HelMet-kirjastoissa lainattavina olevat Sony PRS-600 ja Bookeen Cybook Opus tukevat hyvin e-kirjoja. Osoitteesta http://blogs.adobe.com/digitalpublishing/supported-devices löytyy listaus laitteista, joita Adobe tukee.

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.