Haluaisin opiskella englantia lukemalla kaunokirjallisuutta. Haluaisin lukea sellaisia englannin kielisiä kirjoja, jotka on myös suomennettu. Tarkoitan, että…

Kysytty
8.11.2015

Hei
Haluaisin opiskella englantia lukemalla kaunokirjallisuutta. Haluaisin lukea sellaisia englannin kielisiä kirjoja, jotka on myös suomennettu. Tarkoitan, että voisin lukea englannin ja suomen kielistä kirjaa yhtä aikaa. Toinen kirja toisessa kädessä ja toinen kirja toisessa kädessä. Kirjojen pitäisi olla kevyitä tästä syystä. Olisivatko esim. Alexander McCall Smithin kirjat tällaisia?

Vastaus

Vastattu
12.11.2015
Päivitetty
25.11.2015

Ilmeisesti tarkoitatte siis, että kirjojen pitäisi olla fyysisesti kevyitä.

Opiskelutarkoitukseen soveltuisivat varmaankin hyvin juuri Alexander McCall Smithin kirjat, joita itsekin ehdotatte. McCall Smithin tuotantoa on suomennettu runsaasti. Myös Agatha Christien teokset ovat pienikokoisia ja kevyitä. Christien teoksia on helppo löytää sekä suomeksi että englanniksi.

Mikäli haluaisitte lukea muuta kuin jännityskirjallisuutta, niin esimerkiksi Ernest Hemingway'n Vanhus ja meri (The Old Man and the Sea) tai John Steinbeckin Helmi (The Pearl) voisivat sopia luettaviksi. John Steinbeckin Hyvien ihmisten juhla (Connery Row) tai Hiiriä ja ihmisiä (Of mice and men) ovat niin ikään melko suppeita teoksia ja soveltuisivat kokonsa puolesta hyvin tarkoitukseenne. Toni Morrisonin Koti (Home) on uudempaa kirjallisuutta.

Lyhyitä ja kevyitä englannista suomennettuja klassikkoja ovat Scott F. Fitzgeraldin Kultahattu (The Great Gatsby) ja Nathanael Westin Vastaathan kirjeeseeni Miss Lonelyhearts (Miss Lonelyhearts). Hauska klassikko englanninkielen opiskelussa on Jerome K. Jeromen Kolme miestä veneessä (Three men in a boat).

Edellämainittuja teoksia näyttää löytyvän oman alueenne verkkokirjastosta.

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentit

Agatha Christie eli 1890 - 1976. Suuri osa kirjoista on parin sukupolven takaa. Onko suositeltavaa totuttautua opetteluvaiheessa kieleen, joka voi olla vanhentunutta? Englantikin muuttuu ajan oloon. Sitten kun kielitaito on vahva, voi olla kiehtovaa tutustua vanhempaan esitystapaan, jopa Shakespeareen.

John Steinbeck ei ole kirjoittanut kirjaa Vanhus ja meri. Se on Ernest Hemingwayn teos

Korjattu vastaukseen. Terv. toimitus

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.