Voivatko kirjastot myydä teoksiaan? Olen etsinyt paria loppuunmyytyä kirjaa ja löytänyt niitä monihaulla muutamasta kirjastosta Suomessa.

Kysytty
9.1.2012

Voivatko kirjastot myydä teoksiaan? Olen etsinyt paria loppuunmyytyä kirjaa ja löytänyt niitä monihaulla muutamasta kirjastosta Suomessa.

Vastaus

Vastattu
11.1.2012
Päivitetty
11.1.2012

Kirjastot myyvät kokoelmistaan poistettuja teoksia. Kirjoja saatetaan poistaa, jos ne ovat huonossa kunnossa, sisällöltään vanhentuneita tai eivät mene enää lainaan. Se, että joku haluaisi ostaa kirjaston kokoelmiin kuuluvan kirjan, ei ole varmasti missään kirjastossa hyväksyttävä poistoperuste. Monissa kirjastoissa poistokirjoja myydään jatkuvasti, mutta poistokirjavalikoimaa ei valitettavasti ainakaan Helsingissä pysty selailemaan mistään, ainoastaan menemällä kirjastoon ja tutkimalla valikoimaa.

Harvinaisia kirjoja voi kyllä löytyä myös antikvariaateista. Antikvariaatteja voi katsoa esimerkiksi osoitteista http://www.tie.to/antikvariaatit/, http://www.antikvariaatit.net/sivutsuomi/jasenliikkeemme.html ja http://www.antikka.net/antikka.asp. Läheskään kaikkien antikvariaattien kaikki valikoimat eivät ole Internetissä näkyvillä, joten myös antikvariaateissa käyminen tai niihin soittaminen voi olla avuksi. Internetissä eräs hyvä paikka harvinaisten kirjojen etsimiseen on Huuto.net osoitteessa http://www.huuto.net. Kannattaa ehkä kokeilla lisäksi vaikka laittamalla kirjan nimi ja tekijä Googleen, löytyisikö kirjaa muualta myynnissä.

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.