Voiko kirjastonhoitajaksi kouluttautua oppisopimuksella, jos on jo ylempi korkeakoulututkinto? Pitääkö kirjasto-ja informaatioalan aine-ja ammatilliset opinnot…

Kysytty
18.1.2009

Voiko kirjastonhoitajaksi kouluttautua oppisopimuksella, jos on jo ylempi korkeakoulututkinto? Pitääkö kirjasto-ja informaatioalan aine-ja ammatilliset opinnot suorittaa yliopistossa vai voiko niitä suorittaa esim. Keravan ammattiopistossa?

Vastaus

Vastattu
20.1.2009
Päivitetty
20.1.2009

Helsingin Sanomat uutisoi 23.12.2008, että "korkeakoulutetuille esitetään oppisopimuksen tapaista täydennyskoulutusta, jossa lisäoppi saataisiin työssä. Opetusministeriön työryhmän mukaan koulutus voitaisiin käynnistää jo ensi vuonna." Ainakaan vielä tämä siis ei ole mahdollista.

Yleisten kirjastojen kelpoisuusvaatimuksissa sanotaan kuitenkin, että "työhönottaja päättää, mihin tehtäviin, mille tasolle, millä kelpoisuudella ja millä nimikkeellä henkilö otetaan työhön. Mikään koulutustaso ei valmista kirjastonhoitajia tai kirjastovirkailijoita."
http://www.minedu.fi/OPM/Kirjastot/kirjastoalan_koulutus/?lang=fi

Kannattaa tutustua kirjastot.fi-sivustolle koottuihin koulutus- ja opiskelutietoihin ja etsiä sieltä itselle sopiva väylä. Tervetuloa kirjastoalalle!
http://www.kirjastot.fi/fi-FI/kirjastoala/opiskelu/

15 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.