Voiko joku muu hakea varaamiani kirjoja kirjastokortillani? vai tarvitaanko valtakirjaa tms.?

Kysytty
31.3.2011

voiko joku muu hakea varaamiani kirjoja kirjastokortillani? vai tarvitaanko valtakirjaa tms.?

Vastaus

Vastattu
1.4.2011
Päivitetty
24.1.2019

Kirjastokortti on henkilökohtainen, mutta varauksia voi kyllä noutaa toisen puolesta. Helsingin kaupunginkirjaston käytäntöjen mukaan on kaksi vaihtoehtoista tapaa toimia:

1)Varausten noutaja lainaa varaukset omalle kirjastokortilleen. Noutajan ei siis välttämättä tarvitse ottaa mukaansa sen henkilön kirjastokorttia, joka alkujaan on varaukset tehnyt. Paperisia tai sähköpostitse tulleita noutoilmoituksiakaan ei tarvita. Hakijan pitää vain muistaa kenen nimellä varaukset hyllyssä odottavat. Lainatut varaukset poistetaan sitten varaajan tiedoista, jotta ne eivät palautuksen jälkeen lähde tulemaan samalle ihmiselle uudestaan.

2)Jos hakija lainaa varaukset varaajan kortille, tarvitsee hän mukaansa päivätyn ja allekirjoitetun valtakirjan. Paperi on vapaamuotoinen, mutta kertaluonteinen – ja siksi siinä pitää ehdottomasti mainita, mitä varten valtakirja on, esimerkiksi juuri tiettyjen varausten hakemiseksi valtakirjan antajan kortilla. Jos lähetät jonkun hakemaan varauksia puolestasi joskus toistekin, sinun täytyy aina laatia uusi valtakirja jokaiselle noutokerralle erikseen. Mutta mikäli hakija lainaa aineiston omalle kortilleen, valtakirjaa ei tosiaankaan tarvita.

Mahdolliset varausmaksut noutaja voi maksaa toisen puolesta tai vaihtoehtoisesti maksut lisätään varaajan tietoihin ”sakoiksi”.

25 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä kysymyksesi.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Mikä on tuttu lemmikkieläin, joka syö hiiriä?