kirjastokortit

452 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–20.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Minulla oli kännykässä kirjastokortti. Kun kadotin oikean kirjastokorttini, sain tilalle uuden. Mistä löydän ohjeet sähköiseen kirjastokorttiin? Sain ohjeet… 21 28.9.2020 Mobiilikortti löytyy Kainet-kirjastojen Finna-verkkokirjastosta. Kirjaudu omiin tietoihin kirjastokortin numerolla ja PIN-koodilla ja valitse Kirjastokortit. Jos kirjastokortin lukemisessa on ongelmia, näytön kirkkautta täytyy säätää isommalle. 
Olen hävittänyt vanhan kirjastokorttini. Paljonko uuden kortin hankkiminen maksaa? 43 31.8.2020 Uuden kirjastokortin hankkiminen hävinneen tilalle maksaa Iitin kirjastossa 2 euroa. Lähde:https://kyyti.finna.fi/Content/maksut-iitti
Haluan kirjastokortin miten toimin 43 31.8.2020 Kirjastokortin saat kaikista Kuopion kaupunginkirjaston toimipisteistä esittämällä kuvallisen henkilöllisyystodistuksen ja sitoutumalla kirjaston käyttösääntöihin. Ensimmäinen kirjastokortti on maksuton, sen jälkeen annetusta kirjastokortista peritään maksu. Lisätietoja ja kirjaston toimipisteiden yhteystiedot  löydät  verkkokirjasto Finnan sivuilta (https://kuopio.finna.fi/).    
Miten toimin, kun kirjastokorttini sekä tunnusluku on hävinnyt muuton yhteydessä? 42 4.8.2020 Ota mukaasi kuvallinen henkilöllisyystodistus ja tule kirjaston infotiskille, niin sinulle tehdään uusi kortti. Vanha tilisi sekä lainat siirtyvät samalla tälle uudelle kortille. Kun uusi kortti on tehty, vanha kortti poistuu samalla käytöstä, joten se ei vaihdon jälkeen enää toimi.
Tarvitsen kirjastonkorttini numeron, jotta pystyn kirjautumaan Taskukirjastoon. Olen hukannut kirjastokorttini, mutta salasana on muistissa. Taskukirjastolla… 56 3.8.2020 Kirjastokortin numeroa ei ilmoiteta sähköpostitse. Jos kirjastokorttisi on kadonnut, sinun kannattaa ensinnäkin ilmoittaa se kadonneeksi. Voit tehdä ilmoituksen mihin tahansa Helmet-kirjastoon. Saat uuden kortin odottaessa mistä tahansa Helmet-kirjastosta. Varaa mukaan voimassa oleva henkilötodistus. Kun olet saanut uuden kortin, voit ottaa Taskukirjaston käyttöösi. Taskukirjasto ei korvaa fyysistä kirjastokorttia, vaan sitä voi käyttää kirjastokortin ohella. https://www.helmet.fi/fi-FI/Ekirjasto/Taskukirjasto/Taskukirjasto(3547) https://www.helmet.fi/fi-FI  
Haluaisin kirjastokortin mutta en pääse itse henkilökohtaisesti tuomaan tulostamaani ja täyttämääni hakemusta. Onnistuuko että joku tuo minun henkilötodistus… 69 30.7.2020 Kirjastokortin saaminen vaatii henkilökohtaisen käynnin kirjastoon. Jos et pääse kirjastoon, voit ottaa yhteyttä Kotikirjasto-palveluun. Kotikirjasto on palvelu kaikille vantaalaisille, jotka eivät pääse itse kirjastoon korkean iän, sairauden tai vamman vuoksi. Lisätietoja palvelusta saat täältä: https://www.helmet.fi/fi-FI/Kirjastot_ja_palvelut/Kotipalvelu/Kotikirjasto(34287)
Voiko Helmet-kirjastokortin saada, vaikka asuisi muualla kuin Helmet-alueella? 64 11.7.2020 Helmet-kirjastokortin voi saada, vaikkei asu pääkaupunkiseudulla. Kirjastokortin myöntämiseen tarvitaan kuitenkin Suomessa oleva osoite. Jos haluat Helmet-kirjastokortin, poikkea missä tahansa Helmet-kirjastojen toimipisteessä ja varaa mukaasi voimassa oleva henkilötodistus (ks. linkki alla). https://www.helmet.fi/fi-FI/Info/Asiakkaana_kirjastossa/Henkilollisyystodistukset(105340) Voit tehdä ennakkorekisteröitymisen täällä. https://luettelo.helmet.fi/selfreg*fin~S9 https://www.helmet.fi/fi-FI
Mitä tehdä kun kirjastokorttini on kadonnut 37 8.7.2020 Ilmoita kadonneesta Helmet-kortista suoraan kirjastoon. Tarkemmat ohjeet löytyvät Helmetin sivuilta: https://www.helmet.fi/fi-FI/Info/Usein_kysyttya/Usein_kysyttya__ongelmatilanteet(953)
Toimiiko kirjasto korttini jos käytin sitä viimeksi alle 15-vuotiaana? Olen siis yli 15 nyt? 47 24.6.2020 Helmet-kirjastokorttisi on voimassa  18-vuotispäivääsi asti, jos olet käyttänyt sitä viimeisen kolmen vuoden aikana. Kortissa olevat takaajatiedot voidaan poistaa kirjastossa nyt, kun olet täyttänyt 15 vuotta. Ota mukaan kirjastokortti ja henkilötodistus. Alle 18-vuotiailla henkilötodistukseksi käy myös kuvaton Kela-kortti. Alla vielä linkki Helmetin käyttösääntöihin: https://www.helmet.fi/Preview/fi-FI/Info/Asiakkaana_kirjastossa/HelMetkirjaston_kayttosaannot(37540)
Miten Helmetin kirjojen takatarran viivakoodi määräytyy? Arvaan että alku 30091 tarkoittaa Helsingin kirjastoa, mutta entä loput 9 numeroa? Luulin aluksi että… 62 22.6.2020 Kysyin asiaa kirjastoverkon yhteisistä palveluista (KiVePa). Vastaus kuuluu seuraavasti: Helmetin viivakoodit eivät ole EAN-koodeja. Helmetin viivakoodeissa on kaupunkitunnus, juokseva numero sekä tarkistusnumero. Muodosta nähdään, että kyseessä on nide eikä kirjastokortti.
Kirjastokorttni meni hajalle ottaessani sitä lompakosta, voinko tätä kautta saada uuden kortin? Kiitos 53 12.6.2020 Tätä kautta ei valitettavasti voi saada uutta kirjastokorttia. Uuden kortin saat minkä tahansa Helmet-kirjaston asiakaspalvelusta esittämällä voimassaolevan henkilötodistuksen, jossa on valokuva ja henkilötunnus. Lisätietoa kirjastokortin hankkimisesta löydät täältä: https://www.helmet.fi/fi-FI/Info/Asiakkaana_kirjastossa/Kirjastokortti_ja_lainaaminen(37)
Miten saan sen pinkoodin voiko sen saada tähän sähköpostiin? Koti kunta on Tornio tuo valikko ei aukea eli ei toimi 46 4.6.2020 Kirjastokorttiin kuuluvan pinkoodin eli tunnusluvun saat käymällä jossakin Lapin kirjastoista. Ota mukaan kirjastokortti ja kuvallinen henkilötodistus.
Onko minun mahdollista saada kirjastokorttia kaupungista, jossa en ole kirjoilla? Viettäessäni lomaa toisessa kaupungissa tuleeko minun antaa osoitteeksi… 49 2.6.2020 Yleensä kirjastokortin myöntämisen ehtona on vain Suomessa oleva osoite, Näin esim. mökkiläinen voi saada kortin myös mökkipaikkakuntansa kirjastoon. Kannattaa kuitenkin varmistaa asia, samoin kuin se, mikä osoite korttiin kirjataan, siitä kirjastosta, mistä kortin haluaa.
Asun pitkäaikaisesti lasteni kanssa ulkomailla. Minulla on Helmet-kirjastokortti. Olen lainannut useita mobiilisovelluksella kuunneltavia äänikirjoja ja osa… 56 14.5.2020 E-aineisto voi olla ladattuna usealla omalle laitteelle samaan aikaan. Keskeistä on, että laitteet, joilla lukee tai kuuntelee, on valtuutettu samalla Adobe ID:llä.  Yritämme parantaa myös e-aineistovalikoimaamme jatkuvasti. Hankintaehdotuksia voit tehdä seuraavassa osoitteessa: https://www.helmet.fi/fi-FI/Info/Hankintaehdotus. Kirjastokorttia ei valitettavasti voi hankkia etänä, vaan uuden kortin teko vaatii käyntiä kirjastossa.
Kirjastokorttini on kadonnut ? Haluaisin kuunnella äänikirjoja joko tällä Puh tai läppärillä 36 6.5.2020 Vielä hetken tämäkin palvelu on käytössä: Jos sinulta puuttuu kirjastokortti ja haluaisi käyttää kirjaston e-aineistoja kirjastojen sulkuaikana, voidaan kirjastossa tehdä sinulle tilapäinen käyttäjätunnus. Tilapäiset tunnukset ovat voimassa vain kirjastojen sulkuaikana eikä niillä voi lainata aineistoja kirjastoista. Tunnukset on tarkoitettu Kymenlaaksossa asuville henkilöille. E-asiakastunnukset myönnetään puhelimitse. Ota yhteyttä kirjastosi asiakaspalvelun puhelimeen ma-pe klo 10-14. Kouvolan pääkirjasto puh:020 615 5232. Edellisessä vastauksessa on ohjeet kuinka kuuntelu onnistuu.
Lapseni hävitti kirjastokortin. Miten voidaan sulkea se nyt kun kirjastot ovat suljettuna korona-aikana? 29 6.5.2020 Kadonneesta Helmet-kirjastokortista voit ilmoittaa soittamalla mihin tahansa Helmet-kirjastojen toimipisteeseen. Kirjastojen yhteystiedot löydät Helmet-palvelusivustolta: https://www.helmet.fi/fi-FI Normaalitilanteessa (ei sulkuaikana) kirjastojen ollessa suljettuina voit soittaa numeroon 09 3108 5309. Kerro tällöin vastaajan nauhalle, miksi soitat, nimesi ja henkilötunnuksesi. https://www.helmet.fi/fi-FI/Info/Usein_kysyttya/Usein_kysyttya__ongelmatilanteet(953)  
Onko minun kortti vanhentunut? En pääse sisään Helmet.fi. 75 5.5.2020 Näyttää siltä, että korttisi on vanhentunut eli tietojasi ei ole enää lainaajarekisterissämme. Jos korttia ei käytetä muutamaan vuoteen, tiedot poistetaan rekisteristä. Sitten kun kirjastot taas avataan, saat uuden kortin käymällä missä tahansa Helmet-kirjastossa. Varaa mukaan voimassa oleva henkilötodistus. https://www.helmet.fi/fi-FI/Info/Asiakkaana_kirjastossa/Kirjastokortti_ja_lainaaminen(37)
Kuinka saan tunnusluvun lapsen kirjastokorttiin? 41 28.4.2020 Voit pyytää uuden tunnusluvun Vanamo-verkkokirjaston kirjautumisikkunan Uusi tunnusluku -linkistä. Täytä kenttiin kirjastokortin numero ja valintasi mukaan joko sähköpostiosoite tai puhelinnumero. Sähköpostiosoitteen tai puhelinnumeron tulee olla sama, joka on tallennettu asiakkaalle kirjaston asiakastietoihin. Saat viestin muutaman minuutin kuluttua. Kun olet saanut uuden tunnusluvun, kirjaudu palveluun ja käy vaihtamassa se haluamaksesi tunnusluvuksi. Lisää ohjeita Vanamo-verkkokirjastossa: https://www.vanamokirjastot.fi/fi/news/unohtuiko-tunnusluku-pyyd%C3%A4-uusi-verkkokirjastossa
Onko yhteisökortti kaupunkikohtainen Helmet-alueella? 36 27.4.2020 Koulujen, päiväkotien ja muiden laitosten Helmet-kirjastokortit eivät ole kaupunkikohtaisia, vaan niitä voi käyttää samalla tavoin missä tahansa pääkaupunkiseudun yleisessä kirjastossa kuin henkilökohtaisia Helmet-korttejakin. https://www.helmet.fi/fi-FI
Olen pysyvästi ulkomailla asuva suomalainen. Minulla ei ole kirjastokorttia. Voinko saada sellaisen, ja voinko lainata esimerkiksi audiokirjoja? 84 24.4.2020 Kirjastokortin saa aina johonkin tiettyyn kirjastoon tai kirjastokimppaan. Esim. pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoilla (Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kaupunkien kirjastot) on oma, yhteinen kirjastokorttinsa. Kortin haltia voi kortin numerolla ja pin-koodilla käyttää kirjaston palveluja, mm. lainata e-äänikirjoja. Kirjastokortin saa normaalioloissa menemällä johonkin alueen kirjastoista. Mukana on oltava kirjaston hyväksymä voimassaoleva henkilötodistus. Kirjastokortin myöntämiseen tarvitaan Suomessa oleva osoite. Nyt koronaviruksen aikana, kirjastojen ollessa kiinni, joihinkin kirjastoihin voi saada tilapäisen e-kirjastokortin. Tietoa tästä löytyy kirjastojen sivuilta.  Esimerkiksi Helmet-kirjastoihin voi pyytää e-...