varaukset

344 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–20.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Helmet netissä kun varaan kirjan, ns kotikirjastoni on ollut valikossa valmiiksi asetettuna. Nyt se on listan eka kirjasto valittu, ja joudun joka kerta… 22 4.8.2021 Voit vaihtaa kotikirjastosi kirjautumalla Helmetin Omiin tietoihin ja valitsemalla sen jälkeen painikkeen Muuta yhteystietoja. Tämän jälkeen aukeaa uusi ikkuna, josta löytyy kirjasto-valikko. Valitse siitä haluamasi kirjasto, ja valitse Jatka. Tämän jälkeen tietoihisi päivittyy uusi kotikirjasto. Jos uusi kirjasto ei heti näy, kannattaa omista tiedoista kirjautua ulos ja sen jälkeen uudelleen sisään, silloin tiedon pitäisi viimeistään päivittyä. Jos kotikirjaston vaihtaminen ei onnistu Helmetissä, voit myös käydä asioimassa kirjaston palvelupisteessä, ja pyytää että henkilökunta päivittää uuden kotikirjaston asiakastietoihisi.
Kuinka pysyn varausjonossa,kun kirja pitäisi hakea viimeistään pe 9.7,mutta pystyn hakemaan sen vasta ma 12.7? 57 5.7.2021 Varattua aineistoa, joka jo odottaa noutoa, ei voi lukita. Jos et pääse hakemaan varaamaasi kirjaa, sinun kannattaa peruuttaa varaus ja tehdä uusi varaus. Näin vältyt nouttamattoman varauksen maksulta (1€/varaus). Varauksen voi lukita vain silloin, kun varattu aineisto ei ole lähtenyt vielä noutokirjastoon. Voit myös pyytää toisen henkilön hakemaan varauksesi, mutta tällöin hänen pitää lainata varaamasi kirja omalle kortilleen. Aineiston hakevan henkilön pitää tietää, missä varaushyllyssä kirja on ja mistä teoksesta on kyse. https://www.helmet.fi/fi-FI/Tapahtumat_ja_vinkit/Uutispalat/Lukitse_var…
Pitkään odottamani kirja tuli lainattavakseni Isoon Omenaan pe 11.6. saakka. Pääsisin hakemaan sen vasta ma 14.6. Onko mitään tehtävissä saadakseni kirjan… 52 4.6.2021 Tottahan jotain on tehtävissä. (Anteeksi hidas vastaaminen) Voit valtuuttaa toisen henkilön hakemaan kirjan puolestasi. Jos hän tulee tiskille, hän tarvitsee mukaansa valtakirjan ja sinulle tulleen varausilmoituksen. Valtakirjan haluamme paperisena, mutta varausilmoituksen voi välittää hakijan puhelimeen. https://www.helmet.fi/fi-FI/Tapahtumat_ja_vinkit/Uutispalat/Noutamattomista_varauksista_aletaan_peri(219464) Jos noutotarve on pidempiaikainen, voit harkita joustoasiakkuutta jonkun läheisesi kanssa. https://www.helmet.fi/fi-FI/Tapahtumat_ja_vinkit/Uutispalat/Joustoasiakkuus_helpottaa_asiointia_kun_(217150)
Asiani/huoleni liittyy tuohon uuteen uudistukseen, jonka myötä "noutamattomista varauksista peritään maksu 1.6. alkaen. ". Itse työskentelen 3-vuorotyössä… 86 28.5.2021 Valitettavasti kirjastojärjestelmästä voidaan tällä hetkellä lähettää vain yksi noutoilmoitus per varaus. Varausilmoituksen voi saada myös tekstiviestitse. Varauksia pidetään odottamassa noutoa kuusi kirjaston aukiolopäivää eli siis käytännössä viikko plus päivä. Jos varausta ei ehdi noutaa, sen voi poistaa esimerkiksi Taskukirjastossa tai Helmetin Omissa tiedoissa ennen noutoajan umpeutumista. Tällöin noutamattoman varauksen maksua ei mene.
Appelgren Hjalmar Suomen Muinaislinnat saako kirjaa Keravan kirjastosta Tuusulan pääkirjastoon? Jos ei niin väitöskirja sama aihe voiko lainata? 28 27.5.2021 Hjalmar Appelgrenin Suomen muinaislinnat löytyy eri painoksina sekä Tuusulan että Keravan kirjastoista. Molemmat ovat lainattavissa ja varattavissa. Voit tehdä varauksen kirjautumalla verkkokirjastoon https://kirkes.finna.fi/. Jos haluat noutaa Keravan kirjan Tuusulan pääkirjastosta, valitse varaustyypiksi seutuvaraus. Seutuvarauksen hinta on 1,50 euroa. Tuusulasta löytyvään Suomen muinaislinnat -väitöskirjaan voit tehdä maksuttoman normaalivarauksen. Saat noutoilmoituksen, kun varaamasi teos on noudettavissa.
Jos teoksen kohdalla lukee jokin sellainen termi, että ymmärrän sen olevan lyhyeksi aikaa lainattavissa ilman varausta, miten tiedän että ne ovat nyt hyllyssä? 48 24.4.2021 Kun avaat Helmetissä teoksen tiedot klikkaamalla teoksen nimen kohdalta, saat esiin listan kaikista kyseisen teoksen kappaleista (niteistä) eri kirjastoissa. Sarakkeessa Tila pitää lukea hyllyssä, jotta teos on kirjastossa lainattavissa. Päivämäärät kertovat eräpäivän, joka ei aina suinkaan tarkoita, että kirja palautuu silloin. Se voi palautua aiemminkin, mutta myös myöhemmin. Kappaleisiin, joiden kohdalla lukee Bestseller, ei tartu varauksia, joten ne saattavat olla jonkin aikaa kirjaston hyllyssä lainattavissa.  https://haku.helmet.fi/iii/encore/record/C__Rb2388799__SPienen%20hauen%… https://www.helmet.fi/fi-FI
Mistä voi tarkistaa tekemäni varauksen e-kirjastoon? 34 22.3.2021 Hei, E-kirjoihin ja äänikirjoihin liittyvät varaukset tehdään aina palvelun välittäjän palvelussa. Näitä palveluja Suomen yleisissä kirjastoissa ovat Ellibs, Biblio ja Overdrive. Esimerkiksi Ellibs-palveluun tekemäsi varaukset näet kirjautumalla palveluun, https://www.ellibslibrary.com/, ja valitsemalla täällä Oma kirjahylly -toiminto. Omassa kirjahyllyssä näet sekä palveluun tekemäsi lainat, että varaukset.   
Huomasin, että minulta peritään varausmaksuja joistain kirjoista, mutta ei kaikista. Mikä on systeemi? Luulin, ettei varauksista tarvitse mitään maksaa… 96 5.2.2021 Kirkes-kirjastoissa peritään varausmaksua ainoastaan noutamattomista varauksista ja oman varauskokoelman ulkopuolelta tehdyistä seutuvarauksista.  Varaus omasta varauskokoelmasta on siis maksuton. Järvenpään, Mäntsälän ja Tuusulan kirjaston kokoelmat muodostavat yhteisen varauskokoelman. Näillä paikkakunnilla asioiva voi siis varata maksutta sekä Järvenpään, Tuusulan että Mäntsälän aineistoa. Keravalla asioiva asiakas voi varata maksutta Keravan aineistoa. Noutamatta jääneen varauksen maksu on 1,50 €. Myös seutuvaraus koko Kirkes-kokoelmasta maksaa 1,50 € / kpl. Seutuvaraus kohdistuu kaikkien neljän Kirkes-kunnan aineistoon (Järvenpää, Kerava, Mäntsälä ja Tuusula).
Kun olen sijaintijonossa 1, tarkoittaako se että po. kirjat ovat nyt jo haettavissa, vai että palautuksen jälkeen olen ensimäinen lainaaja. Tein äsken… 72 26.1.2021 Varaukset ovat noudettavissa vasta, kun olet saanut noutoilmoituksen. Sen jälkeen noutoaikaa on viikon verran, noutoilmoituksessa näkyy viimeinen noutopäivä. Jos olet ensimmäisenä jonossa, saat seuraavaksi palautuvan teoksen. Jos teos on hyllyssä, saat sen ensimmäisenä. Varaukset vanhentuvat yhden vuoden jälkeen, eli tänään 26.1.2021 tehty varaus poistuu 26.1.2022, jos sitä ei ole voitu siihen mennessä toimittaa.
Miten varaustilannetta tulisi tulkita? Esim 1/1 tai 6/28 tai 14/14 tai 27/30. Ohjetta ei löytynyt mistään. Eli onko siis tuossa lainattavissa olevien kirjojen… 72 22.1.2021 Varauksissa näkyvistä numeroista ensimmäinen kertoo sinun sijoituksesti varausjonossa ja kenoviivan oikealla puolella oleva numero kertoo varausten määrän. 28 on siis varausten määrä ja sinä olet varausjonossa kuudentena. Siihen, miten nopeasti saat teoksen, vaikuttaa myös teosten kappalemäärä, jonka voit tarkistaa teostiedoista. Jos avaat teoksen tiedot Helmetissä, lukee varattujen teoksten kohdalla boldatulla kappalemäärä ja varausten määrä. Myös lukittujen varausten määrä vaikuttaa siihen, miten nopeasti saat varaamasi aineiston. https://www.helmet.fi/fi-FI
Jos teos löytyy kirjastosta niin kuin nopeasti teos noudettavissa? 62 20.1.2021 Kun teet varauksen Vaskissa https://vaski.finna.fi/  saat ilmoituksen, kun teos on noudettavissa. Kirjaston aukioloaikana tehdyt varaukset pyritään noutamaan hyllystä yleensä saman päivän aikana, mutta mikäli on kyseessä kuljetus toiseen kirjastoon, varauksen tulo voi kestää useita päiviä. Aina täytyy kuitenkin odottaa noutoilmoitusta, joka voi tulla tekstiviestinä, sähköpostina tai kirjeenä. Tekstiviesti on nopein.
Löytyykö d'Adamo Peter J.: Syö oikein oman tyyppisi mukaan -kirjaa pääkaupunkiseudulta? 32 19.1.2021 Peter J. d'Adamon teosta Syö oikein oman tyyppisi mukaan ei ole tällä hetkellä lainattavissa pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoissa. Teoksesta on muutamia varauksia. Voit tehdä teoksesta varauksen joko Helmetissä tai vaikka soittamalla mihin tahansa Helmet-kirjastoon. Viikin kampuskirjastossa teosta on yksi kappale, mutta kirjasto on tällä hetkellä suljettu koronatilanteen vuoksi. https://haku.helmet.fi/iii/encore/search/C__SSy%C3%B6%20oikein%20oman%2…
Kysyisin asiaa nettivarauksista. 1. Mitä tarkoittaa "matkalla noutopaikkaan"? 83 15.1.2021 Matkalla noutopaikkaan tarkoittaa, että kirja on tulossa jostakin toisesta Vaski-kirjastosta noutopaikkaasi, esimerkiksi Turun pääkirjastoon. Ei siis vielä ole tullut sinne. Kun kirja on noudettavissa, saat ilmoituksen valitsemallasi tavalla joko tekstiviestinä, sähköpostina tai kirjeenä. Tekstiviesti on nopein. Lainan voi uusia netissä 5 kertaa, jos kirjalla ei ole varauksia. Mene Vaskin etusivulta oikeasta yläkulmasta https://vaski.finna.fi/ kohtaan Kirjautuminen ja anna kirjastokortin tunnuksesi ja PIN-koodisi ja mene kohtaan Lainat. Voit valita kaikki lainat tai klikata ne, jotka haluat uusia. Jos kirjasta on varauksia, vieressä on teksti "ei voi uusia".
Kauanko kestää jos varaamani kirja on jo kirjaston hyllyssä josta aijon kirjan hakea, että se kirja menee varaushyllyyn? 60 5.1.2021 Varauslistoja käsitellään useita kertoja päivässä, joten muutamaa tuntia pidempään ei yleensä mene. Jos kirjalla on kiire, voit myös soittaa kyseiseen kirjastoon, ja pyytää että henkilökunta käy hakemassa varauksen. Helmetin omista tiedoista näet kun varaus on noudettavissa varaushyllystä. Varausilmoitus lähetetään vasta seuraavana päivänä.
Halusin kysyä, miten pääkaupunkiseudun ja erityisesti Vantaan kirjastot palvelevat nyt koronarajoitusten aikana? Olen varannut kirjan, miten saan sen hakea? 52 28.12.2020 Helmet-kirjastot tarjoavat tällä hetkellä rajattuja palveluja. Varausten nouto kuitenkin onnistuu. Lisätietoa poikkeusasioinnista Helmet-kirjastoissa löytyy osoitteesta https://www.helmet.fi/fi-FI/Tapahtumat_ja_vinkit/Uutispalat/Asiointi_Helmetkirjastoissa_3011101(218105) .
Miten voin perua aiemmin tekemäni varauksen 34 28.12.2020 Varauksen voi peruuttaa Vaski-verkkokirjastossa kirjautumalla omiin tietoihin ja menemällä oman profiilin kautta kohtaan "varaukset". Haluamansa varauksen voi ruksata teoksen vasemmalta puolelta ja tämän jälkeen poistaa ylempää kohdasta "peru valitut varaukset". Jos varaus on jo ehditty käsitellä, ja se on jo noudettavissa tai matkalla noutopaikkaan, onnistuu peruuttaminen ottamalla yhteyttä noutopaikaksi valittuun kirjastoon. Turun kirjastojen yhteystiedot löydät tämän linkin takaa: https://www.turku.fi/turun-kaupunginkirjasto/aukioloajat-ja-yhteystiedot.  
Olen lukinnut joitain varauksiani mutta en muista enää mitä. En löytänyt omista tiedoista kohtaa, josta näkisi lukitut varaukset. Haluaisin nyt poistaa… 36 28.12.2020 Lukitut varaukset löytyvät varaukset-välilehdeltä. Lukitun varauksen kohdalla näkyy oikealla lukitus-sarakkeessa raksi. Lukitus vapautetaan poistamalla tämä. Sen jälkeen ohjelma kysyy vielä varmistuksen, jonka hyväksymisen jälkeen lukitus poistuu.
Mitä tarkoittaa, että kaikki aiemmat varaukset on peruttu? Tiedoissani näkyy vielä 12 varausta ja toivon tietysti, että ne säilyvät. 87 21.12.2020 Mitähän mahdat tarkoittaa kysymykselläsi? Oletko nähnyt jossakin tällaisen ilmoituksen? Asiakastiedoissasi näkyy vain kaksi peruttua varausta, ja ne olet perunut itse Helmetissä omien tietojesi kautta, toisen loka-, toisen marraskuussa 2020. Voimassa olevia varauksia sinulla tosiaan on kaksitoista. Niistä kuitenkin 11 olet itse lukinnut, joten et saa niitä ennen kuin vapautat lukitukset. Vielä tällä hetkellä on varauksissa voimassa aikarajoitus: jos varausta ei ole pystytty toimittamaan kahden vuoden kuluessa, se raukenee. Sinun varauksissasi lähimpänä oleva raukenemispäivä on 18.2.2022. Lukitseminen on tarkoitettu varauksen etenemisen lyhytaikaiseen pysäyttämiseen esim. loman aikana. Osa varauksistasi näyttäisi olleen lukittuina jo melko...
Oisko löytynyt tuomas kyrön uusinta kirjaa? Varaisin sen 62 9.12.2020 Tuomas Kyröltä on ilmestynyt tänä vuonna kaksikin kirjaa: En juhli, Mielensäpahoittaja ja Kirjoituskonevaras. Molemmat kirjat ovat Keski-kirjastojen kokoelmissa. Tämän palvelun kautta varaaminen ei onnistu, mutta voit varata kirjat verkkokirjastossa tai pyytää kirjaston henkilökuntaa ne varaamaan. Saarijärven kirjaston aukioloajat ja yhteystiedot löytyvät alla olevasta linkistä: https://www.saarijarvi.fi/kirjasto/aukioloajat-ja-yhteystiedot https://keski.finna.fi/Record/keski.3070837 https://keski.finna.fi/Record/keski.3070840    
Oisin varannu guinnesin ennätysten kirjan uuden painoksen 48 9.12.2020 Uusin suomenkielinen ennätysten kirja (Guinness world records 2021) on Keski-kirjastojen kokoelmissa. Tämän palvelun kautta varaaminen ei onnistu, mutta voit varata kirjan verkkokirjastossa tai pyytää kirjaston henkilökuntaa sen varaamaan. Saarijärven kirjaston aukioloajat ja yhteystiedot löytyvät alla olevasta linkistä: https://www.saarijarvi.fi/kirjasto/aukioloajat-ja-yhteystiedot https://keski.finna.fi/Record/keski.3068747