Viime kesänä eräässä keskustelutilaisuudessa Helsingissä Lilly Korpiola suositteli kirjaa nimeltä "Lying in the sand" tai "Lying on the sand" hyväksi…

Kysytty
14.11.2013

Viime kesänä eräässä keskustelutilaisuudessa Helsingissä Lilly Korpiola suositteli kirjaa nimeltä "Lying in the sand" tai "Lying on the sand" hyväksi perusteokseksi, joka auttaaa ymmärtämään arabimaiden tilannetta nykypäivänä. Hän kertoi aina palaavansa teokseen kirjottaessaan arabimaista.

Olen yrittänyt etsiä teosta Internetistä, mutta en ole onnistunut. Osaisitko kertoa miksi? Onko kyseinen teos olemassa, vai muistinko sen nimen ehkä väärin?

Vastaus

Vastattu
15.11.2013
Päivitetty
15.11.2013

Lilli Korpiola, Lähi-Idän median asiantuntija, on kirjoittanut yhdessä Hanna Nikkasen kanssa kirjan Arabikevät (Avain, 2012), joka on Tieto-Finlandia –ehdokkaana.

Internet-hakujen tuloksena löytyi viite Lähi-Idän problematiikkaa käsittelevästä englanninkielisestä kirjasta, joka saattaa olla mainisemasi Korpiolan suosittelema teos.

Kirjan kirjoittaja on James Barr ja kirjan nimi A Line in the Sand: Britain, France and the Struggle That Shaped the Middle East, Simon & Schuster, 2012.

Saman kirjan on kustantanut myös W. W. Norton, 2012, nimellä Line in the Sand: The Anglo-French Struggle for the Middle East, 1914-1948.

Suomen kirjastoista kirja ei ole saatavilla.

Kirjan ensimmäinen luku on luettavissa kirjailijan kotisivuilla osoitteessa http://www.jamesbarr.org.uk/ALITSextract1.html .

The Independent-lehden (16.9.2011) arvioon kirjasta voi tutustua osoitteesta http://www.independent.co.uk/arts-entertainment/books/reviews/a-line-in… .

Lähteet:
http://en.wikipedia.org/wiki/Sykes%E2%80%93Picot_Agreement

http://www.maailmankuvalehti.fi/kulttuuri/11396

4 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.