Kauniainen

Viimeisimmät vastaukset

42 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–20.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Runoa, joka alkaa ”Vårt liv är en vidfläkt..” ei ymmärtääkseni ole suomennettu. Se merkitään usein Nils Ferlinille, mutta asia lienee epäselvä. Voinko laittaa… 42 8.2.2022 Kysymykseen on osittain vastattu aikaisemminkin Kysy kirjastohoitajalta –palstassa: https://www.kirjastot.fi/kysy/onko-nils-ferlinin-runo-vart?from=term/195244&language_content_entity=fi   Runoilija ei näköjään olekaan Nils Ferlin, vaikka hänet usein mainitaan runon yhteydessä. Runo on siteerattu kuolinilmoituksissa Ruotsissa 1970-luvusta alkaen. Sitä ei tiedettävästi ole käännetty suomeksi.   Koska tekijä on tuntematon, tekijänoikeus ei estä sitä, että runo käytetään kuolinilmoituksessa. Sen voi siis vapaasti siteerata vaikka lehti-ilmoituksessa.
Mistä löytää Tampereen kaupungin kansakoulujen nimikirjat ( oppilasluettelot+ arvioinnit) 1890-1920. 65 17.9.2021 Lupaavia teoksia löytyvät ainakin Kauniaisten kirjaston matrikkelikokoelmasta sekä Pasilan kirjaston kokoelmista. Kauniaisten kirjastossa kaikki teokset ovat luettavissa kirjastotiloissa (ei kotilainaksi). Alla linkkejä teosten tietoihin: Tampereen vanhat alkeiskoulut : pedagogia, ala-alkeiskoulu, yläalkeiskoulu https://haku.helmet.fi/iii/encore/record/C__Rb1622588?lang=fin Tampereen suomalainen yhteiskoulu 1895-1920 https://haku.helmet.fi/iii/encore/record/C__Rb1623505?lang=fin Tampereen yhteiskoulu 1895-1962 https://haku.helmet.fi/iii/encore/record/C__Rb1113387   Koulumatrikkeleita voi myös hakea hakusanoilla ”Tampere koulut matrikkelit” Finna-palvelusta, jos haluaa katsoa muiden kirjastojen tarjontaa. https://finna.fi/...
Aktiivisuusranneke on myös mm askelmittari. Miten se mittaa askeleet? Vaikuttaako käden heiluminen kävellessä jotenkin? 176 28.12.2020 Aktiivisuusrannekkeissa on useimmiten kiihtyvyysanturi, joka muuttaa tietyn edestakaisen liikkeen askelyksiköksi. Rannekkeen antama luku on parhaimmillaankin arvio, koska se saattaa laskea muutakin liikettä askeliksi. Aktiivisuusrannekkeeseen voidaan usein asettaa myös keskimääräinen askelpituus, jonka avulla ranneke laskee kuljetun matkan. Osa rannekkeista mittaa matkan GPS:n avulla.  
Vuosia sitten Tommy Taberman ja joku taiteilija? tekivät yhteisen hienosti kuvitetun kirjan. Mikäköhän on kirjan nimi ? onkohan sellaista vielä kirjakaupoissa?… 144 2.12.2019 Kyseessä on luultavasti Tommy Tabermannin runoteos Yksinäinen tyttö ja yksisarvinen. Kirjan on julkaissut Gummerus vuonna 2003. Kuvat on tehnyt taidegraafikko Mirka Johansson. Runokokoelma löytyy Helmet-kirjastoista    https://haku.helmet.fi/iii/encore/record/C__Rb1611936. Jos kirjan haluaa ostaa itselleen kannattaa kysellä antikvariaateista.  
Pitäisi saada vanha vinyylilevy cd-levylle. Onko teillä laitetta, jolla saisi vinyylin sähköiseen muotoon ja sitä kautta CD-levylle. Jos, niin pitääkö se… 169 20.11.2019 Kauniaisten kirjastossa ei ole mahdollista siirtää vinyylilevyjä Cd-levyiksi. Pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoissa tämä mahdollisuus on ainakin Entressen, Itäkeskuksen, Sellon ja Tikkurilan kirjastoissa. Kannatta siis ottaa yhteyttä johonkin näistä kirjastoista. Digitointipalvelut Helmet-kirjastoissa:   https://www.helmet.fi/fi-FI/Musiikki/Palvelut_musiikkiosastoilla/Digitointilaitteet(72033)
Minulla on ollut jo 20.8. asti varaus kirjaan James Rollins, the sixth exctinction, mutten ole sitä vieläkään saanut. Jo varaustilanteessa katsoin, ja juuri… 226 6.10.2017 Hei! Helmetin mukaan kirja olisi toki saatavana Kivenlahden kirjastosta, mutta sivuilla ei valitettavasti kerrota, että Kivenlahden kirjasto on suljettu sisäilmaongelmien takia. Sieltä ei siis pysty tilaamaan mitään. Järjestelmässä on, niin kuin itse totesit, toinenkin kappale. Jonotat siis tätä kappaletta ja saat sen kun edellinen asiakas palauttaa kirjan. Eräpäivä on 9.10., joten toivon mukaan kirja tulisi sinulle jo ensi viikolla. Valitan, että olet joutunut odottamaan.
Voinko käyttää zinio sovellusta/tiliä sekä pöytökoneella että tabletilla vai pitääkö valita jompi kumpi? 333 7.9.2017 Zinio –sovelllusta voi käyttää omilla mobiililaitteillaan, mutta myös pöytäkoneversiota voi halutessaan käyttää. Tunnukset ja käyttöoikeus Zinioon ovat henkilökohtaisia, mutta samanaikaista laitteiden käyttöä ei ole rajoitettu. Eli voit käyttää mobiililaitteella ja pöytäkoneella Zinio-sovellusta.
Voisitteko pitää varaamaani kirjaa crawford matthew, elämän korjaajat.....kauniaisen kirjastossa ma 24.7. asti, koska olen lomareissulla. Kiitos paljon 224 17.7.2017 Hei! Asia on hoidettu. Varaamasi kirja pidetään Kauniaisten kirjaston varaushyllyssä ti 25.7. asti. t.Jarkko Nuutila
Olen lainannut/lukenut James Rollinsin "Sigma force" sarjasta neljä ensimmäistä opusta englanniksi,mutta nyt en tunnu helmetistä löytävän sarjan kaikka… 191 2.5.2017 Hei, Kyseistä kirjaa 5. The Last Oracle löytyy Helmet-alueelta yksi kappale venäjänkielisenä. Pirkanmaan PIKI-kirjastoista löytyy 1 kpl eng. Kirja numero 7. Tracker löytyy venäjäksi yksi kpl. Ei Helmet alueella eng. Tarkistin myös verkkokaupoista mm. Amazon.com ja AdLibris myyvät melko kattavasti ao. kirjailijan kirjoja. Hinnat vaihtelevat 10 €:n molemmin puolin.
Olen varannut Kauniaisten kirjastosta kokoushuoneen huomiseksi eli torstaiksi 17.11. Asia on ok. Sain tiedon,että kokoushuoneeseen mahtuu noin 12 henkilöä. Jos… 154 16.11.2016 Hei! Valitettavasti emme pysty lupaamaan teille muuta huonetta kuin tämä.12 henkeä on kyllä aika maksimimäärä.
Luin David Brinin Uplift: the Complete Original Triology kirjan. Nyt en löydä ko. kirjassa mainittua jatko-osaa Exiles: The Second Uplift Triology. Haluaisin… 272 13.1.2016 Hei Kyseisiä kirjoja löytyy kyllä muualta Suomesta. Siinä tapauksessa, jos haluatte kirjat itsellenne lainaan, pyydän teitä jättämään tilauksen Kauniaisten kirjaston sivuilla olevan sähköisen kaukolainapyynnön kautta tai käymään paikan päällä itse. Kirjaston kaukolainoista vastaava henkilö hoitaa kirjojen tilaamisen. Kaukolaina on maksullinen; 4 € / kirja. Laina-aika määräytyy lähettävän kirjaston laina-aikojen mukaan.
Olen lainannut Burda-Style (fin) numeron 11/2014. Teidän koodinne Burda style (fin) : Kauniainenno.11 marras 2014 no.11 marras 2014. Luulin sen palauttaneeni… 432 16.12.2015 Lehti näyttää vielä olevan lainassa sinulla. On hyvin epätodennäköistä, että se olisi jäänyt palauttamatta. Varsinkin silloin, kun palauttaa lainat toiselle kirjastolle kuin omistajakirjastolle, niteet menevät monen palautusautomaatin läpi. Yleisneuvomme on, että asiakas uusii puuttuvaa nidettä mahdollisimman monta kertaa. Jos nide sen jälkeen ei vieläkään löydy, asiakas joutuu korvaamaan kyseisen niteen. Aikuisten lehtien korvaushinta HelMet-kirjastoissa on aina 5 euroa/nide.
Löytyykö Jussi Adler-Olsenin tuotantoa teiltä. Kirjojen nimet: Vanki 2012, Metsästäjät 2013 ja Pulloposti 2014 ? Yst. terv. Gunnar Enholm 244 6.10.2014 Hyvä asiakas Jussi Adler- Olsenin kirjat kuuluvat Kauniaisten kirjaston kokoelmaan. Valitettavasti ovat kaikki tällä hetkellä lainassa. Voitte tehdä varauksen haluamaanne kirjaan HelMet-kirjastotietokannan kautta tai sitten tulla kirjastoomme ,niin teemme Teille varauksen
Onko Metkamatka tulossa jossain vaiheessa Kauniaisten kirjastoon? 426 1.9.2014 Hei! Ei ole. Metkamatka on Espoon kaupunginkirjaston tapahtumasarja. Lue lisää infoa aiheesta täältä: http://www.helmet.fi/fi-FI/Tapahtumat_ja_vinkit/Uutispalat/MetkaMatka_j…
Kysyisin john steinbeckin kirjasta "vihan hedelmät" juonesta ja mikä sen yhteiskunnallinen näkökulma on? 388 29.1.2014 Steibeckin Vihan hedelmät sijoittuu Yhdysvaltoihin 30-luvun lama-aikaan. Kyseessä on yhden perheen ponnistelu köyhyyden ja työttömyyden kurimuksessa. Tilannetta vaikeuttaa myös luonnon olosuhteet mm. kuivuus appelsiiniviljelmillä. Ympäristön vaikutukset ja yhteiskunnassa tapahtuvat muutokset aiheuttivat silloin ja vielä 2000-luvulla aivan samanlaisia ongelmia.Työn perässä kulkeminen koskee myös tätä päivää.
Olen etsinyt tähän vastausta aiemminkin, mutta en ole löytänyt oikeaa biisiä. Kyse on ruotsalaisesta hiphop-ryhmästä/artistista, jonka musiikkivideon näin… 1251 16.8.2013 Etsimäsi kappale on melko varmasti ruotsalaisen rap-muusikon Ken Ringin kappale Eld och djupa vatten. Kappale on levytetty v. 1999 ja julkaistu singlen lisäksi albumilla Vägen tillbaka. Kappaleessa on käytetty melodiaa ruotsalaisen muusikon Jojje Wadeniuksen kappaleesta Mitt lilla barn. Kappaleen vide löytyy osoitteessa: http://www.youtube.com/watch?v=I9uthZxZXBw
En pystynyt uusimaan teosta " Ekspansiivinen oppiminen ja yhteiskehittely työssä / Yrjö Engeström 30049009007825 ERÄPÄIVÄ 27-08-12 VARATTU Uusittu 2… 828 27.8.2012 Kirjan uusiminen ei onnistu, koska siitä on tällä hetkellä 13 varausta. Järjestelmä estää uusimisen, jos aineistolla on yksikin varaus.
Onko Berliini matkaopasta esim. Berlitz ? 740 20.4.2012 Pääkaupunkiseudun kirjastoista löytyy runsaasti matkaoppaita Berliinistä niin suomen kuin englanninkin kielellä. Myös Berlitzin opasta löytyy runsaasti. Kirjaa voi tiedustella lähikirjaston henkilökunnalta. Henkilökunta voi tehdä varauksen Berlitzin oppaaseen tai sitä saattaa löytyä oman lähikirjastonne hyllystä. Varauksen voi tehdä myös itse oheisen linkin kautta. Tästä luettelosta löytyvät kaikki Berlitzin Berliini-oppaat pääkaupunkiseudun kirjastoista: http://www.helmet.fi/search*fin/X?SEARCH=berliini+berlitz&searchscope=9…
Min kommentar gäller påminnelser från Helmet, se ex.: Sellon kirjasto 16-02-12 04:44ap Ärade kund Dina lån är… 446 16.2.2012 Hej! Per mejl borde du få påminnelser om att lånen är på väg att förfalla just två dagar före förfallodagen. Får du inte? Har du fortfarande kolumbus-epostadressen? Ifall det inte fungerar är det bäst att besöka biblioteket och reda ut saken. Hoppas det löser sig!
Löytyykö teidän lehtihyllyltä suomenruotsalainen Kuriren-lehti? 608 8.6.2011 Kuriren-lehti löytyy vain Helsingin pääkirjastosta Pasilasta. Se on siellä käsikirjastossa ja ei lainattavissa. Viimeisin numero on 9. vol. 52. 2011 Kahden edellisen vuoden lehdet säilytetään