Ronya nimi on mielestäni Intiasta. Mikä sen alkuperä ja tarkoitus on.

Kysytty
23.7.2020

Tervehdys. Ronja nimeä on selvitetty täällä. Hyvä. Ronya nimi on mielestäni Intiasta. Mikä sen alkuperä ja tarkoitus on.

Vastaus

Vastattu
23.7.2020

Valitettavasti luotettavaa vastausta ei löytynyt. Jotkut lähteet väittävät sen olevan kurdin kieltä ja tarkoittavan valoa (names.org), jotkut taas väittävät sen tulevan hepreasta, jossa se tarkoittaisi joko elämää (explorebabynames.com) tai jumalan iloista laulua (nameberry.com). Osa lähteistä sen sijaan kertoo Ronyan olevan vain ulkomaalaisittain tyylitelty versio Ronjasta, jonka alkuperää tosiaan oli jo selvitelty täällä. Mainintaa siitä, että Ronya olisi intialaista alkuperää, en valitettavasti löytänyt.

Names.org - https://www.names.org/n/ronya/about
ExploreBabyNames.com - https://www.explorebabynames.com/meaning-of-ronya
Nameberry.com - https://nameberry.com/babyname/Ronia

Mitä Ronjan nimi tarkoittaa? - https://www.kirjastot.fi/kysy/mita-ronjan-nimi-tarkoittaa

1 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentit

Behind the name on monipuolinen ja luotettava sivusto. Siellä alkuperäksi on mainittu Astrid Lindgrenin kirja, jonne se on otettu Juronjaure-järven mukaan kuten kirjastot.fi -linkissä mainitaan. Kotuksen sivuilla sanotaan, että nimeä olisi käytetty Suomessa jo 1920-luvulta alkaen, eli juuri vanhojen muiden nimien puhutteluversiona.
Intialaiset ja heprealaiset alkuperät lienevät siis pelkkää hienostelua - tai sitä, että väkisin väännetään jokin sana pelkän paikallisen ääntämyksen perusteella vastaamaan sitä, mitä etsitään. Behind the name kuten monet muutkin nettihakemistot, sanastot ja sanakirjat sisältävät käyttäjien lisäyksiä, jotka ovat juuri tuota luokkaa. Behind the name onneksi varoittaa niistä merkitsemällä ne käyttäjien ilmoituksiksi.
https://www.kotus.fi/nyt/kysymyksia_ja_vastauksia/nimien_alkuperasta/ro…

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.