Tarvitsen tietoa aiheesta: kirjastojen merkitys tietoyhteiskunnan osana.

Kysytty

Tarvitsen tietoa aiheesta: kirjastojen merkitys tietoyhteiskunnan osana.

Vastaus

Vastattu
Päivitetty

Listasi vaikuttaa jo kattavalta, mutta siitä puuttuu vielä kaksi tärkeää tehtävää eli verkossa olevan (ja tietenkin myös perinteisen paperimuotoisen) tiedon jäsentely sekä tuottaminen.

Internetissä olevan tiedon suuri ongelma on käyttäjän kannalta sen laadullinen epätasaisuus ja epäluotettavuus. Kirjasto on omalta osaltaan pyrkinyt ratkaisemaan ongelmaa tarjoamalla laadukkaita linkkilistoja eri aihealueista. Valtakunnallisesti ylläpidetty Makupalat on tästä paras esimerkki: http://www.makupalat.fi .

Ei sovi myöskään unohtaa Kysy kirjastonhoitajalta palvelun kaltaisia kysymys/vastaus-palveluja ja niiden valtavia vastausarkistoja:
http://www.kirjastot.fi/fi-FI/tietopalvelu/

Tulevaisuudessa kirjaston merkitys laadukkaan verkkosisällön tuottajana tulee kasvamaan entisestään. Huippulaatua edustaa mm. valtakunnallinen Kirjasampo kaunokirjallisuuspalvelu http://www.kirjasampo.fi .

Aiheesta löytyy runsaasti tietoa erityisesti Kirjastolehden artikkeleista, joissa aihe on ollut kuuma aihe jo usean vuoden ajan. Asiaa käsitellään myös mm. Opetusministeriön julkaisussa "Kirjastopalvelu kaikilla mausteilla", joka on saatavissa pdf-muodossa osoitteessa http://www.minedu.fi/OPM/Julkaisut/2004/kirjastopalvelut_kaikilla_maust…

Aihetta sivutaan myös seuraavissa teoksissa:

"Tieto ja tietoyhteiskunta" (toim. Vuorensyrjä & Savolainen) (Gaudeamus, 2000)
"Kirja 2010: kirja-alan kehitystrendit" (Jyväskylän yliopisto, 2001)

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.