Suvussa on 1oo-vuoden takainen vaiettu salaisuus ja tietojen etsinnässä on hankaluuksia. Onkohan olemassa mitään kirjaa/luetteloita joissa olisi kartanoiden…

Kysytty
3.2.2017

Suvussa on 1oo-vuoden takainen vaiettu salaisuus ja tietojen etsinnässä on hankaluuksia. Onkohan olemassa mitään kirjaa/luetteloita joissa olisi kartanoiden muonamiehiä/mäkitupalaisia tms sellaisia mainittu?

Vastaus

Vastattu
8.2.2017
Päivitetty
8.2.2017

Silmäilin verkosta löytyvää Alex Snellmanin artikkelia Suurtilat ja Suomen aateli 1800-1900 -luvuilla, http://www.ennenjanyt.net/2012/10/suurtilat-ja-suomen-aateli-1800%E2%80… . Sen perusteella saa käsityksen, että tietoja voisi löytyä manttaalikirjoista. Niiden säilytyksestä kannattaa kysyä Kansallisarkistosta, http://www.arkisto.fi/ ja sieltä voisi muutenkin tarkistaa, mistä tällaista luetteloa kannattaa lähteä etsimään.
Mikäli aineistot ovat vanhan maakunta-arkisto -järjestelmän mukaisessa säilytyspaikassa (http://www.arkisto.fi/uploads/Aineistot/HMA/hmatuomi.pdf), asiakirjat löytyvät Hämeenlinnasta, http://www.arkisto.fi/fi/aineistot/arkistolaitoksen-aineistot/aineistot… .
Artikkelin mukana on liite, josta löytyy Uudenmaan kartanoiden tietoja
http://www.ennenjanyt.net/wp-content/uploads/alex_snellman_liite.pdf
Artikkelin kirjoittajalta voisi myös kysellä lisätietoja.

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.