Onko olemassa mitään opasta elektronisen aineiston kokoelmatyöhön?

Kysytty

Hei! Onko olemassa mitään opasta elektronisen aineiston kokoelmatyöhön?

Vastaus

Vastattu
Päivitetty

Asiaa käsitellään esim. seuraavissa teoksissa:
- Jari Paavonheimo: Digitaalisen ja painetun rajalla : kirjoituksia kirjasta, digitaalisuudesta ja kirjastosta (2006). Osa teoksen aineistosta on netissä http://ethesis.helsinki.fi/julkaisut/val/viest/pg/paavonheimo/digitaal… .
- Kirjastot it-ympäristössä, 2005
- Raine Wilén, Terttu Kortelainen: Kirjastokokoelmien kehittämisen ja arvioinnin perusteet, 2007. Tässä kirjassa on esim. artikkeli: Painettujen ja digitaalisten julkaisujen valinta.

Google Scholarista http://scholar.google.fi/ hakusanoilla digitaalinen kirjasto löytyi useita aiheeseesi liittyviä viitteitä, mm.
- Digitaalisen kirjaston infrastruktuuri http://elektra.helsinki.fi/se/k/1459-3467/50/1/digitaal.pdf
tai kokemuksia Australiasta ja Uudesta-Seelannista
http://www.lib.helsinki.fi/tietolinja/0105/ANZ.html .

Suurin osa suomalaisten kirjastojen elektronisesta aineistosta hankintaan tällä hetkellä FinELibin kautta http://www.kansalliskirjasto.fi/kirjastoala/finelib/aineistot.html .

Opetusministeriön sivuilla on asiaa koskeva julkaisu: Kansallinen elektroninen kirjasto: http://www.minedu.fi/OPM/Julkaisut/1997/kansallinen_elektroninen_kirjas… . Toinen uudempi Digitaalisen aineiston kysyntä ja tarjonta http://www.minedu.fi/OPM/Julkaisut/2005/digitaalisen_aineiston_kysynta_… .

Tampereen yliopiston kirjaston verkkolehdessä on haastateltu informaatikko Anita Ahlholm-Kannistoa. Artikkelissa on lyhyesti siitä, miten elektronisen aineiston hankinta eroaa painettujen kirjojen hankinnasta : http://www.uta.fi/laitokset/kirjasto/bulletiini/arkisto/2008/artikkeli6… .

Etätietopalvelussa on aiemminkin kysytty tästä aiheesta. Aikaisemmat vastaukset löytyvät palvelun arkistosta esim. asiasanoilla sähkökirjat, elektroninen aineisto. http://www.kirjastot.fi/fi-FI/tietopalvelu/arkisto.aspx

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.