Oulu

Viimeisimmät vastaukset

1668 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–20.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Haluaisin löytää mummoni useasti siteeraaman runon. Runossa kerrotaan siitä, kuinka Jeesus kääntyy "vuohien" ja "akanoiden" puoleen ja ilmoittaa, että näille… 16 8.4.2021 Mummosi siteeraa todennäköisesti Eeva Kilven runoa, joka alkaa säkeellä "Ja Jeesus sanoi: Tulkaa rakkaat vuohet". Se löytyy Kilven runokokoelmasta Laulu rakkaudesta ja muita runoja (1972).
Kenen kappaleessa lauletaan: Maailman kaunein nainen punainen puku yllään? 23 7.4.2021 Kyseessä on Markku Aron esittämä laulu Maailman kaunein nainen. Laulu julkaistiin 1996 Aron albumilla Rakkauden toukokuu. Siteerattu virke on laulun kertosäkeestä. Kappaleen tiedot Ylen Fono-tietokannassa.
Mitä tutkimuksia on tehty käsillä tekemisen tai luovan toiminnan vaikutuksista (mielen)terveyteen, hyvinvointiin tai aivojen toimintaan ja oppimiseen? 45 1.4.2021 Kattavaa listausta lienee mahdotonta tehdä, mutta tässä muutamia tietokirjoja ja tutkimuksia aiheesta: Minna Huotilainen: Näin aivot oppivat Jo Boaler: Rajaton mieli: opi, elä ja kehity ilman esteitä Petri Paavilainen: Kuinka ajatukset syntyvät: aivotutkimuksen ajankohtaisia kysymyksiä Minna Huotilainen & Leeni Peltonen: Tunne aivosi Handmade Wellbeing Handbook: Facilitating art and craft workshops for older people in care settings Eija Vähälä: Luovan käsityöprosessin yhteydet psyykkiseen hyvinvointiin Voit myös itse etsiä kirjallisuutta esimerkiksi asiasanoilla taidekasvatus, henkinen hyvimvointi, luovuusterapia, luova toiminta, osaaminen ja aivotutkimus.    
Mitä sukunimi Nivala tarkoittaa? 22 29.3.2021 Sukunimi Nivala juontuu talon nimestä. Nivala-nimisiä taloja tunnetaan 1700-luvun lopulta useilta paikkakunnilta erityisesti nykyisen Pohjois-Pohjanmaan alueelta, mutta myös muualta Suomesta. Nimen kantana on sana niva, jonka merkityksiä ovat virtapaikka joessa, koski ja joen ylityspaikka. Mikkonen, Pirjo - Paikkala Sirkka: Sukunimet (Otava 2000. ISBN.951-1-14936-9). Siikajokilaakson asutuksen synty.
Mainitaanko missää historian kirjassa mongolien sinkovan ruttoon… 28 29.3.2021 Kronikoitsija Gabriele de Mussiksen kertomuksen mukaan kiptšakit, muinainen turkinsukuinen kansa, heitätti ruttoon kuolleiden ruumiita katapultilla Kaffaan (Feodosijaan) Krimillä vuonna 1346 ja sai aikaiseksi epidemian. Lähde: Pekka T. Heikura: Musta surma. Tieteessä tapahtuu 8/2003.
Milloin on singer ompelukone tehty sarjanumera sa590927 20 29.3.2021 Numerosarja ja kirjain sen edessä on ompelukoneen sarjanumero. S 590927 viittaa Singerin malliin 15K, jota valmistettiin heinä-joulukuussa vuonna 1906. Lista Singer-ompelukoneiden sarjanumeroista
Montako kirjaa Agatha Chistie on kirjoittanut ? Kuinka monta niistä on Hercule Poirot kirjoja? Entä miss Marple kirjoja ? 48 25.3.2021 Agatha Christie on kirjoittanut 72 romaania (tai joidenkin määritelmien mukaan 73 tai 74 romaania), joista 6 on julkaistu salanimellä Mary Westmacott. Lisäksi Christieltä on julkaistu ainakin 21 novellikokoelmaa, kolme runokirjaa ja kaksi omaelämäkerrallista teosta. Hercule Poirot esiintyy 33 romaanissa ja 16 novellikokoelmassa. Miss Marple esiintyy 12 romaanissa ja viidessä novellikokoelmassa.
Saiko talvisodassa kadonneen sotilaan puoliso mitään avustusta, jos ei tiedetty onko sotilas kuollut vai joutunut vangiksi tai kadonnut omasta tahdostaan? 45 22.3.2021 Sodassa kadonneen omaisuutta ei voitu jakaa eikä leski voinut saada eläkettä tai muuta tukea niin kauan kuin sotilas oli merkitty pelkästään kadonneeksi. Tämän seurauksena puolustusministeriön alaisuuteen perustettiin kuolleeksijulistamistoimisto selvittämään kadonneiden kohtaloita. Sotaolosuhteissa kuolleeksi julistamisen saattoi tehdä puoli vuotta katoamisen jälkeen. Vastausta kysymykseesi kannattaa tiedustella myös Maanpuolustuskorkealoulun kirjastosta. Kirjaston kokoelmat sekä palvelut ovat myös siviiliasiakkaiden käytettävissä. Lisätietoa:Arkistojen portti: Puolustusministeriön keskusosaston kuolleeksijulistamistoimisto Jarmo Nieminen: Viime sotien suomalaiset kadonneet. Ammattisotilas 3/2008Raija Ylönen-Peltonen: "Vain sodassa...
Kuka on sanoittanut kupletin Puumanni afrikassa. Nimi on L. Rainio. Onko kyseessä M. Waltarin, Armas J. Pullan vai jonkun muun nimimerkki vai onko hän… 22 22.3.2021 L. Rainio tunnetaan levytetystä musiikista vain Puumanni (Buumanni/Bomanni) Afrikassa -jenkan tekstin tekijänä. Nimimerkin taustalla olevaa henkilöä (tai henkilöitä) ei tiedetä. Vaikuttaa kuitenkin uskottavalta, että teksti on huomattavasti vanhempi kuin tunnettu v. 1972 ensilevytys. Kirjailija Armas J. Pulla julkaisi kolme teosta nimellä Leo Rainio, mutta laulutekstejä hän ei tiettävästi tehnyt. Yksi mahdollinen ehdokas saattaisi olla Jukka Kemppisen blogissaan esiin nostama nimerkki Lulu Rainio, jolta tunnetaan propagandalaulu Kokous Petroskoissa. Myös Lulu Rainion henkilöys on tuntematon, mutta hänen toimintansa liittyy sodanaikaisiin korsuohjelmistoihin. Suomessa levytettyjen laulujen joukosta löytyy yksi Lulu Rainion tekstittämä...
Äänikirjojen kuunteluohjelma? Itsellä on useampi äänikirjojen kuunteluohjelma, esim Adlibriksen ja kirjastojen ohjelmat. Näiden ongelma on, että ne on sidottu… 29 22.3.2021 Kaupallisten palvelujen (esim. Bookbeat, Storytel ym.) äänikirjoja voi kuunnella vain heidän omilla sovelluksillaan. Adobe Digital Editions (ADE) voi olla osittain sellainen palvelu, jolla voi kuunnella eri palveluntarjoajilta hankittuja kirjoja, mutta siihenkään ei välttämättä saa ladattua ihan kaikkea sisältöä. ADEa voi käyttää tietokoneella, tableteilla tai mobiililaitteilla. Ohjelman asentaminen ja käyttö on ilmaista.  
Sopivia mysteeri/delkarikirjoja 13-vuotiaalle? Aihealue kiinnostaa, mutta ei halua mitään liian pelottavaa. Mitähän kannattaisi varata kirjastosta siis? Kiitos! 53 16.3.2021 Tässä muutamia jännityskirjavinkkejä 13-vuotiaalle: Kristina Ohlsson: Lasilapset, Hopeapoika, Kivienkelit - mystiikkaa ja jännitystä, joka sopii myös hieman nuoremmille lukijoille Camilla Sten & Viveca Sten: Syvyyksissä, Sumussa, Loimut (Synkät vedet -sarja) - maagista jännitystä Tukholman saaristosta Michelle Harrison: 13 lahjaa (+jatko-osat) - jännitystä kiehtovassa keijumaailmassa, päähenkilönä 13-vuotias Tanya Andy Mulligan: Roskaa  - myös elokuvaksi sovitettu jännityskirja kertoo kaatopaikalla elantoaan etsivistä nuorista, jotka löytävät rikollisten laukun Ilkka Remes: nuorille kirjoitetut jännärit, esim. Piraatit, Riskiraja, Kirottu koodi - päähenkilö 14-vuotias Aaro Korpi, aiheet kansainvälisestä rikollisuudesta  
Yksityishenkilö on tehnyt Youtube videon, jossa hän laulaa omatekemänsä laulun. Videon alapuolella on painike, jossa lukee "jaa". Saako sellaisen videon jakaa… 89 16.3.2021 Videon saa jakaa/linkittää, mutta sitä ei saa kopioida esimerkiksi omalle koneelleen. Linkittäminen tulee tehdä hyvän tavan mukaisesti ja siten, että käyttäjä huomaa selkeästi siirtymisen toiseen aineistoon. Videon tekijällä tietenkin on tekijänoikeudet tekemäänsä lauluun. Jos video on merkitty CC BY ‑lisenssillä, säilyttää sen tekijä tekijänoikeudet ja muut voivat käyttää teosta käyttöluvan ehtojen mukaan. Lisätietoa:Tekijänoikeus.fi: Usein kysyttyäTekijänoikeudet - YouTube
Miten menevät laulun sanat? Laulu alkaa tai osa sitä ovat sanat: Suomemme on suloisin, Karjalamme kaunehin... Sanat on ehkä kirjoittanut Heikki Kirkinen. 35 15.3.2021 Kysytty laulu on nimeltään Lasten Karjala. Sen tekstin on tehnyt Heikki Kirkinen ja sävelen Pentti Paalanen. Laulu on julkaistu nuottikokoelmassa Laulelmakilpailun satoa : Karjalaiset kesäjuhlat 1992 : kooste Laulelmakilpailun 1992 tuomariston julkaistavaksi valitsemista sävellyksistä. Nuottia on yksi käsikirjastokappale (ei-kotilainattava) Joensuun kaupunginkirjastossa. Jos haluaa kirjoittaa sanat ylös levyltä, kotilainaksi on Vaara-kirjastoista saatavissa laulun sisältävä CD-levy Tämä kylä.
Löytyskö tabulatuureja tai nuotteja biisiin DADDYS BOLERO tai KOSKAAN RAKKAUS KUOLE EI.Mieluummin kitaralle sovitettu,käy myös kosketinsoittimelle.Mulla on jo… 17 15.3.2021 Kysyjän mainitsema Pop tänään 26 -kokoelmasta (1983, Fazer F.M.07203-3) löytyvä nuotinnos on tosiaankin ainoa Suomessa julkaistu nuottiversio Francis Goyan (Francois Weyer) kappaleesta Daddy's Bolero / Rakkaus koskaan kuole ei. Nettihaussa löytyy viiteitä Pinterest-sivuun, jossa on helppo tabulatuurisovitus kappaleesta. Sen käyttöehdoista ei kuitenkaan päältä päin saa käsitystä. Nuotin lataamiseen tarvitaan ainakin Pinterest-tili. Youtubessa on harrastajan tekemä "juokseva nuotinnos/tabulatuuri" kappaleesta. Se löytyy hakemalla kappaleen nimellä ja tarkennuksella TAB.
Taas, kiitos viimeisestä! Uusi kysymys: paljonko markkoina oli keskipalkka vuonna 1960? Yhden tiedon löysin, Helsingissä n. 77 €/ kk, markoiksi osaan sen… 34 15.3.2021 Mainitsemasi artikkeli on julkaistu Tilastokeskuksen Hyvinvointikatsauksessa ja sen kirjoittaja Ilkka Lehtinen on ollut tuolloin kehittämispäällikkö Tilastokeskuksen Hinnat ja palkat -yksikössä. Tilastokeskus tuottaa valtaosan Suomen virallisista tilastoista ja sen tuottamaa tietoa voi pitää luotettavana. Lisätietoa: Suomen tilastollinen vuosikirja 1960Janne Salonen: Palkansaajien ansiot ja eläkkeet. Yksityisen ja julkisen sektorin palkansaajan ansiokehitys 1964–2004 (2009)
Yritän varata 2020 pohjois-pohjanmaan kirjoittajien antologiaa. En saa yhteyttä.Miten? 17 15.3.2021 Pohjois-Pohjanmaan kirjoittajien 30-vuotisjuhlakirjaa Luovuuden lähteiltä (2020) ei olla hankittu Outi-kirjastojen kokoelmiin. Voit tehdä siitä halutessasi hankintaehdotuksen tällä lomakkeella.
Luin joskus ala-asteella vanhan merirosvokirjan. Alku on vain jäänyt mieleen. Siinä mies ja nainen ovat tuuliajolla olevassa laivassa, ja mies ruokkii vauvaa… 29 15.3.2021 Kyseinen kirja voisi olla Johann David Wyssin Robinsonin perhe (1958). Alkuaan saksankielisenä vuonna 1812 ilmestynyt tarina kertoo sveitsiläisestä perheestä, jota kuljettava alus haaksirikkoutuu Itä-Intiassa.
Ajoin ab-kortin 1974, ja abc-kortin 1982. Kun täytin 50v, unohdin käydä terveystarkastuksessa. Poliisilta tuli sittemmin ilmoitus, että ammattiajolupani (ABC?)… 42 9.3.2021 Traficomin sivuilta saat tietoa ajokortin voimassaolosta ja uusimisesta. Sivun alalaidassa on ajokorttiasioiden yhteystietoja.
Television sarja Atlantic crossic oli niin mienenkiintoinen. Onko aiheesta enemmän kirjallisuutta? 58 7.3.2021 Atlantic Crossing on todellakin kiinnostava sarja. Se kertoo Norjan kruununprinsessa Märthan ajasta Yhdysvalloissa toisen maailmansodan aikana. Prinsessa Märthan elämästä sota-aikaan kertoo Einar Østgaardin kirjoittama norjankielinen teos Reisen hun ikke ønsket (2005). Märthan hovineidon Ragni Østgaardin suvun vaiheista on Birger Brunila kirjoittanut teoksen Gullichsen’s. En familjekrönika (1960). Kirjassa Hitlerin pohjoinen rintama (2013) käydään läpi Saksan armeijan operaatioita Norjassa ja Suomessa 1939-1945. Jan Guilloun Suuri vuosisata -romaanisarja kertoo 1900-luvun Euroopan ja maailman vaiheista kolmen veljeksen ja heidän perheittensä kautta. Sarjan kolmas osa Punaisen ja mustan välissä (2014) enteilee toista maailmansotaa ja...
Mikä on on Riastrad? Tykkään taruista mut englantini on siinä ja siinä. 44 2.3.2021 Ríastrad on eräänlainen kiihko- tai raivotila, johon Irlannin kelttiläisen mytologian sankari Cuchulainn menee taistelussa. Sana tarkoittaa vääristymistä ja Cuchulainn muuttuukin tilassa hirviöksi, joka ei kykene erottamaan ystävää vihollisesta.