Miten teen kirjastohaun, jos haluan tietää, keiden etelä-afrikkalaisten kirjailijoiden kirjoja on suomalaisissa kirjastoissa? En tiedä kaikkien…

Kysytty
3.3.2007

Miten teen kirjastohaun, jos haluan tietää, keiden etelä-afrikkalaisten kirjailijoiden kirjoja on suomalaisissa kirjastoissa? En tiedä kaikkien eteläafrikkalaisten kirjailijoiden nimiä.

Vastaus

Vastattu
3.3.2007
Päivitetty
6.3.2007

Contemporary Authors –tietokanta (sis. tiedot yli 120 000 kirjailijasta) antaa tuloksesi 446 eteläafrikkalaista kirjailijaa, kun hakuehtona on kansallisuus. Tietokantaa voi käyttää Helsingin kaupunginkirjaston asiakastyöasemilla. Hieman suppeampia listauksia eteläafrikkalaisista kirjailijoista antaa englanninkielinen Wikipedia (vapaa netti-tietosanakirja) osoitteista
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_South_African_writers ja http://en.wikipedia.org/wiki/Category:South_African_writers tai Google-hakuna (south african writers wikipedia).

Helmet-tietokannasta ei saa listauksia kirjailijan kansallisuuden perusteella. Mainittakoon tässä muutamia eteläafrikkalaisia kirjailijoita, joiden teoksia löytyy myös Helmet-aineistohausta: Peter Abrahams, Andre Brink, Brutus Dennis, J.M. Coetzee, Achmat Dangor, Nadine Gordimer, Sindiwe Magona, Sarah Millin, Olive Schreiner, Pauline Smith.

Suomalaisten kirjastojen aineistotietokannoista voit tehdä hakuja Frank-monihaun kautta, http://monihaku.kirjastot.fi/ tai suoraan kirjastojen omista tietokannoista, jotka löytyvät esim. Kirjastot.fi-sivuston Kirjastot-kanavasta, http://www.kirjastot.fi/kirjastot .

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.