Millainen paperisota tarvitaan, kun aion alkaa pienyrittäjäksi leipurina äitini kiitetyllä leipäreseptillä. Tuotanto ei olisi suuren suurta - Helsingissä. Toiminimi vai ammatinharjoittaja? Mitä lupia valmistamiseen ja myyntiin tarvitaan? Miten markkinoisin? Onnistuuko/saako kotikeittiössä leipoa myyntiä varten? Torille vai kiertävään myyntikärryyn? Maistiaisten tarjoamisoikeus? Mistä lisää tietoa ja olisiko elintarvike-pienyrittäjälle ko. tilannetta varten tietopakettia, valmista kirjasta tms? Kaupungilta työtiloja vuokralle, olisiko?
Vastaus
Helsingin kaupungin yrittäjille suunnattuja verkkosivuja kannattaa tutkia. Tarjolla on myös maksutonta yritysneuvontaa: https://www.hel.fi/fi/yritykset-ja-tyo/yritykset-ja-yrittajat
Helsingin Yrittäjät on koonnut sivustolleen runsaaasti tietoa https://www.yrittajat.fi/tietopankki/yrittajaksi-ryhtyminen/
YritysHelsinki on yrittäjiksi aikoville ja jo yrittäjinä toimiville suunniteltu infosivusto, joka tarjoaa kattavasti tietoa yrittäjyydestä. https://www.yrityshelsinki.fi/
Työllisyyspalveluilla on verkkosivusto yrittäjyydestä. https://tyollisyyspalvelut.hel.fi/tyonhaku/yrittajyys
Suomi.fi-portaalin aloittavan yrittäjän muistilista: https://www.suomi.fi/kansalaiselle/tyoelama-ja-tyottomyys/yrityksen-per…
Yritys-Suomen palvelut: https://oma.yrityssuomi.fi/
Ruokavirasto neuvoo leipomon perustamisessa: https://www.ruokavirasto.fi/elintarvikkeet/elintarvikeala/elintarvikeyr…
Opinnäytetyö, leipomon perustaminen: https://www.theseus.fi/bitstream/handle/10024/156903/Berisha_Leorenta.p…
Pop-up-leipomon perustamisen- opas, opinnäyte: https://www.theseus.fi/bitstream/handle/10024/510742/Tappel_Kristi.pdf?…
Verkkohaulla "kotileipomon perustaminen" löytää myös useita vinkkejä ja tarinoita pienimuotoisesta leipomoyrittämisestä.
Helmet-kirjastojen kokoelmista hakusanat "yrityksen perustaminen" tai esimerkiksi "yrityssuunnittelu" antavat tuloksena yleisluontoisia oppaita yrityksen perustamiseen: https://helmet.finna.fi/
Kommentoi vastausta