Etsin nuottikokoelmia, joissa olisi Edith Piafin ja Jaques Brelin laulujen nuotit ja sanat sekä suomeksi että ruotsiksi. Löytyykö näitä? Susanna Haavisto esim…

Kysytty
24.12.2019

Etsin nuottikokoelmia, joissa olisi Edith Piafin ja Jaques Brelin laulujen nuotit ja sanat sekä suomeksi että ruotsiksi. Löytyykö näitä? Susanna Haavisto esim. on esittänyt näitä suomeksi. Löytyykö Haaviston esityksistä nuottikokoelmia? Äänitteitä en etsi.

Vastaus

Vastattu
27.12.2019
Päivitetty
27.12.2019

Piafin ja Brelin ohjelmistosta on suomeksi julkaistu nuottina lähinnä artistien tunnetuimpia lauluja - Piafilta mm. En kadu mitään, Hymni rakkaudelle ja Pariisin taivaan alla; Breliltä Jos nyt menet pois, Päivät kuin unta ja Vanhojen rakastavaisten laulu. Nuotteja suomeksi näihin löytyy esim. Suuri toivelaulukirja -sarjasta.

Huomattavasti useampia Piafin ja Brelin lauluja on esitetty teattereissa, sekä suomeksi että ruotsiksi. Susanna Haaviston albumi Laulusi elää, Brel koostuu Liisa Ryömän Helsingin kaupunginteatterille laatimista suomennoksista. Haaviston Pakko saada laulaa - Edith Piaf -albumin laulutekstit puolestaan ovat pääosin Esko Elstelän teatterille tekemiä suomennoksia. Jotkut kappaleet on käännetty moneen kertaan eri teatterien produktioihin. Ruotsiksi Piafia ja Breliä on viime vuosina esittänyt Åbo Svenska Teater. Näitä versioita ei kuitenkaan ole julkaistu nuottina.

Brel-suomennoksia on palstalla kysytty aikaisemminkin: https://www.kirjastot.fi/kysy/loytyyko-liisa-ryoman-suomentamia-jaques?language_content_entity=fi

https://www.wikiwand.com/fi/Jacques_Brel#/Jacques_Brel_Suomessa

https://yle.fi/uutiset/3-5796996

https://yle.fi/uutiset/3-5888182

 

2 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.