Ehkä 4-7 vuotta sitten luin nuorten fantasiaromaanin, jonka nimi oli "hämymetsä, metsän ..., tms. Kirjassa kaksi lasta, tyttö ja poika, muuttivat/asuivat…

Kysytty

Ehkä 4-7 vuotta sitten luin nuorten fantasiaromaanin, jonka nimi oli "hämymetsä, metsän ..., tms. Kirjassa kaksi lasta, tyttö ja poika, muuttivat/asuivat synkän metsän vieressä sijaitsevaan kylään. Kylän ja metsän välissä oli syvä rotko. Pikkuveli ehkä ryöstettiin metsään ja sisko lähti häntä etsimään. Metsässä oli fantasiamaailma. Kirjan lopussa lapset pääsevät kotiin.
Kirjasta julkaistiin seuraavana vuonna toinen osa, jota en lukenut. Minusta alkuperäisteos oli englanniksi.
Kirjat olivat hyvin suosittuja.
Olen etsinyt ko. kirjoja googlaamalla mutta en ole löytänyt. löytyisikö teiltä vastaus.

Vastaus

Vastattu

Kaivattu kirja saattaisi olla aivan kotimaista alkuperää oleva Reeta Aarnion Maan kätkemät (Otava, 2008). Samaan sarjaan kuuluvat myös kirjat Veden vanki (Otava, 2009) ja Virvatulen vartijat (Otava, 2010). Kaikki kolme on julkaistu vuonna 2013 yhtenä niteenä nimellä Maan, veden ja tulen väki.

https://www.kirjasampo.fi/fi/kulsa/saha3%253Audb522da0-a8e8-4f5e-8d08-fdd902aa01b8

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentit

Kirjasarja voi olla myös Brandon Mullin Myyttihovi-sarja: Myyttihovi, Iltatähden kilta, Varjoruton kosketus, Käärmekonnun salaisuudet, Demonivankilan avaimet. Tai Colin Meloyn Sysimetsän kronikat: Sysimetsä, Maanalainen Sysimetsä, Sysimetsän valtakunta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.