Olen lukenut kaikki Harry Potter-sarjan kirjat ja nyt tarvitsisin vinkkejä mitä lukea seuraavaksi! Olisiko teillä jotain hyviä vinkkejä kirjoista, jotka ovat…

Kysytty
8.8.2010

Hei!
Olen lukenut kaikki Harry Potter-sarjan kirjat ja nyt tarvitsisin vinkkejä mitä lukea seuraavaksi! Olisiko teillä jotain hyviä vinkkejä kirjoista, jotka ovat saman tyyppisiä tai vastaavia, joita voisin lukea? Pidin erityisesti kirjoista koska niissä oli taikuutta ja seikkailuja ja päähenkilö oli minun ikäinen (11 v.) ja vähän vanhempi.
Tervisin ja kiitos jo etukäteen!

Vastaus

Vastattu
9.8.2010
Päivitetty
27.11.2018

Taikuutta ja seikkailuja löydät esimerkiksi Susan Cooperin Pimeä nousee -sarjasta, Eoin Colferin Artemis Fowl -kirjoista ja Ursula K. LeGuinin Maameren tarinat -sarjasta. Potter-fanille voi suositella myös Reeta Aarnion kirjoja Maan kätkemät ja Veden vanki, ja taikojen parissa ollaan myös Diana Wynne Jonesin kirjoissa Noidan veli ja Tietäjän lapsuus. Terry Pratchettin kirja Vapaat pikkumiehet ja sen jatko-osat Tähtihattu ja Talventakoja kertovat Tiffany-tytön noitaopinnoista. Todellinen fantasiakirjallisuuden klassikko on C.S. Lewisin Narnia-sarja. Michelle Paverin Muinainen pimeys -sarja seuraa Torak-pojan ja hänen susiystävänsä vähän taianomaisiakin seikkailuja esihistoriallisessa maailmassa.

Lisää vinkkejä hyvistä kirjoista voit aina kysyä käydessäsi kirjastossa. Löydät niitä myös internetistä lasten- ja nuortenkirjallisuuden sivustoilta Kirjasampo.fi/Sivupiiri, https://www.kirjasampo.fi/fi/sivupiiri. Sivuille voit myös kirjoittaa omia arvostelujasi lukemistasi kirjoista, kunhan rekisteröidyt käyttäjäksi.

35 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentit

Magisterium sarja aivan loistava

Itse pottereitten jälkeen alon lukea Rick Riordanin Percy Jakson-sarjaa ja myöhemmin vielä Rick Riordanin the olympos-sarjaa. Kirjoissa liikutaan myös taikuuden polulla niin kuin pottereissakin. Ja seikkailua riittää.

Sanoisin että percy jackson kirjat sen jälkeen olympoksen sankarit ja vielä magnus chase & asgardin jumalat. Kaikki Rick Riodanin kirjoja ja perustuvat mytologisiin hahmoihin. Sopii ihan 8-16v ja miks ei vanhemmillekin kuitenkin homofobikoiden ei kannata magnus chase eikä olympoksen sankarit kirjoja alkaa lukea. Riodanista tykkään juuri paljosta vähemmistöjen ylös tuomisesta ja oikein mukavaa luettavaa.

Entä suosituksia kuusikymppiselle tädille, jota Potterit kirjoina viehättivät - etenkin sarjan kolme ensimmäistä - niissä on huumoriakin

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.