fantasiakirjallisuus

219 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–20.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Etsin 3 osaista kirjasarjaa. Kirjoittaja on muistaakseni britti nainen. 72 13.10.2021 Kyseessä lienee Sally Greenin trilogia Puoliksi paha, Puoliksi villi ja Puoliksi poissa.
Olisiko yläkoululaiselle, vähän ja huonosti lukevalle, ohutta fantasia- tai scifikirjaa vinkata? 58 14.9.2021 Lyhyiksi ja helppolukuisiksi fantasia- ja scifikirjoiksi ehdotan selkomukautettuja klassikkoja ja nuortenkirjoja: Kilpi, Tuomas: Marsin sankari, selkomukautus Edgar Rice Burroughsin kirjasta, ja 1984 ja Eläinten vallankumous, mukautukset George Orwellin kirjoista Kaivosoja-Jukkola, Leena: Helsingin alla, mukautus Maria Turtschaninoffin kirjasta Slotte, Jolin: Maresi, mukautus Maria Turtschaninoffin kirjasta Häkkinen, Mirjami: Muistojenlukija, mukautus Elina Rouhiaisen kirjasta   Nuortenkirjahyllyn kirjoista kannattaa tutustua esimerkiksi näihin: Martin, George R. R.: Jäälohikäärme Holopainen, Anu: Ihon alaiset Meresmaa, J. S. : Naakkamestari (myös selkokirjana) Rouhiainen, Elina: Valkeantuoja Riekkola, Joonas: Silkkomaahan...
Olet tosi pitkään pohtinut, mikä ihme mahtaa olla tämän lapsuudessa lukemani kirjan nimi. Kirja oli siis kai tarkoitettu nuorille, mutta sen tapahtumat olivat… 77 24.8.2021 Hannele Huovin kirjassa Höyhenketju (Tammi 2002) Eleisa on menettänyt näkönsä, kun Haukka on nokkaissut hänen silmiään. Eleisa vaeltaa metsässä ketjulla yhteensidottuna Haukan kanssa, ja mukana on myös korppi Huki.
Olen 12-vuotias tyttö ja pidän Diana Wynne Jonesin Liikkuva Linna kirjasarjasta. Pidän myös muista kirjoista joiden pääasia on fantasia, mutta sivussa on myös… 53 15.7.2021 Kirjaston nuortenosastolta vinkattiin ensialkuun näitä kirjoja, joissa on roppakaupalla fantasiaa, ystävyyttä, rakkautta ja taikuutta:   Jessica Townsend: Nevermoor-sarja, jonka ensimmäinen osa on Morriganin koetukset. (Morrigan korpin vaiheet velhokoulussa.) Anna Hallava: Sammakkoprinsessa (Hauska ja romanttinen kirjasarjan ensimmäinen osa Ofeliasta, joka on keiju ja haluaa kokea ensisuudelmansa.) Thomas Taylor: Malamanteri, trilogian ensimmäinen osa (Aaverannan kaupungissa on Hotelli Nautilus, jossa 12-vuotias Herbert Sitrus työskentelee löytötavaratoimiston hoitajana. Mitä tapahtuu, kun kadonnut onkin ihminen..) Mervi Heikkilä: Jaan ja Jäähammas (Jaanin ja Titin ensimmäinen seikkailu fantasiamaailmassa.) Mikki Lish ja Kelly...
Mielessäni on eräs lasten romaani joka on ilmestynyt ainakin 10v sitten, enkä muista sen nimeä millään. Kirja oli ruskeakantinen ja sen päähahmo oli pikkuinen… 89 17.6.2021 Kyseessä voisi olla Kirsti Ellilän kirja Eksyneet näkevät unia. Kirja on ilmestynyt vuonna 2011. Kirjan takakannesta: "Nimetön on elellyt Jakob-koiransa kanssa Varjojen maassa maahisten luona siitä asti, kun hänet löydettiin eksyneenä ja muistinsa menettäneenä metsästä. Kaikki on muuten hyvin, mutta kyky nähdä unia ja kyky itkeä muistuttavat häntä entisestä elämästä. Kun Nimetön sattumalta saa käsiinsä kauniin silkkitakin, joka on kuin tehty hänelle, hän ymmärtää sen olevan avain hänen menneisyyteensä. Nimettömän on lähdettävä pitkälle matkalle etsimään niitä, jotka joskus tunsivat hänet nimeltä."
Haluaisin löytää kivoja kirjoja joita lukea tai kuunnella äänikirjoina, mutta makuuni ei juuri löydy mitään. Tykkään lukea fantasiaa, joka keskittyisi täysin… 56 15.6.2021 Listaan tähän sinulle mahdollisia vaihtoehtoja fantasiakirjoista. Lista on pitkähkö, kun en tiedä mitä olet lukenut jo ennemmin. Cressida Cowell (Näin koulutat lohikäärmeesi -sarjan luoja): Noitakuningas herää, Pako Karminkarista, Torakidan kirous. Christopher Paolinin Perillinen -kirjasarja (Eragon, Esikoinen, Brisingr ja Perillinen). Häneltä löytyy myös Kulkuri, noita ja lohikäärme -kirja, joka on itsenäinen osa, mutta sijoittuu samaan maailmaan. R.A. Salvatoren kirjat, esim. Ikikesä-sarjassa on haltijoita, Keihäänkantajan taru -sarjassa taikaesineitä ja Murroskaudet-sarjassa kääpiöitä, haltijoita ja lohikäärmeitä. Diana Wynne Jones: esim. Chrestomancin maailmat -sarja (noitia, magiaa, tietäjiä) Anne McCaffrey: Pernin...
Etsin ennen vuotta 2007 julkaistua lasten fantasiakirjasarjaa (mahdollisesti trilogia). Parhaiten muistan kannet: kirjan pohjaväri oli musta, ja etukannen kuva… 59 25.5.2021 Kuvailemistasi kirjojen kansista tulee mieleen William Nicholsonin trilogia Tuulen laulu, Ylivaltiaan orjat ja Tulilaulu, joka ilmestyi vuosina 2002-2004. Kauniit kansikuvat ovat keltaisissa kuvioiduissa kehyksissä. Trilogiassa kaksoset Kestrel ja Bowman lähtevät etsimään Aramanthian kadonnutta ikivanhaa Tuulen laulua pelastaakseen perheensä ja koko Aramanthian.
Mikähän nuortenkirja saattaisi olla kyseessä: 2000-luvun alussa ilmestynyt kotimainen nuorten fantasiakirja, jossa tyttöporukalle kasvaa hännät. Kirjan nimi ei… 49 25.5.2021 Tytöille kasvat hännät Sari Peltoniemen kirjassa Kummat (2003).
Kaipailisin lapsuudesta mieleen jäänyttä kirjaa, jota luin joskus 90-luvulla. Siinä kerrottiin lasten jännästä seikkailusta maanalaisessa maailmassa, jossa oli… 88 19.4.2021 Kaipaamasi kirja voisi olla Hugh Scottin "Hirmuhiirten luola" (1990). Kirjassa Freddie selvittää serkkunsa kanssa kartanon maanalaisissa onkaloissa asuvien hirmuhiirten arvoituksen. Vastaan tulee mm. käärmettä muistuttavia otuksia. Kirjan kannessa on vehreä puutarha.
Onko jotain hyviä fantasiakirja suosituksia? Ei väliä, onko miehen vai naisen kirjoittama ja onko suomalainen vai ulkomaalainen. Kunhan olisi ihan oikeasti… 88 31.3.2021 Tässä joitakin kiinnostavia fantasiakirjoja ja fantasiakirjasarjoja, jotka ovat saman tyylisiä kuin Throne of Glass -sarja. Abercrombie, Joe: Särkynyt meri -sarja. 1. osa: Vain puoliksi kuningas Adeyemi, Tomi: Veren ja luun lapset -sarja Alatalo, Katri: Käärmeiden kaupunki            Aveyard, Victoria: Hopea-sarja. 1. osa:  Punainen kuningatar                   Bardugo, Leigh: Grishaversumi-sarja. 1.osa: Varjo ja riipus Green, Sally: Savuvarkaat-sarja Hepo-oja, Briitta: Suomea lohikäärmeille Hobb, Robin: Näkijän taru -sarja. 1. osa: Salamurhaajan oppipoika Maas, Sarah J.: Valtakunta-sarja. 1. osa: Okaruusujen valtakunta Meresmaa, J. S.: Mifonki-sarja Rogerson, Margaret: Kirjojen tytär Rothfuss, Patrick: Tuulen nimi
Olen 13-vuotias poika ja haluaisin romaanisuosituksia. Minua kiinnostaa fantasia ja manga. Olen lukenut jo tosi paljon, kuten Potterit, Soturikissat, Sormusten… 129 23.3.2021 Sivupiiristä/Kirjasammosta löytyy kirjalista "Mitä lukea Potterin ja Percy Jacksonin jälkeen?". Klikkaamalla listalla olevia kansikuvia, saat lisätietoa niistä. Toivottavasti siltä löytyy mieleistä luettavaa:https://www.kirjasampo.fi/fi/sivupiiri-mita-lukea-potterin-ja-percy-jac… 
Mikä on ensimmäinen Narnia-kirja? 85 23.3.2021 Kronologisessa järjestyksessä ensimmäinen C. S. Lewisin Narnian tarinoista on Taikurin sisarenpoika (The Magician’s Nephew, 1955). Ilmestymisjärjestyksessä ensimmäinen Narnia-kirjoista on Velho ja leijona (The Lion, the Witch and the Wardrobe, 1950). Lasten- ja nuorten sarjakirjat (toim. Tuija Mäki, 2019)
Osaatteko kertoa miksi J.R.R Tolkienin Taru Sormusten Herrasta yhteisniteessä vuodelta 2002 on 981 sivua, kun vastaavassa vuoden 2007 niteessä niitä on yli… 69 29.1.2021 Valitettavasti en saanut käsiini uudempaa vuoden 2007 painosta, kaikki Helmetin niteen olivat lainassa. Molemmissa painoksissa on sama Kersti Juvan ja Eila Pennasen suomennos, joten teksti on kyllä sama molemmissa. Muistan itse, että 981 sivun yhteisniteessä teksti on huomiota herättävän pientä ja sitä oli mahdutettu paljon jokaiselle sivulle. Kuitenkin esimerkiksi "Sormuksen ritarien" 1970-luvun painoksissa sivuja oli 572 ja "Kahdessa tornissa" 480 sivua. Näyttää siltä, että kyse on vaan tekstin asettelusta ja fonttikoosta. Vuoden 2007 painoksessa teksti on todennäköisesti suurempaa ja sivuja näin enemmän kuin vuoden 2002 painoksessa.
Monta vuotta sitten osui käsiini suomalaisen kirjailijan kirjoittama kirja, joka kertoi Suomessa asuvista ihmissusista. Päähenkilö oli nainen, joka asui… 65 26.1.2021 Kirja on Jenny Kangasvuon Sudenveri (2012).
Moikka! Kiinnostais tietää millon Sarah J. Maasin valtakuntasarjan kolmas osa ollaan suomentamassa. Onko teillä mitään tietoo tai voiko sitä mistään kysellä,… 34 25.1.2021 Kustantaja (Gummerus) ei ole julkaisemassa kolmannen osan suomennosta ainakaan vielä tänä keväänä. Ensi syksynä/talvena ilmestyvistä kirjoista ei vielä ole tietoa. Kustantajat julkaisevat tiedot teoksista n. puoli vuotta ennen ilmestymisajankohtaa. Kirjastoihin uutuudet tilataan heti, kun se on mahdollista.  
Tullaankohan Cruel princeä suomentamaan lähiaikoina? Tai onko vielä edes tiedossa? 528 5.1.2021 Fantasiakirjallisuutta kirjoittavan Holly Blackin tuotannossa vuonna 2017 julkaistu The Cruel Prince on ensimmäinen osa kirjailijan The Folk of the Air -sarjaa. Suomennosta ei ole saatavilla ja tiedossamme ei ole, onko käännös suunnitteilla. Blackin aiemmista kirjoista on suomennettu Spiderwickin kronikat -sarja vuosina 2003-2010. Sen kustansi WSOY. Viimeisimmät Holly Black -suomennokset, yhdessä Cassandra Claren kanssa kirjoitetut Magisterium-sarjan teokset kustansi Otava kääntäjänään Inka Parpola.  Heart of the moors -kirjan suomennos Kahden valtakunnan valtiatar taas ilmestyi vuonna 2020 Tammen kustantamana ja Annukka Kolehmaisen kääntämänä.  Ainakin Otavalta tai Tammelta voisi tiedustella, onko heillä aikomusta julkaista The Folk of...
Minulla on etsinnässä nuorten/YA fantasia/scifi kirja, jonka päähenkilö oli nuori tyttö. Muistaakseni kirjan alussa tyttö päätyy tarjoilijaksi/palvelijaksi… 105 4.1.2021 Viktoria Aveyardin romaanissa Punainen kuningatar (2016) on päähenkilönä 17-vuotias Mare Barrow. Mare kuuluu punaisiin, rahvaaseen, jota hopeisten eliitti hallitsee. Punaisesta verestä huolimatta Marella on hallussaan väkevä voima, joka uhkaa rikkoa vallitsevan järjestyksen. Punainen kuningatar aloittaa Hopea -sarjan.
1990-luvun fantasiakirja, jossa nuori poika löytää luolasta pääsyn maanalaiseen kaupunkiin 95 14.12.2020 Wolfgang ja Heike Hohlbeinin kirjoissa Pimeyden lapset 1 ja 2 (WSOY 1994) on tuollainen juoni. Risingshadow -sivustolla kirjasarjaa kuvataan näin: "Ollessaan luokkaretkellä tuomiokirkon katakombeissa Michael törmää siellä kirjailija Henry Wolfiin. Yhdessä he lähtevät tutkimaan kiellettyä aluetta, vanhaa ruttokuoppaa. Mutta suojakaide on hauras, se pettää, ja kaksikko putoaa sokkeloiseen labyrinttiin, joka on täynnä outoja paholaispatsaita, vielä oudompia otuksia, suljettuja ovia ja salaperäisiä taikamerkkejä. Maan alta he löytävät ihmeellisen kaupungin, jonka asukkaat vähä vähältä paljastavat kaupungin monipuolisen syntytarinan."
Kaipaisin kirjasuosituksia seuraavilla toiveilla; Kirjan hahmoina toivon olevan peikkoja tai kissamaisia ihmisiä "hyvisten puolella". Genrenä fantasia tai… 87 8.12.2020 Lukuneuvojat antoivat seuraavanlaisia vinkkejä: Lastenkirjallisuuden klassikoita: Kokko, Yrjö: Pessi ja Illusia. Kotimainen klassikko. Linklater, Eric: Kuussa tuulee. Lapset mm. muuttuvat kenguruiksi ja kohtaavat eläintarhan eläimiä.  Lewis, C. S.: Narnia-sarja. Tärkeitä hahmoja ovat puhuvat eläimet. Nuortenkirjoja: Colfer, Eoin: Fowlin kaksoset -kirjassa karannutta minipeikkoa jahtaa keijukonstaapeli. Siiri Enorannan kirjat, esim. Tuhatkuolevan kirous. Sukupuolirajoja ylittävä taikamaailmaan sijoittuva teos. Marr, Melissa: Ilki Ihana. Sekoittaa normaalimaailmaan keijutodellisuutta. Pullman, Philip: Universumien tomu -sarja. Rinnakkaisia maailmoja ja eläinhahmoisia daimoneja. Turtschaninoff, Maria: Helsingin alla. Siellä on toinen...
Mitä ihmettä minä hädissäni vastaan vaimolleni joka 41v avioliittovuoden väittää ettei tiedä käsitteestä "fantasia/-maailmaa mitään)Voi ku joku kertoo tavan… 80 18.11.2020 Fantasian määritelmää on kysytty kirjastonhoitajilta aikaisemminkin, näin käsitettä on avattu aiemmassa vastauksessa: "Jos kysyjä tarkoittaa kysymyksellään sitä, mitä käsitteellä 'fantasia' tarkoitetaan kirjastomaailmassa ja taiteiden luokituksessa, vastaus voisi olla 'fiktiivisen ilmaisun laji, jossa todellisen maailmamme luonnonlait eivät rajoita olioiden ja tapahtumien valikoimaa'. Rajanveto on aina ongelmallista, mutta yleisesti varmaan ajatellaan, että jos päähenkilöllä on esimerkiksi tieteelle tuntemattomia 'taikakykyjä', liikutaan heti fantasian puolella, vaikka tapahtumat sinänsä olisivat arkimaailmaa. Eri taiteenlajeissa fantasian ulottuvuuksia on sovellettu laajasti ja monipuolisesti. Jos kysyjä tarkoittaa yleisemmin sanan...