tanssimusiikki

18 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–18.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Vanhalla LP-levyllä 'Aina vain humppaa' on Matti Louhivuoren esittämä kappale Vanhalla sillalla. Löytyisikö jostain nuottia tähän lauluun!? Olisi hyvä kappale… 70 Albumista Aina vain humppaa on nuottijulkaisu, josta löytyy myös "Vanhalla sillalla". Nuottia on vain lukusali- ja selailukäyttöön Kansalliskirjastossa, Musiikkiarkistossa ja tiedekirjasto Pegasuksessa. Metropolian kirjastosta löytyy yksi lainattava kappale. Muita nuottiversioita ei kappaleesta näytä olevan.
Etsin mieluiten nuottia ja sanoja mutta äänitekin kelpaisi. Muistan lapsuudestani 1940-50 luvuilta hauskan laulun (tuli mieleen kun merimieslauluja etsin). En… 71 Kyseessä on "Kuunari Sellofan", jonka sävelsi Toivo Kärki ja sanoitti Reino Helismaa. Sävellyksen on levyttänyt ainakin Pirteät Pelimannit, laulajana Jukka Lönnqvist. Tallenne julkaistiin vuonna 1953 "Amurin aallot"-singlen B-puolena sekä vuonna 1954 LP-kokoelmalla Toivelauluja 14. Se on tällä hetkellä kuultavissa myös YouTubesta. Kappaleesta on julkaistu nuotinnos kokoelmassa Reino Helismaan lauluja 8. 
Löytyiskö Eino Sipposen nuotteja Muisteloissa valssista.Ostopuolella olisin omaan käyttöön 69 Muisteloissa-valssi näyttää sisältyvän nuottikokoelmaan Eino Sipposen sävelmistöä : tangot, valssit, laulut, humpat, jenkat [1] (1975). Kokoelma näyttäisi löytyvän ainakin Tampeeen ja Jyväskylän kirjastoista. Nuotin voi tilata kaukolainaksi oman kirjaston kautta. Omaksi hankkiminen voi olla hankalaa, kun on kyse melko kauan sitten julkaistusta omakustanteesta. Sipposen nuottisarjan muita osia on ollut myynnissä Tori.fi:ssä ainakin syksyllä 2022. Saatavuustieto Piki-verkkokirjastossa.
Mikä on Linnut kappaleen tanssilaji? Rainer Friman laulaa. 131 Linnut-kappaleen sävelsi ja sanoitti Jukka Koivisto. Kappaleessa on pohjalla twist-komppi, mutta tempo on selvästi iskelmätwistiä nopeampi ja lisämausteena on lattarirytmitystä. Tanssilajin määrittämiseen palstalta ei luultavasti löydy riittävää asiantuntemusta, mutta tunnistamisen avuksi voi suositella teosta Komppia ikä kaikki : tanssimusiikin käsikirja. (Selvät sävelet, 2011, ISBN 9789519548036). Se on saatavissa Vaara-kirjastoista.  
Kuulin 1962 tangon Anjasta. Se ei ole se paljon soitettu Anja-tango. Laulu alkaa jotenkin näin. " Näin edessäni silmät siniset hymyhuulin kun mua katselit" ja… 209 Kyseessä on kappale nimeltä Anja. Sen on säveltänyt George de Godzinsky.
Opettelen soittamaan kitaralla seuraavia kappaleita ja tarvitsen niihin taustakompit (itsellä on myös rumpukone). Pitäs tietää mitä ne on,siis onko ne foxia… 168 Populaarimusiikin nuottijulkaisuissa merkitään enää harvoin aloitussivulle kappaleen esityohje. Siksi nämä arviot ovat jossakin määrin likimääräisiä. Vihreät niityt (alkuperäiseltä nimeltään Greenfields) on triolifoksi eli triolislovari. Rakkauden satu (Historia de un amor) on bolero. Hiljainen kitara (Gringo's Guitar) muistuttaa rytmiikaltaan edellistä, mutta se on kolmijakoinen. Pohjalla on valssirytmi, bongorumussa bolero. Nimitys voisi olla espanjalainen bolero. Lähteitä:Tanssimusiikin lajipiirteet Tanssilajit Nuotti: Big book of latin songs, saatavuus                
Mikä on kappaleessa "Tule Röhön rantaan" mainittu Sinisilta ja kauanko se oli olemassa? 503 Sotahistorialliset kohteet -verkkosivuilla mainitaan Röhön kylä Uhtuan ja Kiestingin välillä. Kylä sijaitsi hiekkarantaisen järven rannalla. Laulussa mainittu järven sinisilta oli suomalaisen kenttävartiojoukon vuonna 1941 tekemä. Röhö oli sodan ajan suomalaisten hallussa, rintamalinja sijaitsi koko asemasotavaiheen ajan Röhön ja Uhtuan puolivälissä.  Muodoltaan vähän kaartuvan sillan kohtalosta sodan jälkeen ei löydy tietoa. Sillan pystypaaluja on nähtävissä vielä nykyäänkin. https://www.sotahistoriallisetkohteet.fi/app/sights/view/-/id/359 https://www.sotahistoriallisetkohteet.fi/app/sights/view/-/id/197  
Löytyykö nuottia kappaleeseen 1.Savojärvi valssi 2.Kauneimmat kiitokset Terv 299 Näyttää siltä, että Savojärvivalssia (säv. Hilja Harinen, san. Antti Maanpää) ei ole julkaistu nuottina.  Kauneimmat kiitokset (säv. Ilpo Mäkelä, san. Jorma Ylismäki) on julkaistu nuottikokoelmassa 40 kotimaista (Scandia, 1981) sekä Mäkelän omakustanteessa (julk. I. Mäkelä, 1982). Ensin mainittua on saatavissa ainakin kansallisesta varastokirjastosta ja Lieksan kirjastosta. Mäkelän omaa julkaisu on puolestaan Tampereen kaupunginkirjaston kokoelmissa.  Saatavuus: Varastokirjasto   Lieksa   Tampere Nuotin voi tilata kaukolainaksi oman kirjaston välityksellä. 
Kysyisin nuottia KADOTETTU ONNI humppa kappaleeseen 369 Reijo Viita ja Esko Rahkonen ovat levyttäneet humpan nimeltä Kadotettu onni. Sen kertosäe kuuluu: "Paljon meitä maailmassa on, jotka onnen hukkaa". Kappaleen on säveltänyt ja sanoittanut Jarmo Jylhä. Nuotti löytyy Jylhän julkaisusta Sävellyksiä ja sanoituksia 1 : alla etelän taivaan. Nuottia näyttäisi olevan saatavissa Helmet-kirjastosta (pk-seutu) sekä Outi-kirjastosta. Sen voi tilata kaukolainaksi asioimalla omassa kirjastossa.  Saatavuus: Helmet ; Outi
Löytyykö nuotti lauluun nuasjärvivalssi. Viljo Askola laulanut säv. Jorma Kyrö? San. Olavi Hiltunen 210 Nuasjärvi-valssia ei ilmeisestikään ole julkaistu nuottina. Youtubessa kappaleen säveltäjäksi kerrotaan Channel Four -yhtyeessä vaikuttava Jorma Kyrö. https://www.youtube.com/watch?v=EWPpVWYfXu0  
Mikä iskelmä laulu alkaa sanoilla "Mun tyttöni näin kyseli kerran, tietää tahtoi hän kai tekevät he rakkauden retken vielä uudelleen. Miks sormusta he hetken… 265 Kyseessä on Adi Mulahalilovicin säveltämä ja Turkka Malin suomeksi sanoittama kappale He tekevät sen kyllä. Laulu alkaa sanoin Mun tyttöni näin uteli kerran. Kappaletta on esittänyt mm. Mika Pohjonen ja se on kuultavissa mm. äänitteiltä Rakkaustarina (1997) ja Tango : 16 huippuartistin tangoparaati. Mikäli äänitettä ei löydy omasta kirjastostasi, voit tilata sen kaukolainaan muualta Suomesta. https://kansalliskirjasto.finna.fi/Record/fikka.4497356?checkRoute=1
Löytyykö karaokelevyä, jossa olisi Reijo Taipaleen Hääpäivänä? 302 Reijo Taipaleen esittämän Hääpäivänä-kappaleen on säveltänyt ja sanoittanut Aarre Hautamäki. Kappaletta ei ole valitettavasti julkaistu millään karaokeäänitteellä.
Mikä kappale . sanoja ennen kuin se liian myöhäistä on... 967 Hei, Voisiko kysymäsi kappale olla Jorma Kyrön  säveltämä ja Risto Nyqvistin sanoittama "Vuosien jälkeen". Yhdessä kohtaa kappaletta lauletaan ..." Siksi tänään sulle laulan, ennen kuin liian myöhäistä on. ". Laulu on valssi ja sitä esittää mm Eija Sinikka. Kappale on esimerkiksi Eija Sinikan CD:llä "Vuosien jälkeen: 40 vuotta musiikkitaipaleella", jota on lainattavissa myös Raahen kirjastossa. Linkit: Voit tutustua lauluun netissä sivuilla lyrics.fi ja youtube.  
Milloinkohan Metsäkukkia-valssi on tehty? Onko kyseinen laulu ollut olemassa jo sodan aikaan? 6442 Äänitearkistosta (www.aanitearkisto.fi) löytyy merkintä, että valssista Metsäkukkia on tehty äänitys ainakin jo vuonna 1931. Seuraava merkintä on 1937 ja sitten 1940- ja 1950-luvuilla ja siitä eteenpäin useita äänityksiä. Alkuperäisenä nimenä mainitaan Meadow flowers tai Woodland flowers ja säveltäjänä Felix Burns.
Näiden kappaleiden Tanssilajit. Yön kukka. esittäjä: Jamppa Tuominen Pieni lintu. Topi Sorsakoski Kurjet. … 2567 Tanssilajeja ei yleensä kerrota levykannessa, nuoteissa niitä näkee toisinaan. Oheinen lista perustuu kappaleiden kuunteluun. Kaikkia ei ollut saatavilla juuri mainittuina versioina, joten tuloksissa saattaa olla tulkinnanvaraisuutta. Yön kukka. SLOW FOX Pieni lintu. SLOW FOX Kurjet. TRIOLIFOKSI /SLOVARI Varjojen yö. SLOW FOX Ei koskaan vannoa saa. FOKSI Illan varjoon himmeään. TANGO (Agentsin versio BEAT) Tuota kulta-aikaa. FOKSI Kesäni auringotar. SLOVARI Lapin kultaa. SLOW FOX Lumikukkien maa. BEGUINE Tää päivä hääpäivä. VALSSI Ranskalaiset korot. SLOW FOX / SWING Kellot moskovan. SLOVARI Lähtöhetki. VALSSI Mä putoan. FOKSI
Löytyykö kirjastosta CD:tä, jolla olisi yhtenä kappaleena vähintään 10 minuuttia poloneesi-musiikkia (polonese). Poloneesi on tanssi, jota tanssitaan vanhojen… 1292 Pääkaupunkiseudun yleisten kirjastojen aineistotietokanta HelMetistä http://www.helmet.fi löytyy useita cd-levyjä, joilla on poloneesi-musiikkia. Voit hakea niitä käyttäen aihehakua ja antamalla hakusanaksi poloneesit. Rajaa/Järjestä hakua-kuvakkeesta voit rajata hakua valitsemalla aineisto-valikosta aineistolajiksi cd-levy. Kunkin levyn tarkemman sisällön saat esille klikkaamalla löytyneen viitteen alleviivattua nimeä. Voit soittaa kirjastoon, jossa sopivalta näyttävä levy on paikalla saadaksesi selville yksittäisen kappaleen keston. Itäkeskuksen kirjastossa oli paikalla Helsingin Poliisisoittokunnan levy Vanhoja tansseja, joka sisälsi myös poloneeseja, mutta ne olivat kestoltaan huomattavasti lyhyempiä kuin 10 min.
Olan aktiivinen karaoke-laulaja ja teen listoja ko levyistä. Haluaisin tietää, kenen esittämiä ovat Kuka kellojaan soittaa ja Romantiikkaa puutarhassa -nimiset… 1712 Aivan tuolla nimellä ei löydy kappaleita. Katri-Helena on esittänyt Esa Niemisen ja Jori Nummelinin kappaleen Kukat kellojaan soittaa. Walter Raen (oikealta nimeltään Valto Tynnilä) ja Dagmar Parmasin Romantiikkaa ruusutarhassa ovat esittänyt mm. Raimo Piipponen, Jarkko Lehti, Leif Wager, Jose Kuusisto, Erkki Junkkarinen, Reijo Kallio, Erkki Ihalainen ja Erkki Eklund.
Mitä versioita on kappaleesta Avant de mourir (Ennen kuolemaa) ja mistä löytäisin? Olavi Virran Ennen kuolemaa on tuttu. 1990 Kappale Ennen kuolemaa löytyy esim. Vesa-Matti Loirin cd-levyltä, jonka nimi on Vesa-Matti Loiri. Ennen kuolemaa sisältyy myös Arja Saijonmaan cd-levyyn La Cumparsita. Myös Topi Sorsakoski esittää ko kappaleen levyllä Hurmio. Mustangsien levyllä Going doing on Avant de mourir. Avant de mourir on myös Tea-Time Ensemblen levyllä Original tea-time music sekä Kaarlo Pennasen Pisaroita 60-vuotistaipaleelta-levyllä. Saatavuustiedot pääkaupunkiseudulla saatte netistä Plussa-tietokannasta http://www.libplussa.fi