Etsin mieluiten nuottia ja sanoja mutta äänitekin kelpaisi. Muistan lapsuudestani 1940-50 luvuilta hauskan laulun (tuli mieleen kun merimieslauluja etsin). En…

Kysytty

Etsin mieluiten nuottia ja sanoja mutta äänitekin kelpaisi. Muistan lapsuudestani 1940-50 luvuilta hauskan laulun (tuli mieleen kun merimieslauluja etsin). En löydä verkosta mitään siihen viittaavaakaan. Kipparikvartetti sitä lauloi ja varmaan siitä oli jossain laulukirjassa nuotti kun kotonakin sitä laulettiin, hauskat sanat kun ovat. En muista sanoja kokonaan läheskään. Naputan tähän jotain.
Laulu alkaa (muistaakseni): Kuunari vanha kuin Nooan arkki nimeltä Sellofan trallalallalallalaa purjehti Espanjaan. Perämies ? kapteeni? ohjas ja pumppasi.....laiva vaahtokeula purjein niin homeisin vuoti niinkuin seula aalloilla Atlannin.....matoina täytyi moska se myydä iloksi onkijan trallalallalallalaa halvempaan hintaan vain

Vastaus

Vastattu

Kyseessä on "Kuunari Sellofan", jonka sävelsi Toivo Kärki ja sanoitti Reino Helismaa. Sävellyksen on levyttänyt ainakin Pirteät Pelimannit, laulajana Jukka Lönnqvist. Tallenne julkaistiin vuonna 1953 "Amurin aallot"-singlen B-puolena sekä vuonna 1954 LP-kokoelmalla Toivelauluja 14. Se on tällä hetkellä kuultavissa myös YouTubesta. Kappaleesta on julkaistu nuotinnos kokoelmassa Reino Helismaan lauluja 8. 

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentit

Vastaus on muuten oikea, mutta tuo "Toivelauluja 14" on vain digitaalisessa muodossa suoratoisto- ja latauspalveluissa olemassa oleva kokoelma, jossa on Toivelauluja-lauluvihkosarjan osan 14 sisältämiä lauluja. Vuonna 1954 LP-levyjä oli Suomessa ylipäänsä julkaistu vasta aivan muutama, lähinnä kokeeksi – ensimmäisetkin kolme niistä vasta edellisvuonna.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.