Voisitko kertoa mistä suomenkielisista teoksista voisi lukea am. senaattori Joseph McCarthyn kommunistivainoista 50-luvulla Yhdysvalloissa. Onko aiheeesta…

Kysytty
8.2.2007

Voisitko kertoa mistä suomenkielisista teoksista voisi lukea am. senaattori Joseph McCarthyn kommunistivainoista 50-luvulla Yhdysvalloissa. Onko aiheeesta kirjoitettu (ja käännetty) yhtään teosta. Vastauksesta kiitos etukäteen.

Vastaus

Vastattu
8.2.2007
Päivitetty
8.2.2007

Joseph McCarthysta tai hänen politiikastaan ei ole ilmestynyt suomenkielistä kirjaa. Mutta hänestä on kirjoitettu lukuisia teoksia englanniksi, ja niitä on saatavilla Suomen yliopistokirjastoista. Helsingin yliopiston kirjaston aineistotietokannan verkko-osoite on http://www.helsinki.fi/helka/ , josta saatavuustiedot voi sen osalta tarvittaessa tarkistaa.

Tietoa Joseph McCarthysta löytyy suomeksi mm. seuraavista teoksista:
- Muutosten vuosisata. 6:1946-1960, WSOY, 1995
- Suuri maailmanhistoria. Osa 14: Ennen liennytystä, Koko Kansan Kirjakerho,1983
- Kero, Reino: Uuden maailman jättiläinen: Yhdysvaltain historia, Otava, 1991

Yllä mainitut kirjat löytyvät pääkaupunkiseudun yleisten kirjastojen yhteisestä Helmet -aineistohausta (http://www.helmet.fi/ ).

Lisäksi aiheesta on valmistettu muutama Pro gradu –työ:
- Peltola, Juha-Pekka: Antikommunismista revisionismiin.Joseph McCarthy ja mccarthyismi amerikkalaisen kirjallisuuden tulkitsemana, Jyväskylän yliopisto, 1994
- Ojanperä, Lauri: Populisti, konservatiivi vai ääripoliitikko?Joseph McCarthy amerikkalaisten kirjoittajien silmin 1952-2000, Pro gradu -työ, Tampereen yliopisto, 2006.

Viimeksi mainittu löytyy myös elektronisessa muodossa netistä osoitteesta http://tutkielmat.uta.fi/pdf/gradu01007.pdf .

Lisäksi netistä löytyy lyhyehkö artikkeli Joseph McCarthysta suomenkielisestä Wikipediasta osoitteesta http://fi.wikipedia.org/wiki/Joseph_McCarthy .

1 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.