Otsikko
Voiko kirjoja lukea jotenkin netistä?

Kysytty

voiko kirjoja lukea jotenkin netistä?

Vastaus

Vastattu
Päivitetty

Monet kirjastot ovat digitoineet vanhoja, tekijänoikeuksista vapaita teoksia ja ne löytyvät verkosta. Esimerkiksi Kansalliskirjaston Pelasta Kirja -verkkokirjasto (http://www.rahasto.kansalliskirjasto.fi/pelastakirja/verkkokirjasto.php ) sisältää Kansalliskirjaston kokoelmiin kuuluvia arvoteoksia. Oulun kaupunginkirjaston Oulun Arkki (http://verkkokirjasto.ouka.fi/oulunarkki/ ) esittelee Pohjois-Pohjanmaata käsittelevää kirjallisuutta ja pienpainatteita ja esimerkiksi Jyväskylän kaupunginkirjasto on digitoinut Keski-Suomea käsittelevää historiallista aineistoa (http://www3.jkl.fi/kirjasto/keskiaineisto/index.htm ).

Myös muut kuin kirjastot tarjoavat netissä luettavia teoksia (mm. Gutenberg-projekti (http://www.gutenberg.org/browse/languages/fi , Google Books http://books.google.com/books?hl=fi ). Hyödyllinen lähde nettikirjallisuuteen löytyy Hämeenlinnan kaupunginkirjaston Makupalat-palvelusta (kertomakirjallisuutta verkossa -linkkikokoelma http://www.makupalat.fi/Categories.aspx?classID=27d262a2-4f26-4618-bd55… ).

Englanninkielisiä teoksia voi lukea vaikkapa Online Literature Libraryn http://www.literature.org/ kautta.

6 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentit

Internet Archiven Open Librarystä voi lukea joitain vanhoja kirjoja: https://openlibrary.org/

Kysymys on vuosien takaa. Nykyään on ellibs-e-kirjoja ja e-äänikirjoja saatavissa useimpien (kaikkien?) kirjastojen välityksellä.
https://www.ouka.fi/oulu/kirjastoreitti/lukemistaverkossa

Valikoimat vaihtelevat kirjastoittain tai kirjastokimpoittain. Valtakunnallinen e-kirjasto on valmisteilla, siitä kuullaan ehkä lisää vuonna 2024.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.