Mistä löytyisi pop/rock yms. tyylisiin kappaleisiin netistä ilmaisia nuotteja pienoon?

Kysytty
17.7.2005

Mistä löytyisi pop/rock yms. tyylisiin kappaleisiin netistä ilmaisia nuotteja pienoon?

Vastaus

Vastattu
19.7.2005
Päivitetty
20.1.2020

Tekijänoikeudellisista syistä ilmaista nuottimateriaalia on laillisesti verkosta saatavilla vain rajoitetusti. Erilaista tekijänoikeudellisesti vapaata aineistoa on kyllä tarjolla melko runsaasti. Joillakin yhtyeillä saattaa olla omilla kotisivuillaan satunnaisesti joitain nuotteja.

Hakemistoja vapaasti saatavilla oleviin nuotteihin on esimerkiksi osoitteissa:
http://www.8notes.com/ , http://www.freesheetmusic.net/ , http://www.free-scores.com/ . Joissakin nuottien katselu ja printtaaminen vaatii oman katseluohjelman, joka on ladattavissa sivulta.

http://www.musicnotes.com/ on maksullinen palvelu, josta nuotit voi printata yksittäin. Palvelu vaatii oman katseluohjelman lataamisen. Maksu hoidetaan luottokorteilla.

Nuotteja on koottu Makupalat.fi:n https://www.makupalat.fi/fi/k/125672/hae?category=125685&sort=title&ord…
Kirjaston musiikkiosastolta löydät runsaan kokoelman lainattavia pop- ja rockmusiikin nuottikirjoja.
Hae artistin tai kappaleen nimellä. Voit myös hakea esim. asiasanalla popmusiikki tai rock ja rajata aineistolajiksi nuotti. Kirjastojen aineistotietokannat löytyvät monihausta, https://monihaku.kirjastot.fi/fi/ tai Finnasta https://finna.fi/ .

53 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentit

olisiko mitään mistä löytyisi lastenlauluja?

Jos kaipaat helppoja mutta hyvin soivia säestyksiä, niin Pianohitit-sarja (F-kustannus/Otava) on pianistin hyvä apu. Lastenlauluihin on oma osansa, joka toimii lähes pianokouluna: alussa on tosi helppoja sovituksia kahdelle kädelle, keskellä kolmiäänisiä sovituksia ja kirjan loppupuoli sisältää nuotin yhteydessä kappalekohtaisia komppeja ilman melodiaa. Muut Pianohitit-sarjan osat (Pianohitit 1 &2, Poppia ja balladeja) sisältävät erilaisia pop-, rock-, iskelmä- ja muita kappaleita säestysmalleineen. Ekat Pianohitit tarjoaa helpot mallit sekä säestämiseen että melodian soittamiseen. Katso lisätietoja www.vapaasaestys.fi. Näistä mm. lastenlauluihin on saatavilla ilmaisia youtube-malleja (hae esim ”säestä pianolla hämähämähäkki”).

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.