Hämeenlinna

Viimeisimmät vastaukset

703 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–20.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Haluaisin tietää kenen idea oikein oli tehdä siitä käytäntö, että kontaktoidessa kirjojen sisäsivu liimataan ulommaiseen sivuun. Paljon parempi oli vanha hyvä… 55 26.11.2020 Hei, Kiitos palautteestasi. Ikävää kuulla kirjan kulman aiheuttamasta vahingosta. Hämeenlinnan kaupunginkirjaston muovituksessa on käytäntö, että muovituksen jälkeen kirjan kulmia "kopautetaan" esimerkiksi viivoittimella tavoitteena välttää terävät kulmat. Kurssikirjoihin meillä laitetaan yleensä ns. kovamuovi. Aikuisten aineistosta iso osa tulee meille valmiiksi muovitettuna. Jatkossa otamme tavaksi "kopauttaa" myös näiden kirjojen kulmat ennenkuin ne lähtevät lainaukseen. Toivomme Sinulle lukemisen iloa jatkossakin!
Haluaisin lukea vanhaa Hämeenlinnaa koskevaa historiallista romaania, miksei myös nykyistä Hämeenlinnaa kuvaavaa. 31 23.11.2020 Hei, viitteitä Hämeenlinna-aiheiseen kaunokirjallisuuteen löydät Vanamo-verkkokirjastosta sivulta Hämeenlinna kaunokirjallisuudessa Luettelon avulla voi löytää kaunokirjallisia teoksia, joiden tapahtumapaikkana on Hämeenlinna tai jotka muulla tavalla liittyvät Hämeenlinnaan tai hämeenlinnalaisiin henkilöihin. Luettelo sisältää romaaneja ja näytelmiä, joissa kuvataan Hämeenlinnaa tai lähiympäristöä sekä runoja ja runoteoksia, joissa Hämeenlinna maisemineen tai henkilöineen on tunnistettavissa. Luettelossa mainituissa teoksissa liikutaan usein muissakin ympäristöissä, mutta ainakin osa tapahtumista sijoittuu Hämeenlinnan seudulle.
Mikä on tämän syksyn varatuin uusi dekkari? Muutkin kirjastot Hämeenlinnan lisäksi voisivat vastata. 38 23.11.2020 Hei, Vanamo-kirjastoissa tämän syksyn aikana (syyskuun alusta lähtien tähän päivään 23.11.) eniten varauksia saanut jännityskirja on Jo Nesbøn Valtakunta. Seuraavina tulevat Leena Lehtolaisen Jälkikaiku ja Ilkka Remeksen Kotkanpesä.  Tällä hetkellä voimassa olevia varauksia on eniten Lars Keplerin Peilimies-jännityskirjaan. 
Mitä mahtaa olla kuvanmukaiset ötökät koivunlehdellä, Etelä-Savossa? 18 11.11.2020 Suosittelen, että otat yhteyttä erityisasiantuntijoihin, kuten Suomen Lajitietokeskukseen, joka löytyy verkosta osoitteesta: laji.fi Sivuston yläpalkissa on Foorumi, jossa voi mm. pyytää apua lajien määritykseen. Sivulta löytyvät toimintaohjeet. Suomen Lajitietokeskus kerää ja yhdistää suomalaisen lajitiedon yhtenäiseksi ja avoimeksi kokonaisuudeksi tutkimuksen ja opetuksen, hallinnon sekä suuren yleisön käyttöön. Hyötyä ja iloa voi olla myös Ötökkätieto-sivustosta osoitteessa: otokkatieto.fi Sivuston tekijät FM Leena Luoto ja FM Heikki Luoto toivovat että Ötökkätieto-sivuston avulla puutarhan ja pihapiirin monimuotoinen luonto tulisi tutuksi ja ötököiden tunnistaminen olisi helpompaa.  
Aikoinaan oli Jaakko Löytyn kasetteja lastenlorukasetteja, onkohan saatavana vielä kirjastoissa? Olivat lyhyitä loruja esim. Syksy on ja lehmät pihalla senkun… 32 6.11.2020 Tarkoitat ehkä Kukurikuu-runokirjaa ja siihen liittyvää kasettia. Kirjassa on runoja, lauluja ja leikkejä perheen pienimmille, jotka on säveltänyt Jaakko Löytty. Kirjassa on runojen ja leikkiohjeiden lisäksi laulujen nuotit. Tämä runokirja löytyy Hämeenlinnan pääkirjaston varastosta, mutta valitettavasti kokoelmissamme ollut kasetti on kuunneltu loppuun eli sitä meillä ei enää ole. Halutessasi voit jättää kasetista kaukolainapyynnön, jolloin tilaamme kasetin jostakin toisesta kirjastosta niin että voit lainata sen kirjastostamme. Kaukolainaaminen maksaa kahdeksan euroa. Voit jättää kaukolainapyynnön meille verkossa: https://www.vanamokirjastot.fi/kaukolainat?refId=BzVQuG&culture=fi Tässä vielä tiedot Kukurikuu kirjasta:  82.2...
Lassi Nummen runossa sanotaan jotenkin näin; ...tämä yksinkertainen asia rakkaus... ... emme ole nuoria enää... ... älä vielä mene pois... ... linnun siipi… 22 21.10.2020 Lassi Nummen runokokoelmassa Kaksoiskuva (Otava 1982) on ss. 8-12 runo (tai runosikermä) nimeltään Tämä vähäinen asia. Runo alkaa näin: Keskipäivän kirkkaudessa / käännän katseeni. Sydänyön pimeydessä / ojennan käteni... Pitkässä runossa on mm. tällaisia säkeitä: Ihosta se alkaa: / emme ole aivan nuoria enää. ... Älä siis nouse, / älä aivan vielä. Pidä kätesi / linnun untuvilla. Pian se levittää siipensä. Runo löytyy myös mm. antologioista Runon maa : suomalaisten toiverunot ja Tämän runon haluaisin kuulla, osa 2.
Tulppaanin liekki leimahtaa - rakkaus polttava ilo... Mikä Lassi Nummen runo ja mistä kokoelmasta löytyy? 20 20.10.2020 Kyseinen runo on avausrunona Lassi Nummen kokoelmassa Kaksoiskuva (Otava 1982). Se sisältää vain nuo kaksi säettä, paitsi että siinä liekki hulmahtaa eikä leimahda. Runolla ei ole erillistä nimeä, hakemistossa nimenä on alkusanat eli Tulppaanin liekki.
Löytyykö Hyvinkään kirjastosta ammattilehtiä, liittyen rakennussuunnitteluun/arkkitehtuuriin/tekninen piirtäminen2d/3d-mallinnus? entäpä ulkomaisia samaan… 22 14.10.2020 Hei, Hyvinkään kaupunginkirjaston lehtitarjontaan voit tutustua kirjaston sivuilla olevan aiheenmukaisen lehtiluettelon kautta https://www.hyvinkaa.fi/kulttuuri-ja-vapaa-aika/kirjasto/lehdet/aiheenmukainen-lehtiluettelo/ Jos haluat lisätietoja lehtitarjontaan liittyen, kannattaa olla yhteydessä suoraan kirjastoon kirjasto@hyvinkaa.fi
Kuka tämä maalari on?? 72 13.10.2020 Hei, valitettavasti en löytänyt signeeraukseen sopivaa maalaria.  Kuvataiteilijamatrikkelissa ei ollut alkukirjaimilla W.H. tai W.M. olevia taiteilijoita, joiden signeeraus olisi kuvan kaltainen. En löytänyt myöskään Suomalaisten taiteilijoiden signeerausmatrikkeli -teoksesta vastaavaa signeerausta. Onko sinulla tietoa, onko signeeraus kotimaisen taiteilijan? Tai onko teos liitettävissä johonkin suomalaiseen paikkakuntaan tai alueeseen? Tällöin voisi asiaa tiedustella ko. paikkakunnan/alueen taidemuseosta.  Lähde: Kuvataiteilijamatrikkeli
Jos sinulla ei ole sisaruksia voiko sinulla olla serkkuja,onko mäidin sisarten lapset serkkujasi 30 13.10.2020 Hei, sinulla voi olla serkkuja, vaikka ei olisi sisaruksia. Serkku on äitisi tai isäsi sisaruksen lapsi. Eli äidin sisarten lapset ovat sinun serkkujasi.
Onko mahdollista saada Rudolf Steinerin kirjallisuutta, jota aikoinaan oli paljonkin rajatieto-osiossa? Onko siis jokin arkisto vai onko kaikki poistettu… 31 7.10.2020 Hei, kiitos kysymyksestä. Suurin osa Rudolf Steinerin teoksista (28 kpl) on Hämeenlinnan pääkirjaston varastossa. Varaston aineisto ei tällä hetkellä ole näkyvissä verkkokirjasto Vanamon kautta, koska varaston aineisto ei ole vielä asiakkaiden lainattavissa. Varaston kirjat tulevat varattaviksi marraskuun aikana ja silloin voit etsiä niitä myös verkkokirjastossa.  Verkkokirjaston kautta löydät Steinerin kirjoja, jotka ovat siis osa Hämeenlinnan pääkirjaston kokoelmaa ja asiakkaiden saatavilla tälläkin hetkellä. Voit hakea verkkokirjastossa kirjoittamalla hakulaatikkoon rudolf steiner.
Osaatteko sanoa, kenen satu ja mistä löytyisi, on kertomus lapsesta jolla oli lasiset korvat? Kaikkien piti puhua hyvin hiljaa, etteivät herkät korvat hajoa… 46 5.10.2020 Lasikorvainen vauva -satu on Hannele Huovin, se löytyy Tammen kultaiset sadut -kirjasta (2007, toimittanut Hannele Huovi). Tämän vastauksen kirjoittamisen hetkellä kirjaa on kaksi kappaletta paikalla Hämeenlinnan pääkirjastossa, eli kannattaa vaikka varata teos.
Mökillä on nyt syksyllä taas kirppuja. Ei ne hyttysen puremiakaan ole, joten oletan sen olevan lintukirppu. Voiko lintukirput hävittää petivaatteista kuumassa… 41 28.9.2020 Helsingin sanomien haastatteleman Helsingin kaupungin ympäristötarkastajan mukaan linnuista tai oravista tulleiden kirppujen tapauksessa kodin sisätilat kannattaa myrkyttää tarkoitukseen soveltuvalla kaupoissa myytävällä hyönteismyrkyllä. Lisäksi paikat pitää imuroida huolellisesti ja imurin pölypussikin olisi myrkytettävä. Sohvanpäälliset, jotka voi irrottaa, liinavaatteet ja muut tekstiilit olisi hyvä pestä pesukoneessa tai pakastaa. Tuholaistorjuntayritys suosittelee pesuohjelman lämpötilaksi 90 astetta.   Lähteet: Helsingin Sanomat 29.6.2014 "Miten lintukirpuista voi päästä eroon?" Ludetorjuntayrityksen sivut https://www.ludetorjuntabugbusters.fi/lintukirppu/  
Telkkarissa mainos jossa hanu lintu johtaa RSO sinfoia oreseria. tuli äsken. kysymys mitä he soittivat 49 18.9.2020 Radion sinfoniaorkesterilta (RSO) saamani vastauksen mukaan kyseessä on Anton Brucknerin sinfonia nro 9.
Etsin nuotteja kappaleeseen F. Kuchler: Concertino G major (op.11), viululle ja pianolle. Minkähän nimisessä kirjassa voisivat olla? 40 8.9.2020 Tervehdys Hämeenlinnan kirjastosta, Kyseistä nuottia ei valitettavasti löydy meidän omista kokoelmistamme.  Nuotti löytyy Itä-Suomen alueen Vaara-kirjastoista: https://finna.fi/Record/vaarakirjastot.11120012 Jos haluat, voit tehdä nuotista kaukolainapyynnön verkossa: https://www.vanamokirjastot.fi/kaukolainat?culture=fi Nuotti löytyy myös verkosta IMSLP-palvelusta (Petrucci music library) osoitteesta:  http://ks.petruccimusiclibrary.org/files/imglnks/usimg/3/36/IMSLP555990…  
Mistä löytyy Taideteollisen korkeakoulun gradu-opinnäytetyöt vuodelta 1975. Onko sähköistä luetteloa. 45 3.9.2020 Valitettavasti sähköistä luetteloa Taideteollisen korkeakoulun (nyk. Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu) vuoden 1975 opinnäytetöistä ei ole saatavilla verkossa. Sähköisessä muodossa olevia opinnäytteitä on tallennettu pääsääntöisesti vasta 2000-luvun alusta. Vanhemmat painetut opinnäytteiden arkistokappaleet sijaitsevat Oppimiskeskuksen suljetussa arkistossa, josta niitä voi tilata luettavaksi Oppimiskeskuksen tiloihin. Opinnäytteitä ei lainata. Mikäli tiedossanne on jokin tietty vuonna 1975 tehty pro gradu -tutkielma, sitä kannattaa kysyä suoraan Aalto-yliopiston oppimiskeskuksesta. Pyynnön voi osoittaa Oppimiskeskuksen sähköpostiin oppimiskeskus@aalto.fi .
Moikka! Voiko Hattulan kirjastosta lainattua aineistoa palauttaa Hämeenlinnan pääkirjastoon? 30 24.8.2020 Kyllä voi. Vanamo-kirjastoista, eli Hattulan, Hämeenlinnan ja Janakkalan alueen kirjastoista lainattua aineistoa voi palauttaa kaikkiin alueen kirjastoihin.
Minä vuosina Malin presidentti Modibo Keïta ja Mariam Travélé olivat naimisissa? 26 12.8.2020 Modibo Keïta ja Mariam Travélé solmivat avioliiton vuonna 1937 ja he olivat naimisissa vielä kun Keïta vuonna 1977 kuoli hämärissä olosuhteissa. Keïtalla oli myös kaksi muuta vaimoa. Lähteitä: Modibo Keïta. Wikipedia - https://fi.wikipedia.org/wiki/Modibo_Ke%C3%AFta Mariam Travélé . Wikipedia - https://fi.wikipedia.org/wiki/Mariam_Trav%C3%A9l%C3%A9
Mikä on serkun lapsi toiselle serkulle 143 27.7.2020 Kysymys on askarruttanut ennenkin, ja siihen on vastattu seuraavasti: https://www.kirjastot.fi/kysy/mita-serkkuja-olemme-ensimmaisen-serkkuni?language_content_entity=fi  https://www.kirjastot.fi/kysy/kuka-on-serkku-pikkuserkku-ja?language_content_entity=fi  
Tulkintaa Veiiko Huovinen on kirjoittanut kirjan "Lemmikkieläin. Fantasia ihmisistäni". Veikko Huovinen ei kirjoittanut turhia, niissä oli aina ajatus. Vaan… 34 23.7.2020 Hei, kiitos kysymyksestä. Huovisen kertomuksen todellinen ydin ja sanoma jää lopulta jokaisen lukijan itsensä tulkittavaksi. Huovisen teoksia on tulkittu erinäisissä kirjallisuustieteellisissä teoksissa, kuten Tero Liukkosen kirjassa Veikko Huovinen : kertoja, veitikka, toisinajattelija (SKS, 1997). Liukkonen näkee yhtenä tulkitsemisvaihtoehtona tarinan asettavan puntarin vastakkaisiin vaakakuppeihin kapitalismin ja sosialismin. Huovisen käsittelyssä "molemmat yhteiskuntamallit osoittautuvat kyseenalaisiksi. Kapitalismi välineellistää ihmisen. Vallankumous on tuomittu epäonnistumaan, koska päämäärään pyritään väärin keinoin". Lasihäkki, johon Jacon suljetaan, muistuttaa Liukkosen mielestä televisiota. Lemmikkieläin esittääkin vahvaa...